PAMUKKALE BELEDİYESİ EXPO ANTALYA’NIN PARLAYAN YILDIZIYDI

PAMUKKALE BELEDİYESİ EXPO ANTALYA’NIN PARLAYAN YILDIZIYDI

GÜNDEM 22.04.2025 01:26:12 0
PAMUKKALE BELEDİYESİ EXPO ANTALYA’NIN PARLAYAN YILDIZIYDI

T.C. Pamukkale Belediyesi, EXPO Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nda fark yarattı. Çevre ve teknoloji temalı Fuar’da Pamukkale Belediyesi, tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkararak eşsiz bir tanıtım gerçekleştirdi. 

Türkiye Belediyeler Birliği’nin destekleri ve Akdeniz Belediyeler Birliği’nin ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen “10. EXPO Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı”na Pamukkale Belediyesi de katıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Belediye Başkan Yardımcısı Av. Uğur Çizmecioğlu ve belediye meclis üyelerinden oluşan heyetle katılım sağlayan Pamukkale Belediyesi, fuarda açtığı tanıtım standında şehrin kadim tarihini, eşsiz kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini ziyaretçilere aktardı. Ayrıca, fuarda Pamukkale Belediyesi temsilcileri diğer katılımcı belediyeler ve firma yetkilileri ile ikili görüşmeler yaparak, ilçeye katkı sunacak yeni proje imkânlarını değerlendirdiler. 

PAMUKKALE BELEDİYESİ, KÜLTÜREL MİRASINI KORUYARAK VE BUNU GELECEĞE TAŞIYOR 

Fuarda ağırlıklı olarak çevre ve teknoloji temaları işlenirken, Pamukkale Belediyesi’nin tarih ve kültür odaklı yaklaşımı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Belediye standında Hierapolis Antik Kenti’nden travertenlere, Karahayıt’ın şifalı suyundan, coğrafi işaretli kekik başta olmak adaçayı, lavanta gibi tıbbi aromatik özelliğe sahip ürünlere kadar Pamukkale’yi yansıtan pek çok unsur yer aldı. Fuarda Pamukkale Belediyesi, kent kimliğini güçlendiren, kültürel mirasını koruyan ve bunu geleceğe taşıyan projeleriyle modern belediyecilik anlayışını gözler önüne serdi. Teknolojiye açık, çevreye duyarlı ama bir o kadar da tarihi değerlerine sahip çıkan bu vizyon, Pamukkale’yi fuarda özel bir konuma getirdi. 

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN VE KATILIMCILARDAN ÖVGÜ 

“10. EXPO Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı”nda Pamukkale Belediyesi standı ziyaretçi akınına uğradı. Pamukkale standı, belediyecilik anlayışı, vizyonu ve projeleriyle tüm katılımcıların takdirini topladı. Pamukkale standını ziyaret eden, Yalova Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, “Fuarda Pamukkale ilçesinin standını gezerken, aynı ürün üretimine sahip olduğumuzu fark ettim. Bizim de tıbbi aromatik bahçelerimiz var. Orada birçok bitkimizin kurutmasını ve esansını elde ediyoruz. Pamukkale’de coğrafi işaretli kekik üretiminden tohumlarından alıp bizde Altınova’da ekmeyi düşünüyoruz” dedi. Burdur Bucak Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör ise “Pamukkale Belediyesi’nin standından aromatik bitkilerle ilgili bilgi aldık. Bizim de Kızılkaya’da aromatik bitkilerle ilgili fikirlerimiz var. Özellikle kekik konusunda. Karahayıt’ta biz her yıl tatilimizi yapıyoruz. Karahayıt gerçekten görülmesi gereken bir yer. Başarılar diliyorum” diye konuştu.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği Dış İlişkiler Biriminden Betül Katırcıoğlu da “Pamukkale Belediyesi’nin standında çok güzel ürünlerle beni tanıştırdılar. Lavanta, kekik, adaçayı gibi. Kekik Coğrafi işaretli olmuş. Gerçekten gurur duyuyoruz. Bu tür gelişmeler, turizm cenneti olan yerlerimizin tanıtılması adına gerçekten çok önemli diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Fuar ziyaretçilerinden Filiz Ünal, “Pamukkale’nin standındayız. Çok doğal ve net bir stand. Ürettikleri ürünlerin kokusu bizi uzaktan çekti. Pamukkale gerçekten çok doğal ve güzel. Pamukkale Belediyesi gerçekten Pamukkale’nin hakkını vermiş diye düşünüyorum” dedi. Nagihan Deneme de, “Fuarda stantları gezerken, Pamukkale Belediyesi’ni de ziyaret etmek istedim. Meşhur kekiklerini lavantalarını, gazozlarını ikram ettiler, tanıttılar bizlere. Çok teşekkür ederim. Çok keyif aldık. Pamukkale belediyesine teşekkür ediyoruz. Pamukkale’ye sevgilerle” diye konuştu. 

