Marble İzmir 30'uncu kez kapılarını açtı!

Marble İzmir 30'uncu kez kapılarını açtı!

Tarih: 09.04.2025 16:31
Marble İzmir 30

Türk doğal taş sektörünün bayramı Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 30’uncu kez dünyayı İzmir'de buluşturmak için kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Türkiye'nin doğal taşlarının renk ve desenleriyle dünyada eşi benzerinin olmadığını belirterek “Ancak hak ettikleri değeri bulmuş değiller. Bu nedenle bu fuara herkes sahip çıkmak zorunda. İnşallah 50'ncisi, 100'üncüsü de yapılsın. Türkiye'de bu kadar değerli başka bir fuar olduğunu düşünmüyorum” dedi.

 İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından 9-12 Nisan 2025 tarihleri arasında Fuar İzmir'de düzenlenen Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda, 150 bin metrekareyi aşan açık ve kapalı alanda binin üzerinde katılımcı yer alacak.

Dört gün boyunca Türkiye ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri ağırlayacak fuarın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ev sahipliğinde yapılan açılışına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Çekiç, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Türkiye Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Tüm Mermer, Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Şimşek, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, konsoloslar, birlik, oda, derneklerin başkanları ile temsilcileri, kaymakamlar, bürokratlar, yerli ve yabancı sektör profesyonelleri katıldı. 

 

TUGAY: FUARIN ANLAMI ÇOK BÜYÜK

Marble İzmir'in sektörü, sektörün de Marble İzmir'i büyüttüğünü belirterek konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Sektör temsilcileri dışında değeri yeterince anlaşılamamış bir fuar bu. Oysa Türkiye'nin ihracatı için lokomotif sektörlerinden biri. Dışarıdaki insanlar burada ne kadar önemli bir organizasyon gerçekleştiğini tam fark edemiyorlar. Bizim Marble İzmir'i daha iyi tanıtmamız lazım. Dünyanın doğal taş kaynaklarının neredeyse üçte birine sahip bir ülke olarak Türkiye'nin çok daha fazla sahiplenmesi gereken, üretiminde, tasarım kısmında ve ihracatında çok daha fazla desteklemesi gereken bir sektör. Bu nedenlerle bu fuarın anlamı çok büyük” dedi. 
 
“KİMİNLE İLETİŞİM KURMAMIZ GEREKİYORSA KURACAĞIZ”

İzmir'in ülkenin ticaret tarihinde önemli bir yeri olduğunu söyleyen Başkan Dr. Cemil Tugay, “Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İktisat Kongresi'ni yaparak ticaret anlamında özel görevler verdiği bir şehir. Daha sonra İzmir Enternasyonal Fuarı geliyor. O dönemden bu döneme Türkiye'nin ihracatta ve ticarette dışarıya açılan penceresi olarak görülen bir şehir. Biz bu rollerin gereğini yerine getirmek için şehir olarak tüm dinamiklerimizle çok daha fazla çalışmalıyız. Tüm fuarların çok daha başarılı geçmesi için Türkiye'de kiminle nasıl bir iletişim kurmamız gerekiyorsa onu da yapmalıyız” dedi.


 
“ÇALIŞMAMIZ, İŞ BİRLİĞİ YAPMAMIZ GEREKİYOR”

Oda, derneklere fuarlara destekleri için teşekkür eden Başkan Dr. Cemil Tugay, “Eğer sorunları birbirimizi anlayacak şekilde konuşabilirsek, her türlü siyasi çıkarın üzerine çıkarak birlik beraberlik içinde mücadele etmeyi başarabilirsek her şeyi çok daha iyiye götürebiliriz. Bu ülkenin, milletin daha iyi noktalara gelmesi için iş birliği yapmamız gerekiyor. Dünyada ve Türkiye'deki sıkıntılar ortadayken, en çok ihtiyacımız olan şey kendi ülkemizin menfaatini her şeyin üzerinde tutarak sektörleri temsil eden insanlara bütüncül bir bakışla destek olmaktır. Destek olacağız ki insanlarımız iş bulsun, bu ülkeye para girsin. Yatırım için yürekten çaba gösteren pek çok insan istedikleri desteği bir türlü göremiyor. Bir yerlerde hata yaptığımız çok açık. Kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. Türkiye’nin refah içinde yaşayan insanların ülkesi olması lazım” şeklinde konuştu.
 
