Türkiye, tekstil ve hazır giyim ihracatında 5. sırada bulunuyor. Sektörün 2026 ve sonrası hedefi, dünya liginde ilk 3’e yükselmek. Cormind CEO’su Erçin Temel, bu hedefe ulaşmak için fabrikaların dijitalleşmesi ve verimlilik odaklı dönüşümün kritik olduğunu vurguladı.
İSTANBUL (İGFA) - Dünya tekstil ve hazır giyim ihracatında şu anda 5’inci sırada yer alan Türkiye, küresel pazar payını artırarak ilk 3 ülke arasına girmeyi hedefliyor.
Sektörün bu vizyonunu değerlendiren Cormind CEO’su Erçin Temel, Türkiye’nin coğrafi avantajını dijital teknolojilerle taçlandırması gerektiğini söyledi.
Temel, Türkiye’nin Avrupa, Asya ve Afrika’daki 1,4 milyar insana sadece 4 saatlik uçuş mesafesinde olmasının büyük bir fırsat olduğunu ancak bunun tek başına yeterli olmayacağını belirterek, “Türkiye, entegre üretim yapısı ve hızıyla rakiplerinden ayrışıyor. Ancak küresel pazarda ilk 3’e girmek ve pazar payımızı artırmak için üretim verimliliğimizi maksimize etmemiz şart. Geleneksel yöntemlerle yüzde 5’in üzerindeki pazar payını yakalamak neredeyse imkânsız. Üreticiler, veriyi işleyip maliyetleri düşürdüğünde bu milli hedefin en büyük taşıyıcısı olacak.” dedi.
Temel, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve artan enerji maliyetlerinin sanayiciyi zorladığını belirterek, enerji yoğun tesislerde verimliliğin kritik önemde olduğunu vurguladı.
Cormind’in sunduğu sistemle makine ve tesislerin enerji tüketiminin anlık ölçüldüğünü, gereksiz sarfiyatın önlendiğini ve 6–12 ayda verimliliğin yüzde 10–40 arasında artırılabildiğini açıklarken Enerji tasarrufunda ise ortalama yüzde 15’lik bir kazanım sağlandığını kaydetti. Sanayicilerin dijitalleşmeye çekinceleri arasında uzun kurulum süreçleri olduğunu belirten Temel, Cormind’ın “Tak-Çalıştır” özelliği sayesinde sistemin sadece 1 günde devreye alınabildiğini ifade etti.
İstanbul Küçükçekmece'ye sağlık yatırımı
Manisa'dan çevreci 'atık yağ' çağrısı
Kocaeli'de Başkan Büyükakın’dan Arif’e doğum günü sürprizi
Doktor Başkan'dan '14 Mart' mesajı
Baykar'dan K2 Kamikaze İHA sürprizi
Manisa Büyükşehir’den gençlere dijital vizyon
Kocaeli Büyükşehir personeline 'yüksekte çalışma' eğitimi
Bergama’nın sofrasında doktor başkanlar buluştu
İzmir'de 14 Mart’ta ortopedinin çınarına ziyaret
AK Partili kadınlardan Bilecik Pazaryeri’nde Ramazan ziyareti
Kayseri'de Ulaştırma Bakan Yardımcısı'na Erciyes sunumu
Özgür Özel orucunu Manisalılarla açtı... Bayramda da Manisa'da olacak
Yurtta bugün hava nasıl olacak? (15 Mart 2026 Pazar)
Kocaeli Büyükşehir’den özel bireylerle iftar
Mustafa Elitaş'tan Kayseri'de ulaşım yatırımlarına destek
Hakan Fidan: Mescid-i Aksa’yı kapatmak tehlikeli adımdır
Bursa'da gençler bilimle buluştu
Başkan Bozbey, Bursaspor taraftarlarıyla şampiyonluk heyecanını paylaştı
Yığılca–Yedigöller yolunda genişletme çalışmaları sürüyor
Bursa Büyükşehir Belediyespor zirveyi sevdi
Denizli’de U-10 Futbol Ligi heyecanı yeniden başlıyor
Mersin'de haşere alarmı
Rusya, Yunan gemisini vurdu
Erdoğan: "Gerektiğinde kayıtsız kalmayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Mardin Midyat’ta yatırımları tanıttı
Tohumlar geleceğe emanet
Küçük mimarlar iş başında
Ramazan’ın manevi iklimini Balyanoz’da yaşadılar
Kayseri Kocasinan'dan ağaç dikme rekoru
Diyarbakır'da 50 kadına otobüs sürücüsü eğitimi
Yükleniyor
- Pazar 12.3 ° / 3.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazartesi 13 ° / 2.3 ° Güneşli
- Salı 11.9 ° / -0.2 ° Güneşli


