IF Wedding Fashion İzmir kapsamında düzenlenen 16. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda, “Denge” temasıyla finale kalan 15 genç tasarımcı podyuma çıktı. Yarışmanın birincisi Nihan Selin Paksoy oldu.
İZMİR (İGFA) - Uluslararası moda dünyasının önemli buluşmalarından IF Wedding Fashion İzmir – 19. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında bu yıl 16’ncısı düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması, final defilesi ve ödül töreniyle tamamlandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ organizasyonu ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ortaklığında gerçekleştirilen yarışmaya, 103 tasarımcı 206 tasarımla başvurdu. Jüri değerlendirmesi sonucunda finale kalan 15 tasarımcı, Fuar İzmir B Hol Defile Alanı’nda koleksiyonlarını sergiledi. “Denge” temasıyla hazırlanan tasarımlar, gelenek ile moderni ve estetik ile işlevselliği aynı çizgide buluşturdu.
Yarışmanın birincilik ödülünü, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Giyim Tasarımı Bölümü mezunu Nihan Selin Paksoy kazandı. Paksoy, 100 bin TL para ödülünün yanı sıra IF Wedding Fashion İzmir 2027’de performans defilesi yapma hakkı elde etti. İkincilik ödülü ve 75 bin TL, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi Sevgi Aleyna Buzkıran’a, üçüncülük ödülü ve 50 bin TL ise aynı üniversiteden mezun Seher Yılmaz’a verildi.
Ödül töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, yarışmanın genç tasarımcılar için önemli bir başlangıç noktası olduğunu vurgulayarak, İzmir’in üretimin, tasarımın ve yaratıcılığın kenti olmaya devam ettiğini söyledi. EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Akçakaya ise Gelinlik Tasarım Yarışması’nın 16 yıllık geçmişiyle sektöre birçok yetenek kazandırdığını belirterek, genç tasarımcıların ulusal ve uluslararası alanda güçlenmesine katkı sunduğunu ifade etti.
Final gecesi; sektör temsilcileri, akademisyenler ve moda dünyasından birçok ismin katılımıyla gerçekleşirken, yarışma mentör tasarımcılar ve alanında uzman jürinin değerlendirmeleriyle tamamlandı. Gelinlik Tasarım Yarışması, genç yetenekleri destekleyen yapısıyla bu yıl da IF Wedding Fashion İzmir’in en dikkat çeken etkinliklerinden biri oldu.
ABB'den kırsala veterinerlik hizmeti
İzmir Urla'ya taşkınlara karşı dev altyapı yatırımı
İSU'dan 'Dünya Su Günü' açıklaması
Bursa Osmangazi’de küçük yazarlardan büyük adım
EGO Müdürlüğü'nde bayram mesaisi
Körfezde Latin rüzgârı esecek
Gaziantep'te sınıf arkadaşı ulu çınarlar dünyaevine girdi
ABB üreticinin yüzünü güldürdü
İzmir Bornova'da “Unutmak” fırtınası esti
Bursa Osmangazi'de kadınlar haklarını masallarla anlattı
Türk Dünyası Belediyeleri'nden 'Nevruz' mesajı
Down Sendromu Farkındalığı Bursa Osmangazi’de güçlendi
Kocaeli Büyükşehir'den etkin mücadele
İzmir Bornova'nın en özel fidanları toprakla buluştu
Sakarya'da coşkulu bayram kutlaması
Türklerin bayram tatili yatırıma dönüşüyor
Türkiye İMSAD'dan 22 Mart Dünya Su Günü Mesajı
Düzce Yığılca'da geleneksel bayram buluşması
Marble İzmir’de mermer sanata dönüşüyor
Düzce’de iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı
Edirne Keşan'da 18 Mart'a özel etkinlik
Edirne Keşan’da bayramlaşma gerçekleştirildi
Sefo ve İrem Derici’den sürpriz düet
Mustafa Yavuz’dan Ramazan Bayramı mesajı
Gediz Nehri mercek altında
Gebzeliler, Büyükşehir'le eski ramazanları hatırladı
Kayseri Büyükşehir'e vatandaştan kabristan için tam not
"Kocaeli Abisi" ramazan bilançosunu açıkladı!
Sarımsaklı Barajı Mesire Alanı'nda bayram yoğunluğu
Kayseri protokolünden bayram buluşması
Yükleniyor
- Cumartesi 10 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 11.3 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazartesi 11.8 ° / 1.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu


