Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

GÜNDEM 8.05.2025 10:50:29 0
Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Çorlu Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddelerine geçilmeden önce dört adet ilave gündem maddesinin meclis gündemine alınması oy birliğiyle kabul edildi.

Mayıs ayı olağan meclis toplantısında alınan kararlar şu şekilde oldu:

- 2024 Yılı Bütçe Kesin Hesabının görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Mayıs ayı olağan meclis toplantısının 2. oturumu 21 Mayıs 2025 Çarşamba günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

- İşletme İştirakler Müdürlüğü ücret tarifesi değişikliğinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Meclise verilen arada toplanan Plan ve Bütçe Komisyonunun almış olduğu kararlar oy birliğiyle kabul edildi.

- Emine Ali Yeter Çok Amaçlı Eğitim Merkezi Görev ve İşleyiş Hizmetleri Yönergesinin görüşülmek üzere İçişleri Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Meclise verilen arada toplanan İçişleri Komisyonunun almış olduğu kararlar oy birliğiyle kabul edildi.

- Ekonomik ömrünü dolduran araç ve iş makinalarının hurdaya ayrılması konusunun görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Çorlu Belediyesi mülkiyetinde bulunan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine devir edilen Muhittin Mahallesi 2522 ada 1 nolu parselin tekrar Çorlu Belediyesine devir alınması ile ilgili husus görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- İlçe sınırlarında yapılacak inşaatlarda afet anında kullanılması muhtemel arama kurtarma konteyneri konulması konusunun görüşülmek üzere İmar Komisyonu ile Afet Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Çorlu Belediyesi mülkiyetinde bulunan "arsa ve tarla" nitelikli taşınmazların 2886 D.İ.K. hükümlerine göre satışının yapılması hususunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Nusratiye Mahallesi 2213 ada 1 ve 2 nolu parseller ile 2214 ada 1 nolu parsel arasında kalan yerin tahsis süresi 5 yıl olarak oy birliğiyle kabul edildi.

- Plan ve Bütçe Komisyonu raporu, Meclis Üyesi Gülcan Sakallı tarafından Meclis’e okundu ve oy birliğiyle kabul edildi.

- İmar planı değişikliklerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

-İmar Komisyon raporu, Meclis Üyesi Ertan Arslan tarafından Meclis’e okundu ve oy birliğiyle kabul edildi.

- Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevi’nden sahiplenilen hayvanlar için çıkarılacak olan pasaportların vatandaşlara bedelsiz olarak verilmesi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Yerleşim yeri içinde her türlü gıda ve ihtiyaç maddeleri dağıtımı yapan ve taşıyan kamyon, ağır tonajlı taşıt, beton mikseri, hafriyat kamyonu, özellikle yük ve eşya taşıyan taşıma araçları tır, treyler vb. araçların şehir içine girmek için gerekli olan izin yetkisi ilçe belediyelerine verilmiş olup şehir içine günlük araç giriş izni araç başı KDV hariç 625,00 TL olarak alınması, yerleşim yeri içerisine her türlü eşya, gıda ve ihtiyaç maddesi taşıyan ve yapılacak dağıtımlarda kullanılan kamyon ve kamyonet yıllık araç başı KDV hariç 2.750,00 TL olarak alınması konusu görüşülerek Çorlu Belediyesi 2025 Yılı Ücret Tarifesi'nde Zabıta Müdürlüğüne ait ücret tarifelerinin yer aldığı “İş Yeri Açma Kontrol Ücreti” başlıklı tablosundan sonra gelmek üzere yeni başlıklı tarife tablosu eklenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

- Çorlu Kalesi kurtarma kazısı çalışmalarına yönelik oluşacak ihtiyaçlar konusunda maddi ve teknik destek sağlayabilmek için Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile protokol yapma yetkisi verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Çorlu Belediyesi Meclis İhtisas Komisyonları Çalışma Yönetmeliği oy birliğiyle kabul edildi.

- İçişleri Komisyonu raporu, Meclis Üyesi Yunus Emre Sülün tarafından Meclis’e okundu ve Çorlu Belediyesi Açık Veri Yönetmeliği oy birliğiyle kabul edildi.


Tekirdağ,Çorlu Belediyesi
belediye365.com

ÇİÇEKLER BAŞKAN ÜNLÜCE’DEN

YAZ DÖNEMİ ÇOCUK SPOR EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

TOROSLAR’DA KURBAN SATIŞ ALANI TEMİZLENDİ

Başkan Nallar Kurbanlık Satış Alanını Ziyaret Etti

ATA SANAYİ DE OTOPARKA KAVUŞTU

Su Kesintisi Duyurusu

BAŞKAN ALTAY: “BİSİKLET DESTEK ARACIMIZ TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR UYGULAMA OLDU”

Kiraz Festivali İçin Tüm Hazırlıklar Tamamlandı

BAŞKAN ALTAY: “ÇEVREYE SAYGILI, DİJİTAL ALTYAPISI YÜKSEK TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL KÜTÜPHANELERİNDEN BİRİNİ YAPIYORUZ”

DÖRT GÜNLÜK TATİLDE VATANDAŞLARLA BİR ARADA

Bursa'da huzurevine erken Babalar Günü ziyareti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan Zeyrek’e duygusal veda

Akran zorbalığına karşı uzman uyarısı

Sabancı Vakfı'nın 'Fark Yaratanları' değişime ilham veriyor

Şehit Öğretmen Aybüke Çorum'da anıldı

Türk Kızılay 157 yıldır iyilik hareketini büyütüyor

Bursalı minik eller renkli hayaller çizdi

Çalı Köy Filmleri Festivali’ne akademik bakış açısı ekleniyor

Yeşilli Kiraz Festivali’yle Mardin dünyaya tanıtılıyor

Kurban etleri İzmit'te ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı

CHP’li Yontar’dan özel güvenlik görevlilerinin hak kaybına tepki

Gazze’ye Millet Bursa'dan destek çağrısı

Bornova'da yeni üyeler CHP rozetlerine kavuştu

Muğla Yatağan’da Millet Bahçesi krizi!

İzmit'te kurban satış alanı tartışmaları siyasi kumpas mı?

Tutuklu Başkan Çalık’tan mesaj: Umudumu yitirmeyeceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teşkilatına mesaj: 'Türkiye Yüzyılı' hedefi demokrasi ve kardeşlik

CHP’li Yazgan’dan iktidara sert hububat çıkışı!

CHP Bursa’dan iktidara sert mesaj: Korkmuyoruz, kazanacağız!

Bahçeli'den birlik ve huzur dileği

ÇİÇEKLER BAŞKAN ÜNLÜCE’DEN

YAZ DÖNEMİ ÇOCUK SPOR EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

TOROSLAR’DA KURBAN SATIŞ ALANI TEMİZLENDİ

Başkan Nallar Kurbanlık Satış Alanını Ziyaret Etti

ATA SANAYİ DE OTOPARKA KAVUŞTU

Su Kesintisi Duyurusu

BAŞKAN ALTAY: “BİSİKLET DESTEK ARACIMIZ TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR UYGULAMA OLDU”

Kiraz Festivali İçin Tüm Hazırlıklar Tamamlandı

BAŞKAN ALTAY: “ÇEVREYE SAYGILI, DİJİTAL ALTYAPISI YÜKSEK TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL KÜTÜPHANELERİNDEN BİRİNİ YAPIYORUZ”

DÖRT GÜNLÜK TATİLDE VATANDAŞLARLA BİR ARADA

62. Uluslararası Troia Festivali Afiş Tasarım ve Uygulama Yarışması Sonuçlandı

Gençlik merkezleri, sınav haftasında 24 saat açık

KURBANBAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

EŞ BAŞKAN SÖYLEMEZ'DEN BAYRAM ZİYARETİ

BAŞSAĞLIĞI

Kemer tanıtım çekimleri devam ediyor

Belediye Başkanımız Mustafa Bozcu’dan Kurban Bayramı mesajı

Kemer Belediyesi yaz kursları için kayıtlar başladı

Başkan Vekili Çelik yıl sonu sergisine katıldı

Tarihi Kırkpınar biletleri satışa çıktı

Balıkesir’de bayram boyunca kesintisiz hizmet!

Antalya ASAT, TSE denetiminden başarıyla geçti

Manisa, Başkan Ferdi Zeyrek’e Gözyaşlarıyla Veda Etti

Bursa'da huzurevine erken Babalar Günü ziyareti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan Zeyrek’e duygusal veda

Akran zorbalığına karşı uzman uyarısı

Her Adımda Kalplerimiz Daha da Yaklaşıyor

Selçuklu Mahallesi Yeni İçme Suyu Hat Çalışmaları Devam Ediyor

BİLSEM öğretmen atama sözlü sınav sonuçları açıklandı

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı 90 bin ziyaretçi ağırladı

Yükleniyor