HABER MERKEZİ
admin
Help Yetim organizasyonu, Nijerya’nın Kano bölgesinde iç savaştan kaçarak derme çatma çadırlara sığınan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışması gerçekleştirdi. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren vatandaşlara kurban eti ve zekat desteği ulaştırılırken, bölgede eğitim gören çocuklara da kırtasiye yardımı yapıldı.
Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
İç çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan birçok ailenin, yaklaşık 3 metrekarelik, çitlerden yapılmış çadırları ev olarak kullandığı belirtildi. Temel yaşam imkânlarının sınırlı olduğu alanda, yerel halkın barınma ve gıda başta olmak üzere birçok ihtiyaca erişimde güçlük çektiği ifade edildi.
Help Yetim ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında kampta yaşayan ailelere kurban eti dağıtımı yapılırken, ihtiyaç sahiplerine zekat yardımları da ulaştırıldı. Yardımların, bölgedeki ailelerin temel ihtiyaçlarına destek olması amaçlandı.
Öte yandan, tahtası dahi bulunmayan ve fiziki imkânları son derece yetersiz okullarda eğitim gören öğrencilere defter, kalem ve temel eğitim malzemelerinden oluşan kırtasiye desteği sağlandı.
Help Yetim Başkanı Cahit Ataş, yürütülen yardım çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, kriz bölgelerinde önceliğin insan onurunu koruyarak temel ihtiyaçlara erişimi sağlamak olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “İç savaşın gölgesinde evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, çitlerden yapılmış küçük çadırlarda hayata tutunmaya çalışıyor. Biz de Help Yetim olarak Kano’da kurban eti ve zekat desteklerimizi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık; çocuklarımızın eğitimden kopmaması için kırtasiye yardımları gerçekleştirdik. Bu zor günlerde kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Destek veren tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.”
Kayseri Büyükşehir'den dolu dolu ramazan programı
İstanbul’da drift terörü! 2 sürücü yakalandı, ehliyetlerine el konuldu
Sağlıklı körfez için bir adım daha... İzmir Körfezi’nin röntgeni çekilecek
AKRA Gran Fondo Antalya için geri sayım... Kemer’de pedallar “Yeşil Gelecek” için döndürülecek
KAYSO'dan Ramazan Bayramı mesajı
İzmit'te Çanakkale Şehitleri anısına helva ikramı
Başkan Ercan Özel üniversite öğrencileriyle buluştu
Konya'nın kardeşlik ruhu sınırların ötesine taşındı
Bursa'da şehit aileleri ve gaziler Büyükşehir'in kardeşlik sofrasında buluştu
Kocaeli’yi 60 saniyede anlatıp, ödülü kapacaklar!
12 hakim ve savcının görev yeri değişti
Bursa'da şehit diplomatların hatırası yaşatılıyor
Bursa Osmangazi’de camilerde bayram temizliği
Gebze'de belediye personeli bayramlaştı
Darıca-Eskihisar trafiği tarihe karışacak
Kayseri'de bayramda tramvaylar ücretsiz
AK Partili Yayman Osmaniye'den seslendi: Saldırıları asla onaylamıyoruz
Kocaeli'de Ormanya ve Kuzuyayla ziyaretçilere hazır
İzmir'de atıl alanlar parka dönüşüyor
Kocaeli'den dip bucak bayram temizliği
Gebze'de Çanakkale şehitleri dualarla anıldı
İstanbul Maltepe'de THM Korosu’ndan “Çanakkale” konseri
Konya’da bayram öncesi esnaf ziyareti
Pacific Avenue Capital Partners iştiraki, Care.com'un IAC'den satın alım işlemini tamamladı
Kayseri Büyükşehir'den 'Yaşlılara Saygı' mesajı
Ankara Keçiören’de Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde şehitler anıldı
Çanakkale’nin anlamı Kent Belleği’nde konuşuldu
Mustafa Çolakbayrakdar Kayseri Kocasinanlıların gönlüne girdi
Muğla'da Milas Belediyesi araç filosunu güçlendirdi
Bursalı öğrencilerden Çekya’da robotik başarısı
Yükleniyor
- Perşembe 11.2 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 7.1 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cumartesi 10 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

