HABER MERKEZİ
admin
Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren KAPSÜL Teknoloji Platformu tarafından düzenlenen “Start Day’26” etkinliğinde, TEKNOFEST’te dereceye giren KAPSÜL takımlarına ödülleri verildi. Etkinlikte KAPSÜL bünyesinde geliştirilen 8 elektrikli araç ile çok sayıda teknoloji projesi de tanıtıldı.
KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmetlerini sürdüren KAPSÜL Teknoloji Platformu tarafından teknoloji ekosistemini bir araya getiren “Startday26” etkinliği düzenlendi.
Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, “Birçok genç zamanını farklı alanlarda geçirirken kendini geliştirmeyi tercih eden, TEKNOFEST gibi önemli organizasyonlara emek veren, hayal kuran ve hayallerini projeye dönüştüren gençlerimizi yürekten kutluyorum. Bu anlamlı etkinliği düzenleyen Büyükşehir Belediyemize, KAPSÜL Teknoloji Platformu’na ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz” değerlendirmesini yaptı.
DESTEKLERİ İÇİN KAPSÜL’E TEŞEKKÜR ETTİ
Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, bölgenin tek teknik üniversitesi olan Konya Teknik Üniversitesi’nin KAPSÜL Teknoloji Platformu’nun sağladığı imkanlar sayesinde girişimcilik, yenilikçilik proje kültürünü önemli ölçüde güçlendiren ve bu düşünce yapısının katkısıyla TEKNOFEST başta olmak üzere Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında pek çok başarıya imza atan bir üniversite olduğunu söyledi.
“KAPSÜL, MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNİN YERELDEKİ GÜÇLÜ BİR YANSIMASI”
Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Murat Koru, “Bugün burada bir araya gelişimizin ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesinin yereldeki güçlü bir yansıması olduğuna inanıyorum. KAPSÜL de tam olarak bu vizyonun Konya'da bir karşılığı konumunda. Bu yapı yalnızca bir eğitim alanı değil, aynı zamanda fikrin üretime üretimin başarıya dönüştüğü güçlü bir iş birliği iklimi olmuş durumda. Burada özellikle genç kardeşlerime bu şehrin sizlere inandığını, sizlere güvendiğini ve geleceğini sizlerle beraber inşa etme arzusunda olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle şehrimizi bir teknoloji üssü haline getirme hedefi doğrultusunda emek veren ve kararlılıkla yoluna devam eden tüm gençlerimize şükranlarımı sunuyorum” açıklamasını yaptı.
Konuşmaların ardından TEKNOFEST’te şampiyon olan KAPSÜL Teknoloji Platformu Takımları’na ödülleri protokol tarafından takdim edildi.
KAPSÜL bünyesinde katıldıkları yarışmalarda aldıkları başarılarla Konya’nın gururu olan gençler de desteklerinden dolayı Kapsül Teknoloji Platformu’na teşekkürlerini iletti.
Start Day’26 etkinliği kapsamında KAPSÜL bünyesinde geliştirilen 8 elektrikli araç ile çok sayıda teknoloji projesi de tanıtıldı, şampiyon takımlar deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Programa; AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Arif Bağcı ve AK Parti Karatay İlçe Başkanı Akif Demirci’nin yanı sıra 900 civarında genç katıldı.
Ustaların sesi geleceğe uzanıyor
Bayram yolculuğuna çıkacaklara otoyol ve gişe uyarısı
Emniyet’ten dolandırıcılık uyarısı! Para, altın ve banka bilgilerinizi paylaşmayın
Ege ihracatta büyüdü, payı geriledi!
Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel iftarına yoğun katılım
Birlik ve Dayanışma'dan sağlık sistemi eleştirisi
İBB Gençlik Ofisleri'nde yılın ilk eğitimleri sürüyor
CHP lideri Özel “Sarışın Bir Kurt” sergisini gezdi
600 firmaya Dahilde İşleme İzni verildi
İstanbul Küçükçekmece'ye sağlık yatırımı
Manisa'dan çevreci 'atık yağ' çağrısı
Kocaeli'de Başkan Büyükakın’dan Arif’e doğum günü sürprizi
Doktor Başkan'dan '14 Mart' mesajı
Baykar'dan K2 Kamikaze İHA sürprizi
Manisa Büyükşehir’den gençlere dijital vizyon
Kocaeli Büyükşehir personeline 'yüksekte çalışma' eğitimi
Bergama’nın sofrasında doktor başkanlar buluştu
İzmir'de 14 Mart’ta ortopedinin çınarına ziyaret
AK Partili kadınlardan Bilecik Pazaryeri’nde Ramazan ziyareti
Kayseri'de Ulaştırma Bakan Yardımcısı'na Erciyes sunumu
Özgür Özel orucunu Manisalılarla açtı... Bayramda da Manisa'da olacak
Yurtta bugün hava nasıl olacak? (15 Mart 2026 Pazar)
Kocaeli Büyükşehir’den özel bireylerle iftar
Mustafa Elitaş'tan Kayseri'de ulaşım yatırımlarına destek
Hakan Fidan: Mescid-i Aksa’yı kapatmak tehlikeli adımdır
Bursa'da gençler bilimle buluştu
Başkan Bozbey, Bursaspor taraftarlarıyla şampiyonluk heyecanını paylaştı
Yığılca–Yedigöller yolunda genişletme çalışmaları sürüyor
Bursa Büyükşehir Belediyespor zirveyi sevdi
Denizli’de U-10 Futbol Ligi heyecanı yeniden başlıyor
Yükleniyor
- Pazar 12.3 ° / 3.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazartesi 13 ° / 2.3 ° Güneşli
- Salı 11.9 ° / -0.2 ° Güneşli

