Şehit Aileleri Eyyübiye’de İftar Sofrasında Buluştu

Şehit Aileleri Eyyübiye’de İftar Sofrasında Buluştu

GÜNDEM 14.03.2025 02:45:14 0
Şehit Aileleri Eyyübiye’de İftar Sofrasında Buluştu

Ramazan ayının bereket ve yardımlaşma ruhunu yüceltmeye devam eden Eyyübiye Belediyesi, Eyyübiye Millet Bahçesi’nde kurduğu iftar sofrasında Şanlıurfa’daki şehit aileleri ve gazileri ağırladı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un ev sahipliğinde düzenlenen Şanlıurfa’daki şehit aileleri, gaziler ve ailelerinin ağırlandığı iftar programına; TBMM Başkanvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahim Dusak, Eyyübiye Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, AK Parti İl Başkanı M. İlhami Günbeği, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, Şanlıurfa Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Mehmet YAvuz, AK Parti il ve ilçe teşkilat yöneticileri katıldı.

Büyük bir katılımın olduğu iftar programı öncesi davetliler ilahiler dinleyip ve sema gösterileri izlerken, Başkan Mehmet Kuş, Milletvekilleri ve diğer protokol üyeleri de farklı masaları dolaşarak şehit aileleri ve gazilerle sohbet edip, ramazanlarını tebrik ettiler.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kürsüye gelen TBMM Başkanvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, misafirleri selamlayarak ramazanlarını kutladı. Onbir ayın sultanı Ramazan’ın rahmet, bereket, yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu belirten Bozdağ, “Ramazan-ı şerif ayındayız. Kardeşlik hukukunun güçlendiği bir aydayız. Her türlü kötülüğün yerini iyilik ve güzelliğin aldığı bir aydayız. Bu vesileyle her birinizin Ramazan’ını tebrik ediyorum. Rabb’im, nice Ramazan’larda bizleri sevdiklerimizle sağlık ve afiyet içinde buluşmayı ve Ramazanları yaşamayı nasip etsin diye dua ediyorum” diye konuştu.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş da tüm misafirleri selamlayarak, hoş geldiniz dedi. Yarışmalarda dereceye girenlere altın, gümüş gibi madalyalar verildiğini anımsatan Başkan Kuş, “Bir de Cenab-ı Mevlam’ın vermiş olduğu bir madalya var ki, o da şehitlik madalyasıdır. Her nefis ölümü tadacaktır. Ne bir dakika ileri ne bir dakika geri. Ama Cenab-ı Mevlam’ın değer verdiği ailelere, değer verdiği insanlara böyle bir madalyayı layık görüyor. Ayrıca cennette Peygamber efendimize, sahabelere komşu ediyor” dedi.

“Ateş düştüğü yeri yakar” diyerek, şehit ailelerinin içlerinin yandığını ifade eden Başkan Kuş, “Ancak Peygamber efendimizin hediyesini duyunca eminim onlar da mutlu oluyorlardır. Çocukluk duamdır, Rabb’im, beni de şehitlerden eyle diye. İnşallah Rabb’im bizleri şehitlerinden eyler, Peygamber efendimize komşu eyler. İnşallah şehitlerimiz ahirette bizlere şefaatçi olurlar, onların sayesinde Peygamber efendimize komşu oluruz” diye konuştu.

Altı yıldır devam eden belediye başkanlığı süresince şehit aileleri ve gazilerin yanında olduklarını, bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Kuş, misafirlerin ramazanını tebrik etti.

AK Parti İl Başkanı İlhami Günbeği ise, şehit yakınlarının kendilerine emanet olduğunu ifade ederek, Başkan Mehmet Kuş’a şehit aileleriyle ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti’nin şehit ailelerine verdiği öneme dikkat çeken Günbeği, misafirleri selamlayarak ramazan aylarını kutladı.

 Selamlama konuşmaları, iftar ve yapılan duaların ardından misafirlerin tek tek uğurlanmasıyla program sona erdi.


Şanlıurfa,Eyyübiye Belediyesi
belediye365.com

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONSERVATUVARI ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından bazı taşınmazlara ilişkin ilan duyurusu

Emlak İstimlak Müdürlüğü İhale İlanı

BÜYÜKŞEHİR İFTAR SOFRALARI GÖNÜLLERİ ISITIYOR

İçme Suyu Çalışmaları Nedeniyle Dicle Elektrik Önü ve Eski AVM Önü Trafiğe Kapatılacak

AKOM'da muhtarlarla istişare toplantısı

GAZİANTEP’E DEV PROJE

İZMİT BELEDİYESİNDEN DEPREM HAFTASINDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Kampüs Yolundaki Bisiklet Yolu Yenileniyor

PİR ALİ SULTAN CAMİİNDEN 150 YIL SONRA TEKRAR EZAN SESLERİ YÜKSELDİ

Bursa Milli Eğitim'den sağlık çalışanlarına teşekkür

Bursa'da meslekte 60, 50, 40 ve 30’uncu yıllara plaket!

