Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde kalkınmanın farklı boyutlarını odağa almak amacıyla "IV. Sosyal Kalkınma Forumu" çevrimiçi olarak tamamlandı.
KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) yürütücülüğünde kalkınmanın farklı boyutlarını odağa almak amacıyla "IV. Sosyal Kalkınma Forumu" gerçekleştirildi.
Programın ilk oturumunda, Sanayi ve Teknoloji Bakan Danışmanı Emine Doğrukök tarafından sosyal kalkınma başlığı ele alındı. Doğrukök, sunumda; sosyal inovasyonun kalkınma ile olan ilişkisinde güven, etki ve ölçeklendirilebilirliğin altını çizerek sosyal girişimciliğin de dahil olduğu bu ekosistemde sürdürülebilir kalıcı çözümler geliştirmenin önemine vurgu yaptı.
Ardından Dr. Hande Eryılmaz, ODTÜ Güneş Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki çalışmalardan hareketle sosyal inovasyon ve kalkınma ilişkisini değerlendirdi. İnovasyonun temel bileşenlerine değinen sunumun devamında Türkiye’den sosyal inovasyon örnekleri verilerek kalkınma bileşenleri detaylıca değerlendirildi.
Programın devamında, “Yaşam Döngüsünde Sosyal Kalkınma Politikaları” başlığı altında kapsamlı bir değerlendirme yapıldı. Bu oturumda Doç. Dr. Özlem Aydoğmuş Ördem, Prof. Dr. Yasemin Çakırer Özservet ve Prof. Dr. Murat Şentürk tarafından sosyal kalkınma politikaları, yaşam döngüsü perspektifiyle merkeze alındı. Programın bu oturumunda “kalkınma”, çocuk haklarından gençlik politikalarına, kuşaklararası yapı ile değerlendirildi.
Programın son oturumunda ise, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Demet Akcan tarafından SEECO - Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi tanıtıldı. Sosyoekoniminin desteklenmesine katkı sunmayı hedefleyen projenin sunumunda, projenin amaçları ve uygulama çerçevesi aktarıldı.
Dördüncü kez düzenlenen programda, alanında uzman isimlerle birlikte sosyal kalkınmanın farklı boyutları, disiplinler arası bir çerçevede konuşuldu.
İzmir'de Başkan Tugay’dan kredi tepkisi!
Kocaeli Büyükşehir’den bayram öncesi temizlik seferberliği
Gaziantep’te 10 günde 389 sürücüye hatalı şerit cezası
İstanbul’da göçmen kaçakçılığı operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı
Sözleşmeli öğretmenlikte ek atamalar belli oldu
Diyarbakır’da 12 şüpheli 'KADRAJ'a girdi!
Maltepe’de kız çocukları STEM atölyesinde buluştu
Denizli'de 5 bin TL emekli desteğinde son başvuru günleri
Bakan Gürlek: Mahkeme salonları siyaset arenası değildir
Numan Kurtulmuş, KKTC-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'nu kabul etti
Kırklareli Emniyeti'ne yerli kriptolu telsiz sistemi kuruldu
Bursa Olgunlaşma Enstitüsü'nden anlamlı sergi
Bursa’da 3 milyon kaçak makaron ele geçirildi
Türk girişimci kadınların başarı hikâyeleri New York’ta tanıtıldı
Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi’nden anlamlı iftar
Bilecik Pazaryeri’nde tarım ve hayvancılık faaliyetlerine Müdür Ayvalık'tan yerinde inceleme
Bursa'da genç usta adaylarına uygulamalı eğitim
Malatya'da yatırım ve dayanışma vurgusu
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Beylikova’ya modern selektör tesisi kuruyor
Malatya'da kutsal emanetlere yoğun ilgi
Ordu Fatsa'da Toprak Sokak’a modern dokunuş
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden uluslararası proje başarısı
Mahmut Arıkan: Türkiye, ABD ve İsrail ile aynı cephede olmamalıdır
Ağrı’da müze yok, müdürü var! Müzesi olmayan şehre Müze Müdürü!
İzmir’de 1 ton 346,5 kg uyuşturucu madde ele geçirildi
Emekli maaşları 14 Mart’tan itibaren ödenecek
Dervişoğlu: Hürmüz Boğazı’ndaki kriz Türkiye’de hayat pahalılığını büyütür
Kocaeli Gebze'de “Türk-İslam Sanatları’nın İzinde” sergisi açıldı
Balıkesir’de Bereket Sofrası Edremit’te kuruldu
Manisa'da çevre kirliliğine geçit yok
Yükleniyor
- Çarşamba 11.5 ° / -0.3 ° Güneşli
- Perşembe 11.7 ° / 0.8 ° Güneşli
- Cuma 11.8 ° / 1.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı


