KTO 41. Plastik ve Kauçuk Ürünlerin İmalatı ve Toptan Ticareti Meslek Komitesi İstişare Toplantısı’nda konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Eylül ayında yaptıkları Irak ziyaretinin yeni kapılar araladığını belirterek, önümüzdeki dönemde Irak’a yeni bir organizasyon yapmayı planladıklarını söyledi.
KONYA (İGFA) - Konya Ticaret Odası (KTO), 41. Plastik ve Kauçuk Ürünlerin İmalatı ve Toptan Ticareti Meslek Komitesi’yle gerçekleştirdiği istişare toplantısında sektörün mevcut durumu, ihracat potansiyeli ve yeni pazar hedeflerini değerlendirdi.
KTO Teknoloji Eğitim Kampüsü’nde düzenlenen toplantıda sektör temsilcilerinin talepleri ve çözüm önerileri ele alındı. Irak pazarının plastik ve kauçuk sanayisi açısından taşıdığı stratejik öneme dikkat çekildi. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, sektörlerle düzenli istişarelerin ekonomik politikalarına yön verdiğini belirterek, “Konya ekonomisinin nabzını bu toplantılarla tutuyoruz. Elde ettiğimiz veriler raporlarımıza ve temsil faaliyetlerimize yön veriyor” dedi.
Konya’nın İç Anadolu Bölgesi’nde plastik ve kauçuk üretiminde öne çıktığını ifade eden Öztürk, “Kentimizde ambalaj, boru, hortum, conta ve otomotiv yan sanayine yönelik kauçuk parça imalatı gibi birçok alanda üretim yapılıyor. 2025 itibarıyla Konya’nın ihracatı 3,59 milyar dolara ulaştı ve bu rakam içinde sektörün payı artıyor” diye konuştu. Öztürk, Irak’ın sulama teknolojileri ve altyapı ekipmanları alanında Türk firmalarına iş birliği teklif ettiğini belirterek, “Iraklı yetkililer Konya’dan teknik danışmanlık ve ürün tedariki talep ediyor. Önümüzdeki dönemde bu alanda yeni bir ticaret organizasyonu düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
KTO 41. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Apaydın ise, “Sektörün gelişimi için düzenli toplantılarla sorunları tespit ediyor, çözüm önerilerini ilgili kurumlara iletiyoruz. Üretim ve ihracat kapasitemizi artırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Irak’ta güvenlik alarmı! Türkiye’den vatandaşlarına kritik uyarı
Yozgat’ta DEAŞ'a 3 gözaltı!
Türkiye'den İsrail’in Lübnan’a yönelik kara harekatına kınama
Aile'den çocukları siber zorbalığa karşı koruyacak yeni uygulama
'Şüheda 1915" 500 kişilik kadroyla sahneye konulacak
İETT'den İlber Ortaylı'ya 'saygı otobüsü'
İlber Hoca son yolculuğuna uğurlandı
Sahil Güvenlik gemi ve botları 18 Mart’ta halkın ziyaretine açılacak
8 ilde dev Jandarma operasyonu: 73 gözaltı
Dışişleri'nden Adalet'e ziyaret
U19 Milli Takımı’nın UEFA aday kadrosu belli oldu
Malatya’da yolcu otobüsünde 11 kilogram metamfetamin yakalandı
TCDD'den bayram yoğunluğuna ek sefer ve vagon
Akseki’de kaçak avcılığa 1 milyon TL'yi aşan ceza
Bursa Büyükşehir ailesi bayramlaştı
AB’de MOAH için gıdalarda maksimum limit süreci başladı
Çorum’da “Kutsal Emanetler Sergisi” Bedesten’de açıldı
Bayramda Gastro İnegöl çalışma düzeni belli oldu
IPARD III’te yeni takvim açıklandı... Kırsala 241 milyon avroluk dev hibe
Gaziantep’te “Haremeyn Hatıraları” sergisi açıldı
Denizli’de Acil Durum Hastanesi’ne güçlü ulaşım yatırımı
Zonguldak’ta toplu ulaşım için yeni halk otobüsleri hizmete girdi
Eskişehir’de ‘S’ plakalı servis araçlarına uyarı
Sakarya Kamışlı’da 5 bin metrelik içme suyu hattı yenileniyor
Satrançta Bursa Büyükşehir Belediyespor fırtınası
Denizli Büyükşehir ile sağlıklı gelecek
Antalya’da Ramazan etkinliklerinde kültürel buluşma
Gezginler Ordu’da Ramazan dayanışmasına hayran kaldı
Yeşilay İzmir’den çocuklara üretken medya eğitimi
Eskişehir’de 5 bin metreküplük dev beton dökümü
Yükleniyor
- Salı 11.9 ° / -0.2 ° Güneşli
- Çarşamba 14.7 ° / 4.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 11.2 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı


