HABER MERKEZİ
admin
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılımını desteklemek amacıyla kurduğu Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi, hayatları değiştiriyor. Merkezde tanıştıkları sanat ve etkinliklerle güçlenen Arslan çifti, akülü sandalyeleriyle zeybek oynayarak engelleri aşan bir başarı hikâyesi yazıyor.
KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi, özel gereksinimli bireylerin eğitim, sanat ve sosyal etkinliklerle hayata daha aktif katılmasını sağlıyor. “Sanatta Ben de Varım” programı başta olmak üzere birçok etkinliğe ev sahipliği yapan merkez, aynı zamanda ilham veren yaşam öykülerinin de ortaya çıkmasına vesile oluyor. Bu hikâyelerden biri de Arslan çiftine ait.
1980 doğumlu Aylin Arslan, Mersin’de büyüdü. 36 yaşındaki eşi Ahmet Arslan ise İzmitli. İkisi de tekerlekli sandalye kullanan çift, yıllar önce bir engelli platformunda internet üzerinden tanıştı. Ailelerinin ilk başta “Engellisin, evlenemezsin” şeklindeki tereddütlerine rağmen kararlılıklarını sürdüren çift, 2016 yılında evlenerek hayatlarını birleştirdi. Bugün 8 yaşındaki kızlarıyla birlikte umut dolu bir yaşam sürdüren Aylin Arslan, “Onunla hayata daha farklı bakıyoruz. O bizim nefesimiz” sözleriyle anneliğin kendisine güç verdiğini dile getiriyor.
İzmit’e yerleşmeleriyle birlikte hayatlarında yeni bir sayfa açıldığını söyleyen çift için Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi önemli bir dönüm noktası oldu. Ahmet Arslan’ın haberlerde görerek kayıt yaptırdığı merkez, açıldığı günden bu yana çiftin hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. “Burada hayata tutunduk, engelimizi unuttuk” diyen Arslan çifti, merkezin kendilerine yalnızca bir kurs değil, aynı zamanda güçlü bir sosyal çevre sunduğunu belirtiyor.
Türkiye’de örnek gösterilen merkezde verilen eğitimler arasında folklor çalışmaları da dikkat çekiyor. Tamamı akülü sandalye kullanan dansçılardan oluşan zeybek ekibinde yer alan Arslan çifti, performanslarıyla hem eğitmenlerinden hem de arkadaşlarından büyük takdir topluyor. Aylin Arslan, “Akülü sandalyede zeybek yapacağımı hiç düşünmezdim. Eğitmenlerimiz sayesinde çok sevdik, artık bırakmak istemiyoruz” diyerek duygularını paylaşıyor.
Merkezde yürütülen “Sanatta Ben de Varım” programı sayesinde özel gereksinimli bireyler sanatsal yeteneklerini keşfederken, sosyal hayata daha güçlü katılma fırsatı buluyor. Akülü sandalye kullanımı, sanat ve sosyal etkinliklerle desteklenen çalışmalar bireylerin özgüvenini artırırken aile bağlarını da güçlendiriyor. Arslan ailesi ise kendilerine sunulan imkânlar için başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor.
FLYADEAL Bursa'dan 'uçuş'a hazır
Kocaeli'de engelsiz aşkın adresi
BM Genel Sekreteri Guterres’e Atatürk Uluslararası Barış Ödülü
Mersin Büyükşehir’den 'aşhane' iddialarına yanıt
Ankara Haymana 4,1 büyüklüğünde sallandı!
Başkan Büyükakın’dan Halep’te ziyaret trafiği
Türkiye’nin yaşlı nüfusu 9,6 milyona ulaştı... Yaşlıların internet kullanımı ikiye katlandı
Mudanya planı Bursa Büyükşehir Meclisi'ni gerdi!
Kocaeli’de otopark yönetiminde dijital ve modern dönem
Ankara, 2027 Avrupa Demokrasi Başkenti unvanı için finalde
Balıkesir’de 'Avlu Gece Oryantiringi' renkli görüntülere sahne oldu
Antalya’da kadın muhtarlar buluştu
Malatya’da gençlik ve spor yatırımlarına büyük adım
TAYK'ta yeni başkan Ahmet Eker oldu
Gambiya ile birey haklarının korunması alanında mutabakat zaptı imzalandı
Manisa'da Perşembe Pazarı’nda altyapı sorunu çözüme kavuştu
Eskişehir'de kırsal mahallelere 24 yeni su deposu
BTSO Başkanı Burkay: Bursa büyürse Türkiye büyür
Keşan’da meydan ismi tartışması... Tekel Meydanı mı, Alparslan Türkeş Meydanı mı?
Bıçkıdere Göleti’ne zarar verenler hakkında işlem başlatılacak
Bilecik Pazaryeri’nde İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı anıldı
İlaç fiyatlarında Euro kuru ve kâr marjları güncellendi
Beylikdüzü İFSAK Kısa Film Festivali'ne ilk kez ev sahipliği yapacak
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, BTÜ’de öğrencilerle buluştu
Bursa Osmangazi'de Anadolu’nun kahramanlık türküleri yankılandı
Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da yakalandı
Yuvamız Bakırköy’de miniklere “Sıfır Atık” eğitimi
Edirne 2. Amatör’de gruplar belli oldu
Konya Karatay’da online rezervasyon dönemi genişliyor
Ordu OKSM'DE Ramazan'ın manevi ışıltısı
Yükleniyor
- Perşembe 11.7 ° / 0.8 ° Güneşli
- Cuma 11.8 ° / 1.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 11.9 ° / 2 ° false