Çayırova'da Başkan gençlerle çay sohbetinde

Gölcük'te Başkan Sezer üniversiteli öğrencilerle iftar yaptı

Bilecik Valisi Aygöl, seramik işçileriyle oruç açtı

Konya Karatay'da Başkan Kılca gönüllere dokunuyor

Malatya Büyükşehir meclis üyeleriyle iftarda buluştu

Manisa Büyükşehir'den sağlık çalışanlarını unutmadı

İzmir'de Başkan Tugay’ı duygulandıran hediye

Antalya Kumluca'da sağlık çalışanlarına 'Tıp' ziyareti

CHP'li Sarıbal: Bursa'da koruma altındaki ayıya ne oldu?

CHP'li Yontar: Şimşek ekonomide yeni sayfa açamadı

CHP'li Yazgan: Komşuya muhtaç ettiniz!

İmamoğlu Bursa'dan seslendi: Herkes boyunun ölçüsünü alacak

Dervişoğlu: En düşük emekli maaşı 'asgari'ye eşitlenmeli

CHP'li Ün: Süt krizi patlamak üzere! Fiyatlar arasında 8 TL'lik uçurum var

En çok konuşulan başkanlar kim?

CHP'li Sarıbal: İnsanlık suçlarının zaman aşımı olmaz

Bahçeli'den 12 Mart mesajı

DP'li Altıntaş: Eksiklikler giderilmezse kanundan verim alınamaz

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONSERVATUVARI ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından bazı taşınmazlara ilişkin ilan duyurusu

Emlak İstimlak Müdürlüğü İhale İlanı

BÜYÜKŞEHİR İFTAR SOFRALARI GÖNÜLLERİ ISITIYOR

İçme Suyu Çalışmaları Nedeniyle Dicle Elektrik Önü ve Eski AVM Önü Trafiğe Kapatılacak

AKOM'da muhtarlarla istişare toplantısı

GAZİANTEP’E DEV PROJE

İZMİT BELEDİYESİNDEN DEPREM HAFTASINDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Kampüs Yolundaki Bisiklet Yolu Yenileniyor

PİR ALİ SULTAN CAMİİNDEN 150 YIL SONRA TEKRAR EZAN SESLERİ YÜKSELDİ

Başkan Bozbey: Yıllardır biriken sorunları çözüyoruz

SİA’NIN PAYDAŞI OLDUĞU 2. ULUSLARARASI KÜTÜPHANE VE TEKNOLOJİ FESTİVALİ’NE BAŞVURULAR AÇILDI

Başkan Büyükgöz Şampiyonları İftarda Ağırladı

Manisa’da “Bağımlılıktan Özgürlüğe” Paneli Düzenlendi

Başkan Rasim Arı, Nevşehir Günlüğü’nün Konuğu Oldu

BAŞKAN ERTEMUR’DAN BELEDİYE PERSONELİNE İFTAR

Başkan Rasim Arı, Tıp Bayramı’nı Kutladı

HBB İFTAR ÇADIRLARI ÜNLÜ İSİMLERİ KONUK ETMEYE DEVAM EDİYOR

MUŞ BELEDİYES'NDEN REKOR KAR TAŞIMA BAŞARISI

ALTINORDU HALK SÜT’LE ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE DESTEK

BELEDİYE TARIMSAL ÜRETİM ALANLARINI İYİLEŞTİRİYOR

BAŞKANLAR, GELECEĞİN HAFIZLARIYLA SAHUR SOFRASINDA BULUŞTU

ANNELER VE ÇOCUKLAR OYUNCAK MÜZESİ ATÖLYESİNDE BULUŞTU

Eyüpsultan'ın asırlık çınarı Eyüpspor'u iftar sofrasında ağırladık

Trafik İşaret Levhaları ve Malzemeleri Satın Alınacaktır

Hedef 600 Bin Metrekare Parke, 700 Kilometre Sathi, 60 Kilometre Sıcak Asfalt

Eyüpsultanlı öğrencilere Ramazan’a özel gezi

ŞEHRİMİZİN DOĞAL KAYNAKLARINI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİZ

AKSARAY BİLİM MERKEZİ’NDE MİNİK ZİYARETÇİLER UZAY VE HAVACILIĞI KEŞFETTİ

Büyükkılıç ve Okandan’dan Tomarza Ziyareti: "Kapı Kapı Geziyor, İlmek İlmek Dokuyoruz"

Yükleniyor