HABER MERKEZİ
admin
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Akyazı’da bulunan Düzyazı İlkokulu’nda gerçekleştirilen programda öğrencilerle bir araya gelinerek farkındalık oluşturuldu.
SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Akyazı Düzyazı İlkokulu’nda düzenlediği etkinlikte öğrencilere empati, doğru iletişim ve farklılıkların zenginliği bilincini kazandırdı. Renkli çorap etkinliği ve uygulamalı çalışmalarla farkındalık güçlendirildi.
DOĞRU İLETİŞİM YÖNTEMLERİ KONUŞULDU
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen etkinlikte ilkokul öğrencilerine Down sendromu hakkında temel bilgiler aktarıldı. Programda, özel gereksinimli bireylerin toplumsal hayata katılımı, empati kurmanın önemi ve doğru iletişim yöntemleri üzerinde duruldu.
EMPATİ VE FARKINDALIK VURGUSU
Etkinlikte öğrencilere Down sendromunun ne olduğu anlatılırken, farklılıkların toplum için bir zenginlik olduğu mesajı verildi. Özel gereksinimli bireylerle sağlıklı iletişim kurmanın önemi vurgulanarak, öğrencilerin bilinçlenmesine katkı sağlandı.
RENKLİ ÇORAPLARLA FARKINDALIK
Eğlenceli ve öğretici etkinliklerle desteklenen programda öğrenciler, çeşitli farkındalık oyunları oynadı. Down sendromuna dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen renkli çorap etkinliği ise programın en dikkat çeken anlarından biri oldu.
GÖRME ENGELLİLER İÇİN EMPATİ ETKİNLİĞİ
Program kapsamında ayrıca öğrencilerin görme engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı zorlukları daha iyi anlayabilmesi için özel bir empati etkinliği düzenlendi. Gözleri kapalı şekilde gerçekleştirilen uygulamalarda öğrenciler, farklı duyularını kullanarak hareket etmeyi deneyimledi.
Gönül seferberliği ile 610 bin haneye ulaşıldı
Konya Büyükşehir çalışanları bayramlaştı
Bursa Nilüfer'de Başkan Özdemir’den 'acele kamulaştırma' yorumu: Bursa için gecikmiş bir yatırım
Trabzon'da Başkan Genç’ten Gürcistan Başkonsolosluğu'na taziye ziyareti
Kocaeli’de 4 bin 303 durak hijyenik hale getiriliyor
Başkan Özlü bayram arifesinde vatandaşlarla buluştu
Manisa Büyükşehir'den mezarlık ziyaretleri
Bursa İnegöl’de protokol ve halk bayramlaştı
Sakarya bayram için Büyükşehirle çiçek açtı
İstanbul Maltepe Belediyesi'nde bayramlaşma
Gebze'de 'Elveda Ramazan Hoş Geldin Bayram' etkinliği
Alemdar: Şehrimizin geleceği için birlikte çalışacağız
BESAŞ Bursalıların bayramını tatlandırdı
Bursa Nilüfer'de geleneksel bayramlaşma
Çanakkale ruhu DEÜ’de dolu dolu yaşandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bayram mesajı: Türkiye güvendedir
12 yaşındaki piyanist iki konserle sahnede
Bayramda yapışkan yumuşak şekerlere dikkat!
Antalya’da yapay zeka devrimi
Sakarya Ferizli’deki yeni ‘Su Müfettişi’ yetişiyor
Sakarya’da down sendromu farkındalık etkinliği
Bursa'da Yıldırım Belediyesi bayramlaştı
Bursa Osmangazi'de Başkan Aydın personeliyle tek tek bayramlaştı
Denizli'de 18 Mart’a özel anlamlı anma programı
Doğa Koruma ve Milli Parklar'da yeni dönem... Yetkiler artırıldı, cezalar yükseltildi
İstanbul Bakırköy'de bayram öncesi temizlik seferberliği
Ramazan ayında 95 bin gıda denetlendi
Çocuklar, Maltepe'de ara tatil etkinlikleriyle eğlendi
Bursa İnegöl’de bayramda nöbetçi fırınlar belli oldu
Bursa Yıldırım'da glütensiz bayramlık baklavalar belediyeden
Yükleniyor
- Perşembe 11.2 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 7.1 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cumartesi 10 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

