Türkiye’nin büyükler kategorisindeki ilk dünya rekortmeni millî yüzücüsü Emre Sakçı, hazırlıklarını Dokuz Eylül Üniversitesi İnciraltı Yarı Olimpik Havuzunda gerçekleştiriyor.
İZMİR (İGFA) - Türkiye yüzme tarihinde büyükler kategorisinde dünya rekoru kıran ilk sporcu olan millî yüzücü Emre Sakçı, yeni başarılar hedefiyle antrenmanlarını Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İnciraltı Yarı Olimpik Havuzunda sürdürüyor.
Fenerbahçe’nin ve A Millî Yüzme Takımı’nın başarılı sporcusu Emre Sakçı, antrenman programı kapsamında çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İzmir’de hem öğrencilerin hem vatandaşların hem de profesyonel sporcuların kullanımına sunulan DEÜ İnciraltı Yarı Olimpik Havuzu, modern altyapısı ve donanımıyla bölgedeki yüzücülerin tüm ihtiyaçlarına yanıt veren kapsamlı bir tesis olarak öne çıkıyor.
“BU TESİS, BÖLGENİN İHTİYACINI KARŞILADI”
DEÜ İnciraltı Yarı Olimpik Havuzunun sunduğu imkânlara dikkat çeken Sakçı, tesisin yüzme sporuna önemli katkılar sağladığını belirterek şunları söyledi: “Biz yüzücüler olarak uzun yıllar havuz sıkıntısı yaşadık. Bu tesis, ilk yapıldığı günden itibaren bölgenin ihtiyacını çok iyi şekilde karşıladı. Keyifli, donanımlı ve sporcu dostu bir ortam sunuyor. Bizler için gerçekten büyük bir imkân.”
Antrenmanlarını DEÜ bünyesinde sürdürebilme fırsatı bulduğu için üniversite yönetimine teşekkür eden millî sporcu, yüzmeye gönül veren gençlere de önemli tavsiyelerde bulundu. Disiplinli çalışmanın, sabrın ve sürekliliğin başarıya giden yolda vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Sakçı, genç sporculara hayallerinden ve yüzmekten asla vazgeçmemeleri çağrısında bulundu.
EMRE SAKÇI KİMDİR?
1997 yılında İzmir’de dünyaya gelen Emre Sakçı, yüzme sporuna çok küçük yaşlarda başladı. Özellikle kurbağalama stilinde kısa sürede dikkat çeken Sakçı, genç yaşta millî takıma yükselerek Türkiye’yi uluslararası organizasyonlarda temsil etmeye başladı.
Avrupa Şampiyonaları, Dünya Kupaları ve üniversiteler arası yarışmalar dâhil olmak üzere birçok prestijli organizasyonda mücadele eden millî yüzücü, kariyeri boyunca çok sayıda Türkiye rekoruna imza attı. Emre Sakçı’nın kariyerindeki en önemli dönüm noktalarından biri ise 2021 yılında yaşandı. Sakçı, 50 metre kurbağalama kısa kulvar yarışında kırdığı dünya rekoruyla adını dünya yüzme tarihine yazdırdı.
Bu rekor, yalnızca Türkiye’de değil, uluslararası yüzme camiasında da uzun süre gündemde kaldı. O tarihten bu yana Avrupa ve dünya çapındaki organizasyonlarda istikrarlı performansını sürdüren Emre Sakçı, özellikle kısa kulvar yarışlarında madalya adayları arasında gösterilmeye devam ediyor.
32'si uluslararası 72 kaçak suçlu yurt dışından Türkiye’ye iade edildi
İstanbul Bakırköy'de 'Onlar' memleketi konuştu
Sakarya'da açık hava laboratuvarında sona doğru
KIZILELMA’dan kritik mühimmat testi... LGK-82 ve TEBER-82 başarıyla atıldı
Manisa'da Sarıgöl Sanayi Sitesi asfalta kavuşuyor
Bakan Gürlek: İslamofobi yalnızca korku değil, açık bir düşmanlık
516 bin vatandaşa 7,1 milyar TL 'evde' destek
Palandöken: Bayram alışverişi 120 milyar lirayı bulabilir
İzmir'de Aşık Veysel Amfi Tiyatro'ya yeni sezon öncesi bakım
İstanbul'da kentsel dönüşümde stratejik adım
İzmir’de ticari araçlar bu merkezden deteyalı denertleniyor
Alper Gezeravcı'dan BTÜ’lü öğrencilere tam not
Bakü’de Türkiye–Azerbaycan akademik iş birliği masaya yatırıldı
Bursa Osmangazi’de engelli çocuklardan gururlandıran gösteri
Bursa Nilüfer’de miniklerden doğaya nefes
İzmir kırsalında büyük hamle... Destek 1,4 milyara çıktı
Help Yetim’den Afrika’da yardım seferberliği
Bursa Osmangazi'de kadın girişimcilere yerel yönetim desteği
Dursun Ali Erzincanlı Bursa Yıldırım'da gönüllere dokundu
Görme engellilere yönelik TÜRGÖK Öykü Yarışması başlıyor
Başkan Altay, Stokholm’de gurbetçi Konyalılarla buluştu
TEKNOSAB Lojistik Teknopark’ta geri sayım... Dev yatırımın temeli Nisan’da atılacak
Ankara'da Başkan Özarslan Batı Karadenizlilerle buluştu
İzmir’de geri dönüşüm atağı evlerden sanayiye yayılıyor
İstanbul Küçükçekmece’de 527 kilo skunk ele geçirildi
Bursa Osmangazi'de Orhan Kemal’in edebiyat mirasını yaşatıyor
Kocaelili minikler zabıta mesleğini yerinde tanıdı
İzmir Karabağlar’da kadın hakları ve dayanışma vurgusu
Konya Karatay’da yol ve altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor
İzmir Bornova’da can dostlara büyük destek
Yükleniyor
- Pazar 12.3 ° / 3.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazartesi 13 ° / 2.3 ° Güneşli
- Salı 11.9 ° / -0.2 ° Güneşli


