Bursa Büyükşehir’den ‘Kariyer ve İstihdam Buluşması’

Bursa Büyükşehir’den ‘Kariyer ve İstihdam Buluşması’

EKONOMİ 26.04.2025 18:16:03 0
Bursa Büyükşehir’den ‘Kariyer ve İstihdam Buluşması’

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Karacabey Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen ‘Karacabey Kariyer ve İstihdam Buluşması’, işverenler ile iş arayanları ve meslek lisesi ile meslek yüksekokulu öğrencilerini buluşturdu.

BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Karacabey Belediyesi iş birliğiyle 25-26 Nisan tarihlerinde düzenlenen ‘Karacabey Kariyer ve İstihdam Buluşması’, istihdam alanındaki ihtiyaçların karşılanmasını ve sürdürülebilir bir istihdam süreci oluşturulmasını amaçlıyor. Karacabey Ergün Koç Kültür Merkezi’nde düzenlenen buluşmaya toplam 23 firma katılım sağlarken, ‘Dijital çağda yeni kariyer fırsatları’ söyleşisi ve ‘Özgeçmiş hazırlama ve mülakat süreçleri’ semineri gerçekleştirildi.
Kariyer ve İstihdam Buluşması’nın açılış törenine, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Bora Akın, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Bircan Uysal, meslek lisesi ve meslek yüksekokulu öğrencileri ile vatandaşlar katıldı. Açılış öncesinde stantları gezen protokol üyeleri firma yetkilileri, öğrenciler ve vatandaşlarla sohbet etti.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in liderliğinde kente hizmet etmeye devam ettiklerini söyleyen Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, kentte yaşayan insanların daha mutlu ve huzurlu olması için hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti. Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin nitelikli iş gücü ile işvereni buluşturamamak olduğunu dile getiren Yıldız, iş dünyası ile üniversiteleri, gençleri ve iş arayanları buluşturabilmek için Karacabey Kariyer ve İstihdam Buluşması’nı düzenlediklerini hatırlattı. Göreve geldikleri günden bu yana toplam 37 bin 720 iş arayan adaya ulaştıklarını söyleyen Yıldız, “13 bin 884 kişiyle yüz yüze görüşme sağladık. 132 firma ile kurduğumuz güçlü iş birlikleri sayesinde 2104 kişiyi işe yerleştirdik. Biz yalnızca istihdamdan söz etmiyoruz. Aynı zamanda hayatlara dokunuyoruz. Bursa İş Ofisimiz bünyesinde bugüne kadar 20 toplu iş görüşmesi düzenledik. Farklı sektörlerden firmalarla yaklaşık 750 iş arayan adayı bir araya getirdik. Üniversitelerimizle iş birliği içinde seminerler, eğitimler, kariyer etkinlikleri düzenliyoruz. BESOB ile uluslararası projeler yürütüyor, mesleki eğitim ve belgelendirme destekleri sunuyoruz. Bursa’nın geleceği üretken, eğitimli ve çalışan insanlarla kurulacak. Biz bu yolda birlikte yürüyoruz. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.



Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Bora Akın, gençlerin iş arayışını ve vatandaşların iş bilgisini doğru bir zeminde buluşturmak adına Kariyer ve İstihdam Buluşması’nın düzenlenmesine katkı sağladıklarını söyledi. Karacabey’in üretimin yanında istihdamda da örnek bir ilçe olduğunu belirten Akın, sanayi kuruluşları, meslek odaları, üniversiteler ve İş-Kur ile güçlü iş birlikleri geliştirdiklerini ifade etti. Karacabey’in birçok fırsat barındırdığını dile getiren Akın, işverenlerin ilçenin iş gücüne de güvenmesini istedi.

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Bursa Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Öğretim üyesi Pr

Barış Caddesinde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

21 Haziran’da dünya İznik’i dinleyecek

ALTINORDU ‘YAZA MERHABA’ DEDİ

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinden zam tepkisi!

Usta ressam İbrahim Balaban’ın eserleri Bursalılarla buluştu

BAŞKANIMIZ, BUKET DEMİR VE CANER AYDIN KARDEŞLERİMİZİN DÜĞÜN MERASİMLERİNE KATILIM SAĞLADI

Bakan Yumaklı: Kuraklık ve çölleşmeye karşı hedef sürdürülebilir gelecek

Datça’nın suya erişimi güçleniyor

BAŞKAN YILMAZ, SINAVA GİREN ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Müziğin genç yetenekleri Kepez’de yetişiyor

KKTC'de '25. Uluslararası Mağusa' rüzgârı

“Metapoetika” ile Ersun Çıplak’a büyük onur!

Kocaeli İzmit'te asfalt atağı

Bursa İznik'te sanat ve eğitime adanmış bir ömür

LÖSEV’in kahraman çocukları karne sevinci yaşadı

Sakarya'da toprak analizi hizmeti için eğitimler başladı

Denizli Kent Konseyi’nden dolu dolu etkinlik takvimi

Gaziantep Büyükşehir kentin mutfağını kadraja aldı 

Bursa'da İnegöl fatihi Turgut Alp'e özel anma hazırlığı

Enez ve Dedeağaç arasında dostluk köprüsü güçleniyor

CHP Edirne'den İmamoğlu'na Silivri’de destek ziyareti

İYİ Parti Mardin: İslam Devletleri İsrail zulmüne karşı birlik olmalı!

Bahçeli'den İsrail'in İran saldırısına sert tepki!

AK Parti'den TBMM'de yeni görev dağılımı... Bozdağ yeniden başkanvekili

CHP’li Bakan’dan polislerin sorunlarına acil çözüm çağrısı

Yavuz Ağıralioğlu, Anahtar Parti Bursa'nın açılışına geliyor

Gaziosmanpaşa'da yönetim değişikliği! Seçilmiş başkandan sert tepki!

CHP’li Yontar’dan özel güvenlik görevlilerinin hak kaybına tepki

Gazze’ye Millet Bursa'dan destek çağrısı

Bornova'da yeni üyeler CHP rozetlerine kavuştu

KKTC'de '25. Uluslararası Mağusa' rüzgârı

“Metapoetika” ile Ersun Çıplak’a büyük onur!

Kocaeli İzmit'te asfalt atağı

Tofaş'ta Başantrenör Cem Akdağ ile yol ayrılığı

Bursa İznik'te sanat ve eğitime adanmış bir ömür

Barış Caddesinde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

21 Haziran’da dünya İznik’i dinleyecek

Dünyanın gözü Sakarya’da olacak

Bursa Büyükşehir'de yaz spor okulları heyecanı

HPV aşısı ücretsiz oluyor... Uzmanlar 9'lu aşıyı öneriyor

ALTINORDU ‘YAZA MERHABA’ DEDİ

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinden zam tepkisi!

LÖSEV’in kahraman çocukları karne sevinci yaşadı

Usta ressam İbrahim Balaban’ın eserleri Bursalılarla buluştu

BAŞKANIMIZ, BUKET DEMİR VE CANER AYDIN KARDEŞLERİMİZİN DÜĞÜN MERASİMLERİNE KATILIM SAĞLADI

Bakan Yumaklı: Kuraklık ve çölleşmeye karşı hedef sürdürülebilir gelecek

Datça’nın suya erişimi güçleniyor

Sakarya'da toprak analizi hizmeti için eğitimler başladı

BAŞKAN YILMAZ, SINAVA GİREN ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Müziğin genç yetenekleri Kepez’de yetişiyor

Tüketici Ürünleri Sektörü'nden son durum raporu: İnovasyonla büyüme çağrısı

Ümit Özdağ'a hapis cezası ve tahliye kararı!

Bakan Yerlikaya'dan zehir tacirlerine karşı kararlılık mesajı

ASAT’tan gelecek nesillere su bilinci aşılayan proje: “Su Hayattır”

Başkan Çavuşoğlu ilk kepçeyi vurdu

Büyükşehir’den miniklere oyun atölyeleri ile dolu yaz okulu

Engelli kadın ralliciden çifte podyum

Denizli Kent Konseyi’nden dolu dolu etkinlik takvimi

GÜRHAN: Hibrit teknolojinin muharebedeki çelik kalesi

Antalya Büyükşehir’den Şehir Hastanesi’ne kolay ulaşım

Yükleniyor