HABER MERKEZİ
admin
Kayseri Kocasinan Belediyesi, ağaç dikim mevsimi gelmesiyle birlikte fidan ve ağaç dikim sezonunu başlattı.
KAYSERİ (İGFA) - Sezonun hayırlı olmasını dileyen Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, daha yeşil bir Kayseri hedefiyle geçen yıl 102 binden fazla ağaç ve fidanı toprakla buluşturduklarını, son 11 yılda ise ilçeye toplam 1 milyon 67 bin ağacı toprakla buluşturduklarını ve bu rekoru yineleyeceklerini belirtti.
Başkan Çolakbayrakdar, yapılan çalışmalarla “Yeni, yemyeşil bir şehir” inşa ettiklerine dikkat çekerek “Daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Kayseri’miz için çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. Özellikle bahar ayları bizler için ağaçların dikilmesi, parklarımızın yeniden yeşillendirilmesi ve cıvıl cıvıl güzellik demek. Ağaç dikim mevsimi gelmesiyle birlikte ağaçlandırma çalışmalarına başladık. Birçok noktada ilçemizi daha yeşil hâle getirmek için aralıksız çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında her yıl hedeflediğimiz 100 bin ağacı toprakla buluşturuyoruz.
Ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları kapsamında; 2015 yılında 40 bin metrekare, 2016 yılında 88 bin metrekare, 2017 yılında 250 bin metrekare, 2018 yılında 425 bin metrekare, 2019, 2020 ve 2021 yıllarında 200 bin metrekareden fazla, 2022 yılında 345 bin 500 metrekare, 2023 yılında 232 bin 500 metrekare, 2024 yılında 202 bin metrekare ve geçen yıl ise 214 bin metrekare yeşil alanı ilçemize kazandırdık. Ağaç sayısı olarak ise 2015’te 40 bin, 2016’da 70 bin, 2017’de 100 bin, 2018’de 125 bin, 2019, 2020 ve 2021 yıllarında ayrı ayrı 100 bin, 2022’de 126 bin, 2023’te 117 bin, 2024’te 87 bin ve geçen yıl 102 binden fazla ağacı toprakla buluşturduk. Böylece 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç dikmiş olduk. Mesai mefhumu gözetmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız yatırımlar hem bugüne hem de geleceğimize yöneliktir. Yeni sezon şimdiden hemşehrilerime hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.
Başkan Çolakbayrakdar, yapılan çalışmalar sayesinde Kocasinan nüfusunun iki katından fazla ağaç dikildiğinin altını çizerek, iklim değişikliği nedeniyle ortaya çıkan olumsuzluklara karşı hedeflenen 5 milyon metrekare yeşil alan ile yeni bir rekor kıracaklarını da sözlerine ekledi.
Kayseri Kocasinan'dan ağaç dikme rekoru
Diyarbakır'da 50 kadına otobüs sürücüsü eğitimi
Diyarbakır'da gençlik politikaları saha çalışmasıyla belirleniyor
Denizli Büyükşehir’den otogarda sahur ikramı
Denizli'de hasta bezi yardımı için başvurular başladı
Memduh Büyükkılıç'tan Erciyes'e çifte müjde
Balıkesir Büyükşehir'den 'Avlu Gece Oryantiring'i
Kayseri Talas'ın sanat değeri TBMM yolunda
BAÇEM Ondan Yerel Market'i hizmete açtı
Balıkesir Büyükşehir'den üreticilere 100 incir fidanı
ASAT’tan Duraliler 1 Ana İsale Hattı’nda yoğun mesai
Antalya Büyükşehir'den toplu taşıma filosuna 19 yeni otobüs
Başkentte moto kuryeli iftar desteği
ABB’den Etimesgut'a sosyal yaşam merkezi
Aziz Mercan'dan '14 Mart' açıklaması
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne kurumsal akreditasyon
Hüzeyir Ergin, yeni başkan seçildi
ABB’den 90'lar sokak oyunları
Oktay Yılmaz: Mazlumların umuduyuz
Başkan Bozbey'den sağlık çalışanlarına ziyaret
Yıldırım'da öğrencilere LGS desteği
Kayseri Büyükşehir'den 'özel' etkinlik
Kayseri Büyükşehir şehit aileleriyle iftar sofrasında buluştu
Rasim Arı'dan Sadettin Saran'a ziyaret
Kayseri Erciyes'te kar voleybolu heyecanı başlıyor
Terzilerde bayram yoğunluğu
Başkan Şadi Özdemir’den sağlık çalışanlarına teşekkür
Kayseri Melikgazi zabıtasından bayram öncesi sıkı denetim
Kılca’dan engelsiz yaşam merkezi müjdesi
Manisa Büyükşehir’den Tıp Bayramı’na özel ışıklandırma
Yükleniyor
- Cumartesi 11.9 ° / 2 ° false
- Pazar 12.3 ° / 3.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazartesi 13 ° / 2.3 ° Güneşli
