PAMUKKALE BELEDİYESİ EXPO ANTALYA’NIN PARLAYAN YILDIZIYDI

PAMUKKALE BELEDİYESİ EXPO ANTALYA’NIN PARLAYAN YILDIZIYDI

Tarih: 22.04.2025 01:26 Güncelleme: 22.04.2025 01:26
PAMUKKALE BELEDİYESİ EXPO ANTALYA’NIN PARLAYAN YILDIZIYDI

T.C. Pamukkale Belediyesi, EXPO Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nda fark yarattı. Çevre ve teknoloji temalı Fuar’da Pamukkale Belediyesi, tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkararak eşsiz bir tanıtım gerçekleştirdi. 

Türkiye Belediyeler Birliği’nin destekleri ve Akdeniz Belediyeler Birliği’nin ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen “10. EXPO Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı”na Pamukkale Belediyesi de katıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Belediye Başkan Yardımcısı Av. Uğur Çizmecioğlu ve belediye meclis üyelerinden oluşan heyetle katılım sağlayan Pamukkale Belediyesi, fuarda açtığı tanıtım standında şehrin kadim tarihini, eşsiz kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini ziyaretçilere aktardı. Ayrıca, fuarda Pamukkale Belediyesi temsilcileri diğer katılımcı belediyeler ve firma yetkilileri ile ikili görüşmeler yaparak, ilçeye katkı sunacak yeni proje imkânlarını değerlendirdiler. 

PAMUKKALE BELEDİYESİ, KÜLTÜREL MİRASINI KORUYARAK VE BUNU GELECEĞE TAŞIYOR 

Fuarda ağırlıklı olarak çevre ve teknoloji temaları işlenirken, Pamukkale Belediyesi’nin tarih ve kültür odaklı yaklaşımı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Belediye standında Hierapolis Antik Kenti’nden travertenlere, Karahayıt’ın şifalı suyundan, coğrafi işaretli kekik başta olmak adaçayı, lavanta gibi tıbbi aromatik özelliğe sahip ürünlere kadar Pamukkale’yi yansıtan pek çok unsur yer aldı. Fuarda Pamukkale Belediyesi, kent kimliğini güçlendiren, kültürel mirasını koruyan ve bunu geleceğe taşıyan projeleriyle modern belediyecilik anlayışını gözler önüne serdi. Teknolojiye açık, çevreye duyarlı ama bir o kadar da tarihi değerlerine sahip çıkan bu vizyon, Pamukkale’yi fuarda özel bir konuma getirdi. 

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN VE KATILIMCILARDAN ÖVGÜ 

“10. EXPO Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı”nda Pamukkale Belediyesi standı ziyaretçi akınına uğradı. Pamukkale standı, belediyecilik anlayışı, vizyonu ve projeleriyle tüm katılımcıların takdirini topladı. Pamukkale standını ziyaret eden, Yalova Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, “Fuarda Pamukkale ilçesinin standını gezerken, aynı ürün üretimine sahip olduğumuzu fark ettim. Bizim de tıbbi aromatik bahçelerimiz var. Orada birçok bitkimizin kurutmasını ve esansını elde ediyoruz. Pamukkale’de coğrafi işaretli kekik üretiminden tohumlarından alıp bizde Altınova’da ekmeyi düşünüyoruz” dedi. Burdur Bucak Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör ise “Pamukkale Belediyesi’nin standından aromatik bitkilerle ilgili bilgi aldık. Bizim de Kızılkaya’da aromatik bitkilerle ilgili fikirlerimiz var. Özellikle kekik konusunda. Karahayıt’ta biz her yıl tatilimizi yapıyoruz. Karahayıt gerçekten görülmesi gereken bir yer. Başarılar diliyorum” diye konuştu.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği Dış İlişkiler Biriminden Betül Katırcıoğlu da “Pamukkale Belediyesi’nin standında çok güzel ürünlerle beni tanıştırdılar. Lavanta, kekik, adaçayı gibi. Kekik Coğrafi işaretli olmuş. Gerçekten gurur duyuyoruz. Bu tür gelişmeler, turizm cenneti olan yerlerimizin tanıtılması adına gerçekten çok önemli diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Fuar ziyaretçilerinden Filiz Ünal, “Pamukkale’nin standındayız. Çok doğal ve net bir stand. Ürettikleri ürünlerin kokusu bizi uzaktan çekti. Pamukkale gerçekten çok doğal ve güzel. Pamukkale Belediyesi gerçekten Pamukkale’nin hakkını vermiş diye düşünüyorum” dedi. Nagihan Deneme de, “Fuarda stantları gezerken, Pamukkale Belediyesi’ni de ziyaret etmek istedim. Meşhur kekiklerini lavantalarını, gazozlarını ikram ettiler, tanıttılar bizlere. Çok teşekkür ederim. Çok keyif aldık. Pamukkale belediyesine teşekkür ediyoruz. Pamukkale’ye sevgilerle” diye konuştu. 

