Diş fırçalama yalnızca ağız sağlığı değil, genel sağlık için de kritik bir alışkanlık. Çocukların bu rutini kazanmasında ailelerin rol model davranışları belirleyici oluyor.
İSTANBUL (İGFA) - Çocuklarda diş tedavisi gerekliliğinin bebeklik dönemine kadar indiğine dikkat çeken Demir, diş fırçalamanın “opsiyonel bir gündelik aktivite değil, diş tedavilerinin ilk adımı” olarak görülmesi gerektiğini vurguladı. Ortalama 2,5–3 yaşlarında tamamlanan 20 süt dişinin, düzenli fırçalanmadığı takdirde çürük ve ileri düzey diş enfeksiyonları açısından ciddi risk oluşturduğunu belirtti.
Çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırılmasında ebeveyn davranışlarının etkili olduğunu ifade eden Demir, çocukların anne ve babalarıyla birlikte yaptıkları aktivitelerde daha istekli olduklarını aktardı. Ebeveynlerin diş fırçalamayı eğlenceli bir rutin olarak sergilemesinin, çocuğun bu alışkanlığı benimsemesine ve sürdürmesine katkı sağladığını dile getirdi.
İlk süt dişlerinin genellikle 6–12. aylar arasında çıktığını belirten Demir, bu dönemde diş fırçalamaya başlanması gerektiğini ifade etti. 3 yaşına kadar pirinç tanesi, 3–6 yaş arasında ise bezelye tanesi büyüklüğünde diş macunu kullanılması gerektiğini; dişlerin günde iki kez fırçalanmasının ve bu sürecin ortalama 12 yaşına kadar ebeveyn kontrolünde sürdürülmesinin önemini vurguladı.
Yurtta bugün hava nasıl olacak? (15 Mart 2026 Pazar)
Kocaeli Büyükşehir’den özel bireylerle iftar
Mustafa Elitaş'tan Kayseri'de ulaşım yatırımlarına destek
Hakan Fidan: Mescid-i Aksa’yı kapatmak tehlikeli adımdır
Bursa'da gençler bilimle buluştu
Başkan Bozbey, Bursaspor taraftarlarıyla şampiyonluk heyecanını paylaştı
Yığılca–Yedigöller yolunda genişletme çalışmaları sürüyor
Bursa Büyükşehir Belediyespor zirveyi sevdi
Denizli’de U-10 Futbol Ligi heyecanı yeniden başlıyor
Mersin'de haşere alarmı
Rusya, Yunan gemisini vurdu
Erdoğan: "Gerektiğinde kayıtsız kalmayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Mardin Midyat’ta yatırımları tanıttı
Tohumlar geleceğe emanet
Küçük mimarlar iş başında
Ramazan’ın manevi iklimini Balyanoz’da yaşadılar
Kayseri Kocasinan'dan ağaç dikme rekoru
Diyarbakır'da 50 kadına otobüs sürücüsü eğitimi
Diyarbakır'da gençlik politikaları saha çalışmasıyla belirleniyor
Denizli Büyükşehir’den otogarda sahur ikramı
Denizli'de hasta bezi yardımı için başvurular başladı
Memduh Büyükkılıç'tan Erciyes'e çifte müjde
Balıkesir Büyükşehir'den 'Avlu Gece Oryantiring'i
Kayseri Talas'ın sanat değeri TBMM yolunda
BAÇEM Ondan Yerel Market'i hizmete açtı
Balıkesir Büyükşehir'den üreticilere 100 incir fidanı
ASAT’tan Duraliler 1 Ana İsale Hattı’nda yoğun mesai
Antalya Büyükşehir'den toplu taşıma filosuna 19 yeni otobüs
Başkentte moto kuryeli iftar desteği
ABB’den Etimesgut'a sosyal yaşam merkezi
Yükleniyor
- Pazar 12.3 ° / 3.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazartesi 13 ° / 2.3 ° Güneşli
- Salı 11.9 ° / -0.2 ° Güneşli


