Bursa Osmangazi'den bilimsel protokol

Bursa Osmangazi'den bilimsel protokol

EĞİTİM 9.05.2025 15:34:31 0
Bursa Osmangazi

Bursa'da Osmangazi Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile teknolojik yenilik, Ar-Ge, inovasyon, tasarım, sistem entegrasyonu, dış ticaret, sertifikasyon gibi rekabeti güçlendirme faaliyetlerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası fon programlarına yönelik proje geliştirme ve yürütme konularında ortak çalışmalar yapılacak.

BURSA (İGFA) -  Osmangazi’nin gelişimi için tüm olanaklarıyla çalışan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ilçeyi geliştirirken, bilimsel çalışmalara da büyük önem veriyor.

Yaptığı tüm çalışmalarda bilimin ışığında ilerleyen Başkan Aydın, Osmangazi’ye yapacağı yeni çalışmalar için Bursa Uludağ Üniversitesi’yle işbirliği protokolü imzaladı.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, bilimsel araştırma projeleri, bilimsel yayınlar, lisans ve lisansüstü düzeyde ders ve tez çalışmaları, ders, ödev, seminer, teknik gezi, alan çalışması, sempozyum, çalıştay ve bilimsel çalışmalarla ilgili yayın yapmak konularında ortak protokol imzaladı.  İmzalanan protokoldeki çalışmalar, Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Osmangazi Belediyesi Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü arasında koordine edilecek.

Verdiği katkılardan dolayı Bursa Uludağ Üniversitesi’ne teşekkür ederek sözlerine başlayan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “3 bin yıllık tarihiyle Osmangazi, hem kültürel miras olarak hem de eski yapılar olarak gerçekten çok zengin bir bölge. Tahtakale’den 500 bin metre karelik hisar bölgesine ve Turgut Yılmazipek İpek Fabrikası’na kadar bizde çok iş var. Osmangazi, en eski yerleşim yeri.Alan çok büyük olduğu için Bursa Uludağ Üniversitesi’ndeki paydaşlarla, TÜBİTAK ve uluslararası projelerden destek almak, bütçesel ve prestij açısından çok önemli.Bu anlamda güzel bir ekip oluşturduk. Şuanda 2-3 arkadaşımız yurt dışında çeşitli fon ve oluşumlarla ilgili brifing veriyor. Kaynak sağlamak ve projeleri buraya getirmek için uğraş sarf ediyorlar. Biz bütün projelerimizde, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin olmasını arzu ediyoruz. Eski şehir dediğimiz bölgeyi, turistik ve kültürelaçıdan bir merkez haline getirmek istiyoruz. Şu anda bir potansiyeli var ama bunu daha da yukarı çıkartmayıamaçlıyoruz. Bursa Uludağ Üniversitesi’ne verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin Türkiye’deki 23 araştırma üniversitesinden biri olduğunu ifade eden Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “Bursa gibi güçlü sanayisi ve ekonomisi olan bir şehrin, araştırma üniversitesiyiz. Bursa’da 3 üniversite var. 3 üniversite içinde tarihsel olarak en tecrübeli olanı, hem de fiili olarak en büyük olanı durumundayız. Geniş yelpazede bir fakülte dağılımımız olduğu için temelde üniversitelere düşen 3 tane görevden,3 misyondan söz ediyoruz. Araştırma, bilimsel faaliyet ve eğitim. Eğitim marifetiyle beşeri sermaye havuzumuza büyük katkıda bulunuyoruz. 50 yılda mezun sayımız 300 bini aşmış durumda. Bir araştırma üniversitesi olarak sanayi ile olan işbirliğini önemsediğimiz gibi kamu, belediyeler ve kurumlarımızla olan ilişkilerimizi de önemsiyoruz. Her zaman ilişki ve etkileşime açığız. Burada, kayda değer kültür ve alt yapı var. Bunu biz bir toplumsal katkı olarak hangi kanallardan topluma aktarabiliriz dendiğinde, en başta belediyeler geliyor. Osmangazi Belediyesi de konuya sıcak baktı ve böyle bir protokol şekillenmiş oldu.  Ben Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve ekibine, fakültemize, hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlük Binası’nda imzalanan protokolün ardından Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, günün anısına birbirine hediye takdim etti.

Ferdi Zeyrek’in adı Muratpaşa’da bir parkta yaşayacak

ÇÖPLER ÇİÇEK OLUYOR, SAMSUN’A RENK KATIYOR

153 ÇAĞRI MERKEZİ'MİZ BAYRAMDA 1050 ÇAĞRI ALDI

Havayı kirleten 53 tesise 38 milyon TL ceza!

