HABER MERKEZİ
admin
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kocaeli Fotoğraf Teknolojisi Müzesi, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Görsel Dokümantasyon Bölümü öğrencilerini ağırladı.
KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Fotoğraf Teknolojisi Müzesi’nde, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Görsel Dokümantasyon Bölümü öğrencilerinin katılımı ile eğitim programı gerçekleştirildi.
Kurumlar arası iş birliği kapsamında düzenlenen programda Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Oylum Tunçelli rehberliğinde fotoğraf tarihi, fotoğraf teknolojisi ve karanlık oda süreçlerine ilişkin kapsamlı bilgiler paylaşıldı.
Eğitim kapsamında fotoğraf makinesinin tarihsel gelişimi, ilk fotoğraf makinelerinden günümüze kadar yaşanan teknolojik dönüşüm, analog ve dijital fotoğraf teknikleri gibi konular ele alındı. Öğrencilere fotoğraf teknolojisinin gelişim sürecinde kullanılan farklı ekipmanlar ve üretim yöntemleri hakkında bilgiler aktarılırken, fotoğrafın bilimsel ve belgesel alanlarda kullanımına da değinildi.
TEKNİK SÜREÇLER HAKKINDA DETAYLI BİLGİ
Programın uygulamalı bölümünde öğrencilere karanlık oda ortamı tanıtıldı. Eğitmen, karanlık odanın çalışma prensiplerini, film banyosu ve baskı tekniklerini adım adım uygulamalı olarak göstererek katılımcılara aktardı. Böylece öğrenciler, fotoğrafın üretim aşamalarına dair teknik süreçler hakkında detaylı ve doğrudan bilgi edinme fırsatı buldu.
Akademik bilgi ile fotoğraf teknolojisinin tarihsel birikimini bir araya getiren bu eğitimlerin, kurumlar arası iş birliği çerçevesinde ilerleyen süreçte farklı başlıklar ve uygulamalarla sürdürülmesi planlanıyor.
Sakarya'da çölyak hastaları istediklerine tek noktadan ulaşabiliyor
İçişleri, Ramazan ve Nevruz Bayramı için güvenlik tedbirlerini görüştü
"Yeşilin Altın Damlası"nda kazananlar belli oldu
Aile'den 1,8 milyar TL SED ödemeleri hesaplarda
Türkçe yeterlilik e-sınavı için başvurular başlıyor
İç sularda sazangiller için av yasağı başladı
Bursa Nilüfer'den 18 Mart anısına doğa yürüyüşü
Kolon kanserinde yaş sınırı düşüyor!
Adapazarı–Serdivan Raylı Sistem Hattı'nın ihaleye çıkacağı gün netleşti
Türk şefler 'Oscar'lık menü hazırlıyor
Kocaeli'de fotoğrafın tarihsel yolculuğuna çıkaran müze
İYİ Partili Erdönmez’den Mudanya kırsaldaki yıkım kararlarına tepki
Manisa'da yeşil alanlarda akıllı sulama dönemi
Bursa'da paylaşma bereketi Emek ve Alacahırka'da
O komisyon Gaziantep'te çalışmaları tamamladı
Manisa Zabıtası gıda denetimlerinde hız kesmiyor
İBB Deneme Kulübü'nden sınav heyecanı
Antalya 4 milyon yazlık çiçekle bahara hazırlanıyor
Bursa İznik'te eczacılık ile yarım asırlık şifa yolculuğu
Sakarya’da su ve kanalizasyonda yüksek standart
32'si uluslararası 72 kaçak suçlu yurt dışından Türkiye’ye iade edildi
İstanbul Bakırköy'de 'Onlar' memleketi konuştu
Sakarya'da açık hava laboratuvarında sona doğru
KIZILELMA’dan kritik mühimmat testi... LGK-82 ve TEBER-82 başarıyla atıldı
Manisa'da Sarıgöl Sanayi Sitesi asfalta kavuşuyor
Bakan Gürlek: İslamofobi yalnızca korku değil, açık bir düşmanlık
516 bin vatandaşa 7,1 milyar TL 'evde' destek
Palandöken: Bayram alışverişi 120 milyar lirayı bulabilir
İzmir'de Aşık Veysel Amfi Tiyatro'ya yeni sezon öncesi bakım
İstanbul'da kentsel dönüşümde stratejik adım
Yükleniyor
- Pazar 12.3 ° / 3.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazartesi 13 ° / 2.3 ° Güneşli
- Salı 11.9 ° / -0.2 ° Güneşli

