Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe Türkiye’nin küresel vitrini konumundaki Junioshow Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim & Çocuk İhtiyaçları Fuarı kapılarını açtı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık organizasyonuyla; BEKSİAD, UTİB ve UHKİB destekleriyle düzenlenen fuar, 20-22 Ocak 2026 tarihleri arasında sektör temsilcilerini uluslararası alıcılarla buluşturuyor.
BURSA (İGFA) - Bu yıl 21’incisi gerçekleştirilen Junioshow, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenleniyor.
Fuarda, 0-12 yaş grubuna yönelik tüm sezonları kapsayan yeni koleksiyonlar, tek tip ve özel dekorasyonlu stantlarda sergileniyor. Fuarda stant açan 80’e yakın firma, yurt içinden nitelikli alıcıların yanı sıra yurt dışından 30’dan fazla ülkeden gelen 200’ü aşkın yabancı alıcı ile iş görüşmeleri gerçekleştiriyor.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Junioshow’un sürdürülebilirlik ve uluslararası etkisine dikkat çekti. 2026 yılının ilk önemli fuarında, bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe dünyanın birçok ülkesinden gelen alıcılarla, sektörün güçlü oyuncularını Bursa’da buluşturduklarını ifade eden Başkan Burkay, “Fuarın 21. kez düzenlenmesi ve kesintisiz şekilde devam etmesi, sektörümüzün ve ekosistemimizin gücünün en somut göstergesidir.” dedi. Bursa’nın bebe ve çocuk konfeksiyonunda Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri olduğuna vurgu yapan Burkay, “Bu fuar artık yalnızca bir üretim buluşması değil aynı zamanda moda ve trendlerin belirlendiği uluslararası bir platformdur. Bugün dünyanın birçok ülkesindeki raflarda Bursa’da üretilen ürünler yer alıyor.” ifadelerini kullandı.
“FUAR VE KONGRE TURİZMİ ŞEHİRLERİN GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR”
BTSO olarak uluslararası fuarcılığa büyük önem verdiklerini kaydeden Burkay, “Merinos AKKM ve Bursa Fuar Merkezi’nde her yıl uluslararası ölçekte yaklaşık 20 büyük organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. 36 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahip, 117’den fazla ülkeye ticaret yapan bir şehir için bu organizasyonlar büyük değer üretiyor.” dedi. Küresel ekonomik görünüme de değinen Burkay, 2026 yılıyla birlikte dünya genelinde enflasyonist baskıların azalmasının ve özellikle Avrupa’da talebin güçlenmesinin beklendiğini belirterek, Dünya Bankası ve OECD raporlarında büyüme beklentilerinin yukarı yönlü olduğunu ve bu gelişmelerin sektöre pozitif yansıyacağına inandığını vurguladı.
BEKSİAD Başkanı Mehmet Bayezit ise BTSO iş birliğiyle düzenlenen Junioshow’un sektöre sağladığı katkıya dikkat çekerek, “200’ün üzerinde alıcının ziyaret ettiği fuarımızın sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum. Junioshow, Bursa’nın uluslararası ticaretteki gücünü bir kez daha ortaya koyuyor.” ifadelerini kullandı.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Junioshow’un artık geleneksel hale geldiğini belirterek, sürekliliğini ispat etmiş organizasyonun Bursalı iş insanları için bereketli geçmesini temenni etti.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Orkun Gazioğlu ise bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe Bursa’nın lider konumda olduğunu vurgulayarak, “Fuar, sektörün inovasyon gücünü ve Bursa’nın bu alandaki öncülüğünü net şekilde ortaya koyuyor.” değerlendirmesinde bulundu.
“BURSA DÜNYA İLE REKABET EDEN BİR ŞEHİR”
Vali Yardımcısı Salih Altun fuardaki firmaların stantlarını gezdiklerini belirterek, “Katılımcı profili ve ürün çeşitliliği açısından son derece etkileyici bir organizasyon. Bursa, kalite ve moda açısından dünya ile rekabet edebilen bir şehir. Valilik olarak tüm üreticilerimizin yanındayız.” ifadelerini kullandı.
Ankara'da lise öğrencileri Çanakkale ruhunu sahneye taşıdı
Bakan Kurum daimi temsilcilere COP31'i anlatacak
Konya'da 'Balkonlar Bostan Olsun' yaygınlaşıyor
Artvin’de ‘dünya su günü’ etkinliği
En iyi pedallar Dünya Şampiyonası için Sakarya’da seçilecek
Konya Selçuklu'ya ikinci Mahalle Külliyesi
Manisa'da şeker ölçüm sensörleri Büyükşehir’den
Medya Meslek Yasası İçin Marmara Bölge Çalıştayı Çanakkale'de yapılacak
SASKİ su verimliliği vizyonunu miniklere anlattı
MSB: NATO Çok Uluslu Kolordu Karargâhı kuruluyor
Bursa'da edebiyatla kadın hikayelerine yolculuk
İnegöl Belediyesi personelinden örnek davranış
Karabağlar Nene Hatun MTAL'e Gastronomi Festivali'nden 9 madalya
Eker I Run'da 13. yıl heyecanı
Artvin'de yılın sağlık çalışanları ödüllendirildi
Biyoteknolojik Fikirler için başvurular 30 Mart'a uzatıldı
Türkiye’de kozmetik üretimi yükselişte: Yeni markalar için fason ve private label dönemi
21. Kadir Has Ödülleri sahiplerini buldu
İzmir’de Öğretmen Akademileri yeni dönemde devam ediyor
İzmir'de dişhekimleri diş sağlığının önemine dikkat çekti
İletişim Başkanı Burhanettin Duran'dan 'Güçlü Türkiye' vurgusu
GTÜ iki alanda birden dünyanın en iyileri arasında
Konya Karatay’da Çanakkale ruhunu yaşatan ‘Memed’ konseri
Zeytinyağında çıkış arayışı... Hedef doğru rekolte ve AB kotası
Ordu’da Ayışığı İskelesi yeniden hayat buluyor
Denizli Uzunpınar’da modern içme suyu yatırımı hızla yükseliyor
İçişleri'nden suç örgütlerine operasyon: 358 gözaltı
İspanyol misafirler Bursa İnegöl’e hayran kaldı
Bilecik sanayisine güç veren ziyaret
U.S. Polo Assn.,"An Icon Born from the Game" sloganı ile küresel polo tişört kampanyası başlattı
Yükleniyor
- Perşembe 13.8 ° / 1.5 ° Güneşli
- Cuma 15.8 ° / 3.6 ° Güneşli
- Cumartesi 13.9 ° / 4.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu


