HABER MERKEZİ
admin
Milli Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, haftalık basın bilgilendirme toplantısında Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine yeni Hisar-A sistemlerinin alındığını açıkladı. MKE’nin ise Riyad’daki Dünya Savunma Fuarı 2026’da iki ayrı mutabakat zaptı imzaladığı bildirildi.
ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, haftalık basın toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yerli ve millî savunma sanayi ürünleriyle güçlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Aktürk, geçtiğimiz hafta Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Hisar-A Projesi kapsamında çeşitli miktarlarda Füze Fırlatma Sistemi (FFS) ve tam atım füzenin muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığını ve sistemlerin envantere alındığını açıkladı. Böylece TSK’nın hava savunma kapasitesinin yerli ve millî imkânlarla daha da güçlendirildiği ifade edildi.
Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketimiz (MKE) tarafından Riyad’da düzenlenen Dünya Savunma Fuarı (World Defence Show) 2026’da çeşitli iş birliği anlaşmaları imzalandı.#MillîSavunmaBakanlığı pic.twitter.com/zzPSLj2kiW
— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) February 12, 2026
Öte yandan Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ’nin (MKE), Riyad’da düzenlenen Dünya Savunma Fuarı (World Defence Show) 2026 kapsamında önemli iş birliklerine imza attığı bildirildi. Bu kapsamda: ALTALBIAH firması ile MKE TOLGA Yakın Hava Savunma Sistemi teknolojisinin ihracı ve ortak üretimi ile 122 mm Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) mühimmatının Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik Mutabakat Zaptı, Saudi Chemical Company Limited ile patlayıcı ham madde ve enerjetik materyaller alanında iş birliğini geliştirmeye yönelik Mutabakat Zaptı imzalandı.
Aktürk, Bakanlığın tüm birlik ve kurumlarının Cumhuriyet’in ikinci asrında, Cumhurbaşkanı’nın liderliğinde ve “Türkiye Yüzyılı” hedefleri doğrultusunda, ülkenin huzur ve güvenliği için görevlerini kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğini vurguladı.
İzmir Narlıdere'de kapsamlı bahar temizliği
Bornova'da Gülşah Durbay Gençlik Merkezi’nde sıcak buluşma
Mersin Büyükşehir’den çocuklara eşit yaşam fırsatı
Ustaların sesi geleceğe uzanıyor
Bayram yolculuğuna çıkacaklara otoyol ve gişe uyarısı
Emniyet’ten dolandırıcılık uyarısı! Para, altın ve banka bilgilerinizi paylaşmayın
Ege ihracatta büyüdü, payı geriledi!
Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel iftarına yoğun katılım
Birlik ve Dayanışma'dan sağlık sistemi eleştirisi
İBB Gençlik Ofisleri'nde yılın ilk eğitimleri sürüyor
CHP lideri Özel “Sarışın Bir Kurt” sergisini gezdi
600 firmaya Dahilde İşleme İzni verildi
İstanbul Küçükçekmece'ye sağlık yatırımı
Manisa'dan çevreci 'atık yağ' çağrısı
Kocaeli'de Başkan Büyükakın’dan Arif’e doğum günü sürprizi
Doktor Başkan'dan '14 Mart' mesajı
Baykar'dan K2 Kamikaze İHA sürprizi
Manisa Büyükşehir’den gençlere dijital vizyon
Kocaeli Büyükşehir personeline 'yüksekte çalışma' eğitimi
Bergama’nın sofrasında doktor başkanlar buluştu
İzmir'de 14 Mart’ta ortopedinin çınarına ziyaret
AK Partili kadınlardan Bilecik Pazaryeri’nde Ramazan ziyareti
Kayseri'de Ulaştırma Bakan Yardımcısı'na Erciyes sunumu
Özgür Özel orucunu Manisalılarla açtı... Bayramda da Manisa'da olacak
Yurtta bugün hava nasıl olacak? (15 Mart 2026 Pazar)
Kocaeli Büyükşehir’den özel bireylerle iftar
Mustafa Elitaş'tan Kayseri'de ulaşım yatırımlarına destek
Hakan Fidan: Mescid-i Aksa’yı kapatmak tehlikeli adımdır
Bursa'da gençler bilimle buluştu
Başkan Bozbey, Bursaspor taraftarlarıyla şampiyonluk heyecanını paylaştı
Yükleniyor
- Pazar 12.3 ° / 3.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazartesi 13 ° / 2.3 ° Güneşli
- Salı 11.9 ° / -0.2 ° Güneşli

