BTSO bebek ve çocuk giyimi sektörünü New York’a taşıdı
BTSO bebek ve çocuk giyimi sektörünü New York’a taşıdı
GÜNDEM
Tarih: 13.02.2026 13:34
Güncelleme: 13.02.2026 13:34
admin

HABER MERKEZİ

admin

BTSO bebek ve çocuk giyimi sektörünü New York’a taşıdı

Türkiye’nin ihracat odaklı kalkınma hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Ticaret Bakanlığı destekleriyle bebek ve çocuk konfeksiyonu sektöründe yürüttüğü UR-GE Projesi kapsamında Amerika’nın New York şehrinde düzenlenen The Children’s Show ve Playtime Fuarı’na yaklaşık 70 sektör temsilcisiyle katıldı.

BURSA (İGFA) - BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt, BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayezit, BTSO Meclis Üyesi Sedat Şengül ve sektör temsilcilerinin yer aldığı heyet, program kapsamında sektördeki yenilikleri yerinde inceleme, küresel trendleri değerlendirme ve New York pazarını yakından tanıma imkânı buldu.

Firmalar ayrıca pazarda faaliyet gösteren şirketlerle bir araya gelerek potansiyel iş birliklerine yönelik temaslarda bulundu. BTSO üyeleri, Amerika’da yatırımları bulunan Linum Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Altınok ile bir araya geldi.

Görüşmede Amerikan pazarının sunduğu fırsatlar ve barındırdığı riskler ele alınırken; yatırım, iş birliği ve pazara giriş stratejileri üzerine kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. Program sonunda BTSO heyeti tarafından Sedat Altınok’a günün anısına hediye takdim edildi.



“AMERİKA DÜNYANIN EN ÖNEMLİ PAZARLARINDAN BİRİ”

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, bebek ve çocuk konfeksiyonu sektöründe Amerika’nın dünyanın en önemli pazarlarından biri olduğunu belirterek, “Yaklaşık 70 kişilik heyetimizle sektörümüz açısından son derece önemli bir programa imza attık.

Bu pazarın sunduğu avantajları yerinde görme fırsatı bulduk. Türk ürünlerinin önümüzdeki yıllarda bu pazarda çok daha fazla yer edinmesini temenni ediyoruz. BTSO olarak üyelerimizin yanında olmaya ve ihracata rehberlik etmeye devam edeceğiz. Ticaret Bakanlığımıza ve programa katılan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.



“ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARDA DAHA GÜÇLÜ OLMALIYIZ”

BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt ise küresel rekabette güçlü bir konum elde etmenin önemine dikkat çekerek, “Uluslararası organizasyonlarda aktif şekilde yer almamız sektörümüzün geleceği açısından büyük önem taşıyor.

New York’ta gerçekleştirdiğimiz temaslar, firmalarımızın vizyonuna önemli katkı sağladı. İhracatın her geçen gün daha da önem kazandığı bu süreçte bu tür programlar sektörümüze güç katıyor.” ifadelerini kullandı.

“YENİ PAZARLAR BULMAMIZ GEREKİYOR”

BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayezit de ihracatçılar açısından zorlu bir dönemden geçildiğini belirterek, “Pazar daraldı ve yeni pazarlar bulmamız gerekiyor. Amerika, bebek ve çocuk sektörü için önemli fırsatlar sunan bir pazar.

New York gibi önemli bir merkezi yerinde inceleme fırsatı bulduk. UR-GE faaliyetleriyle sektörümüze destek sağlayan BTSO’ya teşekkür ediyoruz.” dedi.



“BU ORGANİZASYONLARIN ÖNEMİ ARTIYOR”

BTSO Meclis Üyesi Sedat Şengül ise sektörün geleceği için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Burada yerel firmalarla da bir araya geldik. İhracatın çok daha önemli olduğu bir dönemde bu organizasyonların önemi artıyor. Odamıza ve Ticaret Bakanlığımıza teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Sektör temsilcilerinden Servet Yılmaz da programın sahadaki uygulamaları yerinde görme açısından çok kıymetli olduğunu ifade ederek, “Kendi çalışma modellerimize sentezleme imkânımız oldu. Durgun bir dönemden geçiyoruz ve bunu ancak ihracatla aşabiliriz. Bu çalışma bizim için çok değerli.” dedi.