“5 MİLYAR DOLARA ÇIKABİLİR”

Başkan Tugay, Türkiye'deki doğal taşların renkleri ve desenleriyle dünyada eşi benzeri olmadığını belirterek “Ancak hak ettikleri değeri bulmuş değiller. Birincisi pazarlamayı bilmiyoruz, ikincisi işlenmesiyle ilgili sorun var. Bu fuara herkes sahip çıkmak zorunda. İnşallah 50'ncisi 100'üncüsü de yapılsın. Türkiye'de bu kadar değerli başka bir fuar olduğunu düşünmüyorum. Türkiye'nin doğal taş alanındaki 2 milyar dolarlık ihracatının 5 milyar dolara çıkmaması için hiçbir neden yok. Yeter ki katma değerini de artırarak bu işin pazarlamasını da yapabilelim. Bunu başarabileceğimizi de inanıyorum” dedi.


 
TANCAN: ÖNEMLİ BİR PLATFORM HALİNE DÖNÜŞTÜ

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Marble İzmir Fuarı’nın sadece Türkiye'den değil, dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerini bir araya getirerek doğal taş sektörünün geleceğine yön veren önemli bir platform haline dönüştüğünü belirtti. Tancan, “Sektörümüzün kalkınmasına, Türkiye ekonomisinin büyümesine ve global ticaretin gelişmesine katkı sağlayan bu önemli fuarın, katılımcılarımız için yeni iş birlikleri, güçlü ticari bağlantılar ve önemli fırsatlar yaratacağına olan inancımı da ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

İzmit'in 'Halk Et'i Gebzelilerle buluştu

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali'ne coşkulu start

Aile ve Gençlik Fonu’ndan çiftlere indirim müjdesi

İsabey-Meryemana etabını Harold Lopez kazandı

Denizli'de deprem ve afet yönetimi söyleşisi

Pençe Kilit'te teröristlerce kullanılan mağaraya imha!

Bilecik Pazaryeri'nde YRP'den 'ittifak' iddialarına net yanıt

Bursa Nilüfer’de sağlık söyleşilerine devam

Başkan Çiftçi: Çayırova Devlet Hastanesi için sözümüz söz

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Başkan Aras Muğla’nın bir yılını anlattı

Türk hava sahasında rekor! Tüm zamanların transit uçuş rekoru kırıldı

Bursa’da itfaiye eri alımı sonuçlandı... 100 kişilik liste açıklandı

Baharın gelişi Manisa'da coşkuyla kutlanacak

İzmit’ten İznik’e tarihi yürüyüş

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alacak

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

İzmit'in 'Halk Et'i Gebzelilerle buluştu

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali'ne coşkulu start

Aile ve Gençlik Fonu’ndan çiftlere indirim müjdesi

İsabey-Meryemana etabını Harold Lopez kazandı

Denizli'de deprem ve afet yönetimi söyleşisi

Pençe Kilit'te teröristlerce kullanılan mağaraya imha!

Bilecik Pazaryeri'nde YRP'den 'ittifak' iddialarına net yanıt

Bursa Nilüfer’de sağlık söyleşilerine devam

Başkan Çiftçi: Çayırova Devlet Hastanesi için sözümüz söz

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Başkan Aras Muğla’nın bir yılını anlattı

Türk hava sahasında rekor! Tüm zamanların transit uçuş rekoru kırıldı

Bursa’da itfaiye eri alımı sonuçlandı... 100 kişilik liste açıklandı

Baharın gelişi Manisa'da coşkuyla kutlanacak

İzmit’ten İznik’e tarihi yürüyüş

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alacak

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

İzmit'in 'Halk Et'i Gebzelilerle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Mayıs'ta KKTC yolcusu

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

Konya Karataylı sporculardan altın madalya yağmuru

İNSANI MESLEK BÜYÜTMEZ, AHLAK YÜCELTİR

Bakan Bolat, Dış Ticaret Verileri'ni Diyarbakır'dan açıkladı... Dış ticaret açığı 12 milyar dolar!

İstanbul gençliği alarm veriyor!

Sakarya İkramiye’ye güçlü altyapı

Bursa Gemlik'te Emek Turnuvası’nın şampiyonu Çimtaş oldu

Bursa Nilüfer Spor Şenlikleri’nde heyecan sürüyor

Elektirikli bisiklet Tripy’lere bahar indirimi: Dakika ücreti 2 TL

Yükleniyor

  • Cuma 12.7 ° / 10.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 18.2 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.2 ° / 9.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50