HABER MERKEZİ
admin
Babası ve/veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara tam burslu, yatılı, nitelikli eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2026 yılı giriş sınavı, 17 Mayıs 2026 Pazar günü saat 11.00'de Türkiye'nin 81 ilinde düzenlenecek. Sınavlar için son başvuru 27 Mart.
İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşlarından Darüşşafaka, binlerce çocuğun hayatını değiştirmeye devam ediyor.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, babası ve/veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları nitelikli eğitim almak için yetersiz, ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin katılabildiği Darüşşafaka Giriş Sınavı’nda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrenciler, tam burslu, yatılı ve İngilizce ağırlıklı eğitim alma imkânı kazanacak.
Millî Eğitim Bakanlığı ile imzalanan “Eğitimde Fırsat Eşitliği” İş Birliği Protokolü doğrultusunda 2026 yılı Darüşşafaka Giriş Sınavı’na başvurular, e-Okul sistemi üzerinden yapılacak. Aday öğrenciler, okul yönetimlerinden ve sınıf öğretmenlerinden destek alarak sınava başvurabilecek.
Her yıl sınavı kazanan öğrencilerin başta eğitim olmak üzere sağlık, beslenme, barınma, okul kıyafeti, kırtasiye gibi tüm gereksinimlerinin Darüşşafaka tarafından karşılanıyor. Darüşşafaka, yükseköğrenime devam eden mezunlarına da burs desteğini sürdürüyor.
BAŞVURULAR 27 MART’A KADAR ALINACAK
Sınava katılmak isteyen adayların başvurularını, e-Okul sistemi üzerinden 27 Mart Cuma gününe kadar tamamlamaları gerekiyor. Sınavda başarılı olan öğrenciler, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünün ardından 5. sınıftan başlayan tam burslu, yatılı ve nitelikli eğitim hakkı elde edecek.
Darüşşafaka Eğitim Kurumları Giriş Sınavı başvuru şartları arasında; öğrencinin T.C. vatandaşı olması, Babasının ve/veya annesinin hayatta olmaması, Ailesinin maddi olanaklarının kolej düzeyinde eğitim alması için yeterli olmaması, 2025-2026 eğitim yılında ilkokul sınıf öğrencisi olması bulunuyor.
ÇAĞIN GEREKLERİNE UYGUN EĞİTİM MODELİ
Yeni sınav dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, bu noktada özellikle 4. sınıf öğretmenleri ile okul müdürlerimizin desteğini de beklediklerini söyledi.
Artvinspor Kulübü’nden 'bir forma da sen al'
Kocaeli Büyükşehir, yangın mağduru aileyi ayağa kaldırdı
Bursa basınından Orhan Kemal Müzesi’ne ziyaret
Kocaeli'de kırsal üretimde Büyükşehir’in izi var
İzmir'de okullara hijyen desteği sürüyor
Bilecik’te geleceğin hekimleri beyaz önlüklerini giydi
İzmir'de Çanakkale ruhu 'Uyan Memet' ile sahneye taşındı
Hacer Özlem Çiçek’ten yeni kitap ‘Vakti Gelenin Yolu’
İzmir, dünya yelkeninin kalbi olacak
Bursa Osmangazi'de Başkan Aydın BAREM üyelerinin mutluluğunu paylaştı
İzmir İtfaiyesi 100 yeni memur alacak
Manisa'da iletişim engelini kaldıran yeni hizmet
Kayseri Pastırması'na AB tescili... Türkiye’nin 46. coğrafi işaretli ürünü oldu
Manisa’da toplu ulaşımda TROY kart avantajı
Yonca Evcimik “90’lar Ekspresi” için kampa girdi
Kocaeli'de Başkan Büyükakın’a ziyaretçi akını
Kocaeli sahillerine 'Mavi Takım' nefesi
CHP’li Hasan Öztürk: Plansızlığın bedelini Bursalı ödüyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Al Sani ile görüştü
Mersin’de toplu taşımada hijyen ve güvenlik seferberliği
Kayseri Talas'tan eğitime öncü katkı
Bilecik'te sokak hayvanları için kritik toplantı
Masa tenisinde şampiyon Keşan İlçe Sağlık
Kolon kanserine karşı 'erken teşhis' uyarısı
Kayseri Melikgazi'de hava lisesi öğrencilerine tam destek
İzmir’de “Doğa, Kadın ve Su” sergisi sanatseverlerle buluştu
Huawei, IP taşıyıcı ağlarını yenilemek ve operatörler için yeni büyüme dönemi başlatmak amacıyla NG WAN Teknik Raporunu yayımladı
Kütahya’da Yaşlılar Haftası’na özel buluşma
Şişli’de '72 kat' tartışması! Valilikten Şahan’ın iddialarına sert yanıt
Yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Yükleniyor
- Çarşamba 11 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 13.8 ° / 1.5 ° Güneşli
- Cuma 15.8 ° / 3.6 ° Güneşli

