HABER MERKEZİ
admin
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çevreci, ekonomik ve sürdürülebilir peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarıyla şehrin çehresini güzelleştiriyor.
BALIKESİR (İGFA) - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, İlçe Hizmetleri 1. Bölge Dairesi Başkanlığı ve İlçe Hizmetleri 2. Bölge Dairesi Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarda 20 ilçede uzun süredir kendi kaderine terk edilen atıl alanlar yeşillendirilirken şehrin giriş noktaları ve yol kenarlarına bölge iklimine uygun dayanıklı bitki türlerinin dikimi yapılıyor.
Bandırma’dan Bigadiç’e, Edremit’ten Sındırgı’ya kadar tüm ilçelerde peyzaj çalışmalarını kesintisiz sürdüren Büyükşehir Belediyesi, sadece Merkez’le sınırlı kalmıyor.
Balıkesir’in Kuvayımilliye ruhuna yakışır bir şekilde 20 ilçeye yeşil dokunuşlar gerçekleştirilirken şehrin her noktası çevre dostu donatılarla modernize ediliyor.
Balıkesir’de yeşil alanların sayısını artıracak ve vatandaşlara daha modern sosyal yaşam alanları sunacak projelerin altına imza atan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın vizyonuyla kentin dört bir yanı çevreci uygulamalarla güzelleşiyor.
20 İLÇEDE PEYZAJ ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Büyükşehir Belediyesi ilçelerdeki kavşak, park, bahçe ve ortak kullanım alanlarında detaylı temizlik ve bakım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kepsut ilçesinin girişinde bulunan kavşakta toplam 8 bin 500 metrekare alanda peyzaj düzenleme çalışmalarını tamamlayan ekipler, alana güzel bir görünüm kazandırırken trafik güvenliğini de en üst noktaya taşıdı.
Mevsim koşullarına uygun ağaç ve çalı gruplarıyla donatılan alanlar dekoratif taş uygulamalarıyla da öne çıkarıldı. Dursunbey’e kazandırılan Kent Meydanı’nda çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Sındırgı’dan Susurluk’a, Balya’dan Bandırma’ya kadar kentin her noktasında çevre düzenlemelerini aralıksız sürdürüyor.
Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri, kahraman şehitlerimizin ebedi istirahatgahı olan şehitliklerde de mezarların rutin bakımını ve temizliğini aksatmadan gerçekleştiriyor.
Mezarlıklarda ağaç budama, yabani ot temizliğinin yanı sıra genel bakım ve onarım işlerini de aralıksız sürdüren ekipler, mezarlıkları her an ziyarete hazır hale getiriyor.
Ticaret ve Adalet bakanlıklarından 15 Mart mesajı
Trabzon’da peyzajda yerli üretim hamlesi
Bursa Büyükşehirli Efeler'den muhteşem dönüş
İçişleri Bakanlığı o cezaları iptal etti, uygulamayı geçici durdurdu!
Lider Sakarya play-off’a çeyrek finalden gidiyor
Manisa Gördesliler'den iki saatte 2 bin pide
Trabzon Akçaabat’ta içme suyu altyapısı güçleniyor
Sakarya'da çölyak hastaları istediklerine tek noktadan ulaşabiliyor
İçişleri, Ramazan ve Nevruz Bayramı için güvenlik tedbirlerini görüştü
"Yeşilin Altın Damlası"nda kazananlar belli oldu
Aile'den 1,8 milyar TL SED ödemeleri hesaplarda
Türkçe yeterlilik e-sınavı için başvurular başlıyor
İç sularda sazangiller için av yasağı başladı
Bursa Nilüfer'den 18 Mart anısına doğa yürüyüşü
Kolon kanserinde yaş sınırı düşüyor!
Adapazarı–Serdivan Raylı Sistem Hattı'nın ihaleye çıkacağı gün netleşti
Türk şefler 'Oscar'lık menü hazırlıyor
Kocaeli'de fotoğrafın tarihsel yolculuğuna çıkaran müze
İYİ Partili Erdönmez’den Mudanya kırsaldaki yıkım kararlarına tepki
Manisa'da yeşil alanlarda akıllı sulama dönemi
Bursa'da paylaşma bereketi Emek ve Alacahırka'da
O komisyon Gaziantep'te çalışmaları tamamladı
Manisa Zabıtası gıda denetimlerinde hız kesmiyor
İBB Deneme Kulübü'nden sınav heyecanı
Antalya 4 milyon yazlık çiçekle bahara hazırlanıyor
Bursa İznik'te eczacılık ile yarım asırlık şifa yolculuğu
Sakarya’da su ve kanalizasyonda yüksek standart
32'si uluslararası 72 kaçak suçlu yurt dışından Türkiye’ye iade edildi
İstanbul Bakırköy'de 'Onlar' memleketi konuştu
Sakarya'da açık hava laboratuvarında sona doğru
Yükleniyor
- Pazartesi 13 ° / 2.3 ° Güneşli
- Salı 11.9 ° / -0.2 ° Güneşli
- Çarşamba 14.7 ° / 4.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