BTSO’nun liderliğinde ve Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle yürütülen Bebek ve Çocuk Konfeksiyonu Sektörü UR-GE Projesi kapsamında New York’ta temaslarını sürdüren heyet, The Children’s Show’un yanı sıra Playtime Fuarı’nı da ziyaret ederek sektördeki yenilikleri yerinde inceleme fırsatı buldu.

İzmir Narlıdere'de kapsamlı bahar temizliği

Bornova'da Gülşah Durbay Gençlik Merkezi’nde sıcak buluşma

Mersin Büyükşehir’den çocuklara eşit yaşam fırsatı

Ustaların sesi geleceğe uzanıyor

Bayram yolculuğuna çıkacaklara otoyol ve gişe uyarısı

Emniyet’ten dolandırıcılık uyarısı! Para, altın ve banka bilgilerinizi paylaşmayın

Ege ihracatta büyüdü, payı geriledi!

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel iftarına yoğun katılım

Birlik ve Dayanışma'dan sağlık sistemi eleştirisi

İBB Gençlik Ofisleri'nde yılın ilk eğitimleri sürüyor

CHP lideri Özel “Sarışın Bir Kurt” sergisini gezdi

600 firmaya Dahilde İşleme İzni verildi

İstanbul Küçükçekmece'ye sağlık yatırımı

Manisa'dan çevreci 'atık yağ' çağrısı

Kocaeli'de Başkan Büyükakın’dan Arif’e doğum günü sürprizi

Doktor Başkan'dan '14 Mart' mesajı

Baykar'dan K2 Kamikaze İHA sürprizi

Manisa Büyükşehir’den gençlere dijital vizyon

Kocaeli Büyükşehir personeline 'yüksekte çalışma' eğitimi

Bergama’nın sofrasında doktor başkanlar buluştu

İzmir Narlıdere'de kapsamlı bahar temizliği

Bornova'da Gülşah Durbay Gençlik Merkezi’nde sıcak buluşma

Mersin Büyükşehir’den çocuklara eşit yaşam fırsatı

Ustaların sesi geleceğe uzanıyor

Bayram yolculuğuna çıkacaklara otoyol ve gişe uyarısı

Emniyet’ten dolandırıcılık uyarısı! Para, altın ve banka bilgilerinizi paylaşmayın

Ege ihracatta büyüdü, payı geriledi!

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel iftarına yoğun katılım

Birlik ve Dayanışma'dan sağlık sistemi eleştirisi

İBB Gençlik Ofisleri'nde yılın ilk eğitimleri sürüyor

CHP lideri Özel “Sarışın Bir Kurt” sergisini gezdi

600 firmaya Dahilde İşleme İzni verildi

İstanbul Küçükçekmece'ye sağlık yatırımı

Manisa'dan çevreci 'atık yağ' çağrısı

Kocaeli'de Başkan Büyükakın’dan Arif’e doğum günü sürprizi

Doktor Başkan'dan '14 Mart' mesajı

Baykar'dan K2 Kamikaze İHA sürprizi

Manisa Büyükşehir’den gençlere dijital vizyon

Kocaeli Büyükşehir personeline 'yüksekte çalışma' eğitimi

Bergama’nın sofrasında doktor başkanlar buluştu

İzmir'de 14 Mart’ta ortopedinin çınarına ziyaret

AK Partili kadınlardan Bilecik Pazaryeri’nde Ramazan ziyareti

Kayseri'de Ulaştırma Bakan Yardımcısı'na Erciyes sunumu

Özgür Özel orucunu Manisalılarla açtı... Bayramda da Manisa'da olacak

Yurtta bugün hava nasıl olacak? (15 Mart 2026 Pazar)

Kocaeli Büyükşehir’den özel bireylerle iftar

Mustafa Elitaş'tan Kayseri'de ulaşım yatırımlarına destek

Hakan Fidan: Mescid-i Aksa’yı kapatmak tehlikeli adımdır

Bursa'da gençler bilimle buluştu

Başkan Bozbey, Bursaspor taraftarlarıyla şampiyonluk heyecanını paylaştı

Yükleniyor

loading
  • Pazar 12.3 ° / 3.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 13 ° / 2.3 ° Güneşli
  • Salı 11.9 ° / -0.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
9.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17