Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü münasebetiyle, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde anma programı düzenlendi.
KONYA (İGFA) - Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 87. yıl dönümünde düzenlenen “10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı”, 09.05’te saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı.
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, dekanlar, müdürler, akademisyenler, öğrenciler ve idari personellerin katılımı ile gerçekleşen program; Doç. Dr. Birol Büyükdoğan’ın “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anlamak” konulu konuşması ile devam etti.
“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, BAŞARILARIYLA TÜRK MİLLETİNİN ZOR ŞARTLAR ALTINDA NELER BAŞARABİLECEĞİNİ HERKESE GÖSTERMİŞTİR”
Doç. Dr. Birol Büyükdoğan, Atatürk’ün hayatından kesitler sunarak yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı dönemi, katılmış olduğu muharebeleri, parçalanmaya çalışılan bir ülkeyi, ülkesine ihanet edenleri, ülke düşmanla savaştayken halkı canından bezdiren iç isyanları, Kurtuluş Savaşı'nı, Cumhuriyetin ilanını ve daha sonra yapanları düşündüğümüzde karşımıza bambaşka bir kimlik çıkmaktadır. Atatürk'ü anlamak için öncelikle onun eğitim hayatına ve eğitimi onun nasıl şekillendirdiğine bakılmalıdır. Mustafa Kemal Atatürk, başarılarıyla Türk milletinin zor şartlar altında neler başarabileceğini, bu milletin ülkesi için neler yapabileceğini herkese göstermiştir.
Mustafa Kemal’in gerek Harbiye’de öğrencilik yıllarındaki durumu gerekse subayken savaşlarda ve muharebelerde verdiği kararlar ile en sonunda milli mücadelede yapmış olduğu önderlik, onun liderliğini ortaya koymaktadır. Atatürk’ün; ‘Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.’ sözü eğitime verdiği değeri ortaya koymaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, 87 yıl önce bugün aramızdan ayrılan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, canlarıyla ve kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum.”
Program, günün anlam ve önemini belirten konuşma ve yapılan sunumun ardından sona erdi.
Bu belediye millet uykudayken çalışıyor
Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı
Fenerbahçe’de Tedesco krizi
Dünyada petrol alarmı! İran Savaşı petrol fiyatlarını uçurdu
Erdoğan: Ülkemizi ateş çukurundan uzak tutmak istiyoruz
Bayramda indirim, bayramdan sonra zam!
HÜRJET, Akdeniz üzerindeki testleri başarıyla geçti... Rüzgarını Torosların eteğinde estirdi
İstanbul’da dev uyuşturucu operasyonu... 1,4 milyon hap ele geçirildi
Şap aşısında iğnesiz uygulama deneniyor
Anadolu Türk Deniz Görev Kuvveti dönüş yolunda
Trabzon'da Başkan Genç Sürmene’de çalışmaları inceledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk tarihinin duayenine taziye mesajı
Çorum'da 3.869 çocuğa bayramlık desteği
Bakan Göktaş, BM Komisyonu'nda Türk Devletleri Teşkilatı ortak beyanını tanıttı
Yabancılara konut satışları düştü
YÖK Başkanı Özvar: 2,4 milyon aday YKS’ye başvurdu
Antalya Büyükşehir’den toplu taşıma filosuna 19 yeni otobüs
İnşaat üretimi Ocak'ta yıllık yüzde 8,0 arttı
Eskişehir’de öğrencilerden anlamlı talep
Ticaret'ten kadın kooperatiflerine barkod katkısı
Mardin Artuklu Belediyesi’nden ihtiyaç sahiplerine ramazan paketi desteği
Ankara'da 90’lar sokak oyunlarıyla ramazan etkinliği
Manisa'da mezarlıklar bayrama hazırlanıyor
Başkan Akın gençlerle Balıkesir’in yarını için buluştu
Antalya’da Duraliler 1 Ana İsale Hattı yeniden düzenlendi
Eskişehir Sazova Parkı’nda kavakların yerini çınarlar alıyor
İstanbul Maltepe’de “Ramazan Bayramı” denetimi
Bakan Göktaş Paterson’da Türk toplumuyla buluştu
Cumhuriyet tarihçisi İlber Ortaylı vefat etti
Reklam dünyasının duayeni Alinur Velidedeoğlu hayatını kaybetti
Yükleniyor
- Cumartesi 11.9 ° / 2 ° false
- Pazar 12.3 ° / 3.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazartesi 13 ° / 2.3 ° Güneşli


