HABER MERKEZİ
admin
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı’nda artması beklenen yolcu yoğunluğuna karşı şehirler arası otobüs firmalarının turizm taşımacılığı için yetkilendirilmiş araçlarını da seferlerde kullanabileceğini açıkladı. Uraloğlu, Uygulamanın 29 Mart’a kadar devam edeceğini bildirdi.
ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili sebebiyle şehirler arası otobüs taşımacılığına yönelik uygulanacak düzenlemeyi duyurdu.
Bayram dönemlerinde yolcu talebinin olağan sefer kapasitesinin çok üzerine çıktığını hatırlatan Uraloğlu, vatandaşların mağdur olmaması için ek sefer imkanının genişletildiğini söyledi.
“BAYRAMDA YOĞUNLUK OLACAĞINI ÖNGÖRÜYORUZ”
Bakan Uraloğlu, bayram tatilinde şehirler arası yolcu taşımacılığında ciddi bir yoğunluk yaşanmasını beklediklerini belirterek, “Bayramda yoğunluk olacağını öngörüyoruz. Mevcut tarifeli seferlerin bu talebi karşılayabilmesi için biletli yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının turizm amaçlı yetkilendirilmiş araçlarını ek seferlerde kullanabilmelerine imkân tanıdık.” dedi.
EK SEFERLER, 29 MART GÜN SONUNA KADAR SÜRDÜRÜLEBİLECEK
Bakan Uraloğlu, “Biletli yolcu taşımacılığı yapan B1 ve D1 yetki belgesi sahibi firmalar; tarifeli hatlar dışına çıkmama, ücret tarifelerine uyma ve yapılan taşımadaki tüm sorumluluğu üstlenme şartıyla, ayrıca Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS)’ne bildirimde bulunmaları kaydıyla, B2 ve D2 yetki belgesi sahiplerinin 25 ve üzeri koltuk kapasitesine sahip taşıtlarını da kullanarak ek sefer yapabilecek. Firmalar, bu araçlarla gerçekleştirecekleri ek seferlerini 29 Mart gün sonuna kadar sürdürebilecek” ifadelerini kullandı.
MKE'nin BORAN'ı NATO tatbikatında gücünü gösterdi
Bursa İnegöl’de ruhsatsız silah operasyonu
Ankara’da tıp öğrencisi Berkay’ın adı ATA Çiftliği’nde yaşayacak
Manisa'nın dayanışma ruhu tüm şehre yayılıyor
Şanlıurfa turizmine bayramda yeni rekor hedefi
Erdoğan: Değerlerimizi ihya etmeyi sürdüreceğiz
Manisa Büyükşehir şehitleri 18 Mart’a hazırladı
Fındıklıspor’dan tarihi başarı
Konya Büyükşehir bayrama hazır
Bursa'da Başkan Yılmaz Evlad-ı Fatihan ile kardeşlik sofrasında
Down sendromu hakkında bilinmesi gerekenler
Balıkesir'de cami ve mezarlıklar bayram ziyaretine hazırlanıyor
SOBE’li sporculardan madalya yağmuru
Eskişehir'de “Şehir Paylaşmaktır” dayanışması umut oluyor
Otobüs firmalarına bayramlık ek sefer izni
Sakaryalı gençler Macera Park’ta kamp deneyimi yaşadı
Sakarya Söğütlü’nün yeni buluşma noktası olacak
İstanbul Maltepe'de ara tatil etkinlikleri ilgi görüyor
Manisa Büyükşehir’den 600 aileye huzur veren bileklik
'Merkez'den açık bankacılıkta yeni adım
Trabzon'da Büyükşehir mezarlıkları bayrama hazırladı
İstanbul'da Engelsiz Yaşamevi’nde iftar buluşması
Mukaddes emanetler Kocaeli'de 'Beyaz Kalpleri' duygulandırdı
Muratpaşa’dan Down Sendromu farkındalık etkinliği
Çayırova Zabıtası’ndan Ramazan Bayramı öncesi denetim
BASKİ: 9,5 milyar TL borca rağmen Balıkesir’in su geleceği güvence altında
Muğla'dan 21 yıl önce çalınan traktör Van’da bulundu... 21 yıllık hasret sona erdi!
TSK’dan Senegal’de ortak uçuş
Başakşehir Ramazan’da önemli misafirler ağırladı
İnegöl Belediyesi hayvan pazarının kotra ihale tarihi belli oldu
Yükleniyor
- Salı 11.9 ° / -0.2 ° Güneşli
- Çarşamba 14.7 ° / 4.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 11.2 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