Belediye Başkanımız Cihan DEMİR'in Kurban Bayramı Mesajı.

Filistinli Şair İbrahim Nasrallah Sakarya’ya geliyor: Filistin’de edebiyatla direnişi konuşacak

'Bitaksi' veri sızıntısı iddialarını yalanladı

Sakarya'da olası depremde yüzbinlere ‘ses’ olacak kritik proje!

ÇEVRE KORUMA HAFTASI KİTAP TAKASIYLA RENKLENDİ

Oruç Reis Somali'deki görevini tamamladı... Yurda dönüyor

BTÜ Konuşmaları’nda sezon finali

Başkan Özdemir'den Marmarabirlik’e 'hayırlı olsun' ziyareti

İzmir'de 'mükemmelliği arayış' sempozyumu

İstanbul Bakırköy'de sürdürülebilir alışveriş festivali başlıyor

Konya’da çocuklara bisiklet hediyesi

Simgesel yapılar kırmızıya büründü

Ordu Büyükşehir besicilerin yüzünü güldürdü

Balıkesir’de gazilere ve şehit ailelerine vefa desteği

Ankara Keçiören'de gece gündüz ilaçlama

Bursa Yenişehir'de Selimiyeli Çanakkale şehitlerinin anısı yaşatılıyor

CHP’li Bakan’dan polislerin sorunlarına acil çözüm çağrısı

Yavuz Ağıralioğlu, Anahtar Parti Bursa'nın açılışına geliyor

Gaziosmanpaşa'da yönetim değişikliği! Seçilmiş başkandan sert tepki!

CHP’li Yontar’dan özel güvenlik görevlilerinin hak kaybına tepki

Gazze’ye Millet Bursa'dan destek çağrısı

Bornova'da yeni üyeler CHP rozetlerine kavuştu

Muğla Yatağan’da Millet Bahçesi krizi!

İzmit'te kurban satış alanı tartışmaları siyasi kumpas mı?

Tutuklu Başkan Çalık’tan mesaj: Umudumu yitirmeyeceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teşkilatına mesaj: 'Türkiye Yüzyılı' hedefi demokrasi ve kardeşlik

Ferdi Zeyrek’in adı Muratpaşa’da bir parkta yaşayacak

BTÜ Konuşmaları’nda sezon finali

Başkan Özdemir'den Marmarabirlik’e 'hayırlı olsun' ziyareti

Başkan Büyükakın şampiyon sporcuları ağırladı

İzmir'de 'mükemmelliği arayış' sempozyumu

ÇÖPLER ÇİÇEK OLUYOR, SAMSUN’A RENK KATIYOR

153 ÇAĞRI MERKEZİ'MİZ BAYRAMDA 1050 ÇAĞRI ALDI

Yataş'tan 4 milyon dolarlık GES yatırımı

Bayram döneminde teknoloji tutkunlarının tercihleri belli oldu

Havayı kirleten 53 tesise 38 milyon TL ceza!

Belediye Başkanımız Cihan DEMİR'in Kurban Bayramı Mesajı.

Filistinli Şair İbrahim Nasrallah Sakarya’ya geliyor: Filistin’de edebiyatla direnişi konuşacak

İstanbul Bakırköy'de sürdürülebilir alışveriş festivali başlıyor

'Bitaksi' veri sızıntısı iddialarını yalanladı

Ankara'da çocuk gelişim merkezlerinde erken kayıt dönemi

Bakan Göktaş: Ailenin güçlenmesi geleceğimizin teminatıdır

Sakarya'da olası depremde yüzbinlere ‘ses’ olacak kritik proje!

ÇEVRE KORUMA HAFTASI KİTAP TAKASIYLA RENKLENDİ

100. Yıl Kütüphaneleri ile öğrenciler sınava hazır

Konya’da çocuklara bisiklet hediyesi

Simgesel yapılar kırmızıya büründü

Oruç Reis Somali'deki görevini tamamladı... Yurda dönüyor

LGS Öncesi Öğrenciler ve Ebeveynler Nelere Dikkat Etmeli?

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yine bir ilk

Ordu Büyükşehir besicilerin yüzünü güldürdü

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği’nde değişiklik

24. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları başlıyor

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN LGS ÖĞRENCİLERİNE TAM DESTEK

Balıkesir’de gazilere ve şehit ailelerine vefa desteği

Kocaeli İzmit’te genç girişimcilere destek

Yükleniyor