Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kütüphanelerinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın okuyan ve okutan şehir Kayseri vizyonu ile bugüne kadar milyonlarca ziyaretçi sayısına ulaşılırken, 2025 yılında ise kütüphaneler 2 milyona yakın kitapseveri misafir etti.
KAYSERİ (İGFA) - Hayata geçirdiği proje ve gerçekleştirdiği uygulamalarla Kayseri’yi öğrenci dostu şehir haline getiren Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, eğitime yönelik ücretsiz olan çeşitli kursları ile diğer taraftan eğitim öğretime dair destekleri ile kentteki gençler ve öğrenciler başta olmak üzere tüm vatandaşlara katkısını sürdürüyor.
Büyükşehir’in 15 kütüphanesi ile gençlerin, vatandaşların donanımlı olmasına katkı sağladığı kentte, Büyükşehir’in kütüphanelerinden 2025 yılında toplam 346 bin 215 kitap ödünç alınırken, toplam üye sayısı ise 378 bin 649 oldu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait kütüphanelerde toplam basılı kitap sayısı 214 bin 893 olurken, toplam kişi kapasitesi ise 6 bin 450 kişi şeklinde oldu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kütüphanelere gerçekleşen 2025 yılındaki ziyaretçi miktarı ise toplam 1 milyon 893 bin 821 oldu. 2025 yılında Mevlana Kütüphanesi hizmete başlarken, Altınoluk Kütüphanesi ise açılışa gün sayıyor.
Kütüphanelerde, 2020-2025 (kasım) yılları arasındaki toplam ziyaretçi sayısı ise 10 milyon 534 bin 233’e ulaşırken, söz konusu süreçte ise Kayseri’ye 10 kütüphane kazandırıldı. Büyükşehir’de, Bebek Kütüphanesi Projesi’nin hayata geçirilmesi ile çocuk kütüphanelerinin sayısının arttırılması da planlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinde, ücretsiz internet ve bilgisayar hizmeti veren bilgisayar odaları, üye olan herkese ücretsiz fotokopi, şubelerinde sabah ve öğle saatlerinde öğrencilere ücretsiz çay, çorba hizmeti ve diğer tüm imkânlar sağlanıyor. Kütüphanelerde ayrıca, üyelik kartı sistemi, öğrencilerin kontrolünü ve güvenliğini sağlayabilmek için turnikeli geçiş sistemi, emanet dolapları, tv izleme üniteleri, sesli çalışma alanları, satranç köşesi, öğrencilerin yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılamak için otomatlar bulunuyor.
Saatte 23 konutla 2 yılda 455 bin konut tamamlandı... İstanbul için kura çekimi bayram sonrası
Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz
Bursa'da Mevlana'nın izinde tasavvuf yolculuğu
Artvin'de İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yılı kutlandı
İpsala’da gıda ve hayvan sevklerine sıkı denetim
Terörle mücadele amansız sürüyor
Eltürk: Azerbaycan’a yönelik kampanyalar Türkiye–Azerbaycan kardeşliğine ihanettir
Usta dokunuşlarla hazırlanan “Nebi Mirası: Dua” Sakarya'da
Artvin Ticaret Borsası’ndan TABMER’e ziyaret
Bakan Şimşek: Yıllık cari artış yönetilebilir
Keşan’da bayram öncesi berber ve kuaförlere 'Pazar' mesaisi
Bursa’da doğal gaz şebekesi yılda iki kez kaçak taramasından geçiyor
PTT'den 'Çankırı' konulu sürekli pullar satışta
Manisa Kent Konseyi’nden 8 proje için hızlı adım
Konya'dan Bakan Gürlek'e nezaket ziyareti
New Jersey’de Türk şarkıcı gözaltına alındı
MSB: KKTC ve hava sahamız güvende
Bakan Bolat: Hizmet ihracatı rekor seviyede
Çayırova'da Kent Park ve Fatih Sultan Mehmet Parkı'ndaki revizyon çalışmalarına yakın mercek
Gebze'de üst yapı çalışmaları tam gaz
İnegöl Belediyesi'nden fakülte bahçesinde iftar bereketi
Bursa'da Teksaslı Bursasporlular aynı sofrada buluştu
AK Parti Milletvekili Faruk Çelik, atmaca severlere müjdeledi... Artvin ve Rize’de geleneksel atmacacılığa hukuki güvence
Antalya Muratpaşa’nın geri dönüşüm Türkiye’ye ilham oldu
Ankara Keçiören'de 'sıfır atık' denetimi
CHP’li Günaydın: Emekliler bayramı torunlarından kaçırarak geçecek
Tavuk yumurtası üretimi yüzde 15,1 arttı
Kocaeli Büyükşehir’den toplu taşımaya sıkı denetim
Ramazan’ın manevi iklimi Bursa’dan Balkanlar’a taşındı
Milli parklar ve doğa korumada yeni dönem... Kanun teklifi TBMM'de kabul edildi
Yükleniyor
- Perşembe 11.7 ° / 0.8 ° Güneşli
- Cuma 11.8 ° / 1.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 11.9 ° / 2 ° false