“PAMUKKALE, ÇAĞDAŞ BELEDİYECİLİĞİN PARLAYAN YILDIZIDIR” 

Pamukkale Belediyesi’nin fuarda sergilediği projeler, kent estetiğini ve yaşam kalitesini artırma hedefiyle geliştirilen, teknolojik altyapı ile güçlendirilmiş çalışmalardan oluşuyor. Özellikle yeşil alan düzenlemeleri, dijitalleşme adımları ve vatandaş odaklı hizmet anlayışı, belediyenin örnek gösterilmesini sağladı. “Pamukkale, sadece doğal güzellikleriyle değil; binlerce yıllık tarihi ve derin kültürüyle de bir dünya mirasıdır” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, “Biz bu fuarda teknolojiyi, doğayı ve tarihi bir araya getiren bir anlayışla yer aldık. Geçmişten gelen bu büyük miras, bizim şehircilik vizyonumuza yön veriyor. Aynı zamanda, vatandaş odaklı, şeffaf, katılımcı ve teknolojik belediyecilik anlayışıyla Pamukkale’de, geleceğin şehircilik modelini bugünden inşa ediyoruz. Pamukkale, çağdaş belediyeciliğin parlayan yıldızıdır. Her geçen gün gelişen bir şehir olma yolunda kararlılıkla ilerliyoruz. EXPO gibi organizasyonlar, vizyonumuzu daha geniş kitlelere ulaştırmak için önemli bir fırsat. Pamukkale’yi daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için şehircilik alanındaki yenilikleri yakından takip ediyoruz. Bu tür organizasyonlar, yerel yönetimler arasında bilgi paylaşımı ve iş birliği açısından büyük önem taşıyor” dedi.

 


Denizli,Pamukkale Belediyesi
belediye365.com

Falez plajlarında mavi gururu

Mamak Belediyesi’nden Ebeveynlere Hayat Kurtaran Eğitim

BELEDİYE BAŞKANIMIZ EYÜP KAHVECİ KARDEŞ ŞEHİR GOSTİVAR HEYETİNİ AĞIRLADI

Kepez’de hayaller gerçek oluyor

Buğday Meydanı’nda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor

Büyükşehir’in Ayrıştırma Tesisi, Türkiye’de Yerel Yönetimlere Örnek Oluyor

2. Gençlik Çalıştayı Gerçekleştirildi

VAN’DA TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Dayanışmanın Kalbi Çankaya

ECE DİZDAR, MÜKEMMEL FİLMİ İLE KÜÇÜKÇEKMECE'DE

Ankara Kalesi çelik gibi oldu

Zincir marketlere şok baskın

Ranta değil halka açıldı, cazibe merkezine döndü

Belediye personeli nefes aldı!

Ege ve Marmara'ya toz taşınımı uyarısı

Mardin Artuklu Belediyesi’nden hayvan dostu projeler

Bursa'da engelsiz şefler kıyasıya yarıştı

Bursa, gençlerle renkleniyor

Gebze’de 'Bizim Yazarlar Kitap Tanıtım Günleri' heyecanı

Bursa Osmangazi'de Başkan Aydın'ın durağı Doğanevler oldu

CHP'nin TBMM Başkanlık Divanı üyeleri belli oldu

Bahçeli: Erdoğan'ın liderliğine Türkiye’nin ihtiyacı var

İYİ Parti Mardin'den HSYK mesajı

Edirne Keşan'da MHP'nin yeni yönetiminden görev dağılımı

SP'li Atmaca'dan Bakan Uraloğlu’na 'Bursa Raylı Sistem' önergesi

İYİ Partili Akalın, TRT'nin bütçesini Meclis'e taşıdı

Ali Babacan 24 Mayıs'ta Bursa'ya geliyor

CHP’li Sarıbal: Yaş çay fiyatı 35 TL olmalı, ÇAYKUR kamulaştırılmalı

Kutlu Parti Kilis İl Başkanlığı’na Nezir Çağlar atandı

İYİ Parti Bursa’dan BURULAŞ grevi yorumu

Denizli'de yeşil dönüşüm hamlesi

Falez plajlarında mavi gururu

Mamak Belediyesi’nden Ebeveynlere Hayat Kurtaran Eğitim

BELEDİYE BAŞKANIMIZ EYÜP KAHVECİ KARDEŞ ŞEHİR GOSTİVAR HEYETİNİ AĞIRLADI

Ankara Kalesi çelik gibi oldu

Kepez’de hayaller gerçek oluyor

Genç karateci Türkiye’nin gururu oldu

Buğday Meydanı’nda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor

Büyükşehir’in Ayrıştırma Tesisi, Türkiye’de Yerel Yönetimlere Örnek Oluyor

2. Gençlik Çalıştayı Gerçekleştirildi

VAN’DA TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Her 100 kişiden biri şizofren mi?

Dayanışmanın Kalbi Çankaya

Zincir marketlere şok baskın

Ranta değil halka açıldı, cazibe merkezine döndü

ECE DİZDAR, MÜKEMMEL FİLMİ İLE KÜÇÜKÇEKMECE'DE

BÜYÜKŞEHİR İLE ÖNCE SAĞLIĞINA SONRA ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

Aksiyon filmleri artık burada çekilecek

Belediye personeli nefes aldı!

Dünya bu festival için akın etti

Ege ve Marmara'ya toz taşınımı uyarısı

Bakanımız Göktaş: “Mayıs ayına yönelik toplam 1 milyar 227 milyon lira tutarındaki Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesini hesaplara yatırdık”

Demirci’de Altyapı Seferberliği Sürüyor

Şehre Yeni Sosyal ve Kültürel Merkez; Çocuk Kütüphanesi ve Sanat Merkezi

Su Altı Arama Kurtarma ekibi hazırlıklarını tamamladı

ASAT’ın yatırımlarıyla Antalya’nın geleceği daha temiz ve sağlıklı

37. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali 23 Mayıs’ta başlıyor

AGRICITIES BAŞKANI ALTAY: “TARIMSAL ÜRETİMİ DESTEKLEMEK ARTIK BİR EKONOMİK TERCİH DEĞİL, BİR VATAN BORCUDUR”

Büyükşehir’den Ata’ya saygı sergisi

Büyükşehir Yıllardır Yapılmayanı Bir Yılda Yaptı

Yükleniyor