HABER MERKEZİ
admin
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 100. Yıl Parkı’nı kapsamlı bir dönüşüm projesiyle modern bir yaşam alanına dönüştürüyor. Toplam 51 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek çalışmalarla parkın altyapısı ve üstyapısı baştan sona yenilenecek.
TRABZON (İGFA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar ilçesi Üniversite Mahallesi’nde bulunan 100. Yıl Parkı’nı kapsamlı bir rekreasyon projesiyle baştan sona yenilemeye hazırlanıyor.
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek proje için ihale süreci tamamlandı. 77 milyon 761 bin 61 TL bedelli çalışmanın 2027 yılının başında tamamlanması hedefleniyor.
Sahil yolu ile kuzey–güney yönünde ikiye bölünmüş olan park alanının yeniden düzenleme çalışmaları kapsamında toplam 51 bin 29 metrekarelik alanda uygulama yapılacak. Proje ile birlikte parkın mevcut altyapısı modernize edilirken, kullanım konforunun artırılması ve alanın daha işlevsel hale getirilmesi amaçlanıyor.
YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLLARI YENİLENİYOR
Çalışmalar kapsamında park içerisindeki mevcut yürüyüş yollarının zeminleri yenilenecek. Ana aks üzerinde yağmur suyu altyapı çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca parkta bisiklet yolu düzenlemesi yapılarak alanın spor ve aktif yaşam açısından daha cazip hale getirilmesi planlanıyor.
OTOPARK VE KENT DONATILARI MODERNİZE EDİLECEK
Proje çerçevesinde otopark alanları yeniden düzenlenecek. Parkta bulunan kent donatı elemanları da günümüz ihtiyaçlarına uygun şekilde yenilenecek. Mevcut durumda alanda 27 adet piknik masası ve 13 adet çatılı piknik masası bulunurken, ergonomik olmayan mangal alanlarının da yeniden tasarlanması öngörülüyor.
Yeni düzenlemeyle birlikte piknik masaları, barbekü alanları, oturma bankları ve çöp kutuları modern ve kullanışlı bir yapıya kavuşturulacak.
KONFORLU, GÜVENLİ VE MODERN BİR ALANA DÖNÜŞECEK
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “100. Yıl Parkı’nı sadece fiziki olarak yenilemiyor, aynı zamanda hemşehrilerimizin daha konforlu, güvenli ve modern bir ortamda vakit geçirebileceği bir yaşam alanına dönüştürüyoruz.
Altyapıdan çevre düzenlemesine kadar her ayrıntıyı titizlikle planladık. Çalışmalar tamamlandığında Ortahisar’ımıza yakışır, uzun yıllar hizmet verecek örnek bir rekreasyon alanını şehrimize kazandırmış olacağız” ifadelerine yer verildi.
BIGG GARAJ'dan girişimcilere dev yatırım
Kırgizistan Büyükelçisi'nden Başkan Arı'ya ziyaret
İzmir'de Başkan Tugay’dan kredi tepkisi!
Kocaeli Büyükşehir’den bayram öncesi temizlik seferberliği
Gaziantep’te 10 günde 389 sürücüye hatalı şerit cezası
İstanbul’da göçmen kaçakçılığı operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı
Sözleşmeli öğretmenlikte ek atamalar belli oldu
Diyarbakır’da 12 şüpheli 'KADRAJ'a girdi!
Maltepe’de kız çocukları STEM atölyesinde buluştu
Denizli'de 5 bin TL emekli desteğinde son başvuru günleri
Bakan Gürlek: Mahkeme salonları siyaset arenası değildir
Numan Kurtulmuş, KKTC-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'nu kabul etti
Kırklareli Emniyeti'ne yerli kriptolu telsiz sistemi kuruldu
Bursa Olgunlaşma Enstitüsü'nden anlamlı sergi
Bursa’da 3 milyon kaçak makaron ele geçirildi
Türk girişimci kadınların başarı hikâyeleri New York’ta tanıtıldı
Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi’nden anlamlı iftar
Bilecik Pazaryeri’nde tarım ve hayvancılık faaliyetlerine Müdür Ayvalık'tan yerinde inceleme
Bursa'da genç usta adaylarına uygulamalı eğitim
Malatya'da yatırım ve dayanışma vurgusu
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Beylikova’ya modern selektör tesisi kuruyor
Malatya'da kutsal emanetlere yoğun ilgi
Ordu Fatsa'da Toprak Sokak’a modern dokunuş
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden uluslararası proje başarısı
Mahmut Arıkan: Türkiye, ABD ve İsrail ile aynı cephede olmamalıdır
Ağrı’da müze yok, müdürü var! Müzesi olmayan şehre Müze Müdürü!
İzmir’de 1 ton 346,5 kg uyuşturucu madde ele geçirildi
Emekli maaşları 14 Mart’tan itibaren ödenecek
Dervişoğlu: Hürmüz Boğazı’ndaki kriz Türkiye’de hayat pahalılığını büyütür
Kocaeli Gebze'de “Türk-İslam Sanatları’nın İzinde” sergisi açıldı
Yükleniyor
- Perşembe 11.7 ° / 0.8 ° Güneşli
- Cuma 11.8 ° / 1.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 11.9 ° / 2 ° false