“PAMUKKALE, ÇAĞDAŞ BELEDİYECİLİĞİN PARLAYAN YILDIZIDIR” 

Pamukkale Belediyesi’nin fuarda sergilediği projeler, kent estetiğini ve yaşam kalitesini artırma hedefiyle geliştirilen, teknolojik altyapı ile güçlendirilmiş çalışmalardan oluşuyor. Özellikle yeşil alan düzenlemeleri, dijitalleşme adımları ve vatandaş odaklı hizmet anlayışı, belediyenin örnek gösterilmesini sağladı. “Pamukkale, sadece doğal güzellikleriyle değil; binlerce yıllık tarihi ve derin kültürüyle de bir dünya mirasıdır” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, “Biz bu fuarda teknolojiyi, doğayı ve tarihi bir araya getiren bir anlayışla yer aldık. Geçmişten gelen bu büyük miras, bizim şehircilik vizyonumuza yön veriyor. Aynı zamanda, vatandaş odaklı, şeffaf, katılımcı ve teknolojik belediyecilik anlayışıyla Pamukkale’de, geleceğin şehircilik modelini bugünden inşa ediyoruz. Pamukkale, çağdaş belediyeciliğin parlayan yıldızıdır. Her geçen gün gelişen bir şehir olma yolunda kararlılıkla ilerliyoruz. EXPO gibi organizasyonlar, vizyonumuzu daha geniş kitlelere ulaştırmak için önemli bir fırsat. Pamukkale’yi daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için şehircilik alanındaki yenilikleri yakından takip ediyoruz. Bu tür organizasyonlar, yerel yönetimler arasında bilgi paylaşımı ve iş birliği açısından büyük önem taşıyor” dedi.

 


Denizli,Pamukkale Belediyesi
belediye365.com

Simgesel yapılar kırmızıya büründü

BTÜ Konuşmaları’nda sezon finali

Başkan Özdemir'den Marmarabirlik’e 'hayırlı olsun' ziyareti

Başkan Büyükakın şampiyon sporcuları ağırladı

İzmir'de 'mükemmelliği arayış' sempozyumu

ÇÖPLER ÇİÇEK OLUYOR, SAMSUN’A RENK KATIYOR

153 ÇAĞRI MERKEZİ'MİZ BAYRAMDA 1050 ÇAĞRI ALDI

Yataş'tan 4 milyon dolarlık GES yatırımı

Bayram döneminde teknoloji tutkunlarının tercihleri belli oldu

Havayı kirleten 53 tesise 38 milyon TL ceza!

Belediye Başkanımız Cihan DEMİR'in Kurban Bayramı Mesajı.

Filistinli Şair İbrahim Nasrallah Sakarya’ya geliyor: Filistin’de edebiyatla direnişi konuşacak

İstanbul Bakırköy'de sürdürülebilir alışveriş festivali başlıyor

'Bitaksi' veri sızıntısı iddialarını yalanladı

Ankara'da çocuk gelişim merkezlerinde erken kayıt dönemi

Bakan Göktaş: Ailenin güçlenmesi geleceğimizin teminatıdır

Sakarya'da olası depremde yüzbinlere ‘ses’ olacak kritik proje!

ÇEVRE KORUMA HAFTASI KİTAP TAKASIYLA RENKLENDİ

100. Yıl Kütüphaneleri ile öğrenciler sınava hazır

Konya’da çocuklara bisiklet hediyesi

Simgesel yapılar kırmızıya büründü

BTÜ Konuşmaları’nda sezon finali

BTÜ Konuşmaları’nda sezon finali

Başkan Özdemir'den Marmarabirlik’e 'hayırlı olsun' ziyareti

Başkan Büyükakın şampiyon sporcuları ağırladı

İzmir'de 'mükemmelliği arayış' sempozyumu

ÇÖPLER ÇİÇEK OLUYOR, SAMSUN’A RENK KATIYOR

153 ÇAĞRI MERKEZİ'MİZ BAYRAMDA 1050 ÇAĞRI ALDI

Yataş'tan 4 milyon dolarlık GES yatırımı

Bayram döneminde teknoloji tutkunlarının tercihleri belli oldu

Havayı kirleten 53 tesise 38 milyon TL ceza!

Belediye Başkanımız Cihan DEMİR'in Kurban Bayramı Mesajı.

Filistinli Şair İbrahim Nasrallah Sakarya’ya geliyor: Filistin’de edebiyatla direnişi konuşacak

İstanbul Bakırköy'de sürdürülebilir alışveriş festivali başlıyor

'Bitaksi' veri sızıntısı iddialarını yalanladı

Ankara'da çocuk gelişim merkezlerinde erken kayıt dönemi

Bakan Göktaş: Ailenin güçlenmesi geleceğimizin teminatıdır

Sakarya'da olası depremde yüzbinlere ‘ses’ olacak kritik proje!

ÇEVRE KORUMA HAFTASI KİTAP TAKASIYLA RENKLENDİ

100. Yıl Kütüphaneleri ile öğrenciler sınava hazır

Konya’da çocuklara bisiklet hediyesi

Simgesel yapılar kırmızıya büründü

Oruç Reis Somali'deki görevini tamamladı... Yurda dönüyor

LGS Öncesi Öğrenciler ve Ebeveynler Nelere Dikkat Etmeli?

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yine bir ilk

Ordu Büyükşehir besicilerin yüzünü güldürdü

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği’nde değişiklik

24. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları başlıyor

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN LGS ÖĞRENCİLERİNE TAM DESTEK

Balıkesir’de gazilere ve şehit ailelerine vefa desteği

Kocaeli İzmit’te genç girişimcilere destek

İzmir’de yasa dışı balıkçılığa geçit yok!

Yükleniyor

  • Perşembe 26.9 ° / 19.3 ° Güneşli
  • Cuma 26.2 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.3 ° / 18.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2