Karadağ heyetinden Kayseri çıkarması

Karadağ heyetinden Kayseri çıkarması

YAŞAM 6.02.2025 07:40:29 0
Karadağ heyetinden Kayseri çıkarması

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Karadağ-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nađa Laković ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

KAYSERİ (İGFA) - Dost ve kardeş ülke Karadağ Meclisi Karadağ-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nađa Laković, Türkiye-Karadağ Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ile Dostluk Grubu yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti diye getiren Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’mize hoş geldiniz. Kayseri, 1,5 milyon nüfusu olan, 16 ilçesi ile ticaretin, sanayinin merkezidir” dedi.

Erciyes Kayak Merkezi’nin uluslararası standartta olduğunu söyleyen Büyükkılıç, şunları söyledi: “Kar yağınca yüzümüz gülüyor, bereket oluyor, zenginliğe vesile oluyor. Kayseri’miz büyükşehirler arasında hem belediyecilik hizmetleri açısından hem de nüfus oranına göre hizmet koşulları bağlamında çok iyi noktadadır. Sağlıkta, eğitimde iyi bir noktadayız. Tarım ve hayvancılık, son süreçte gelişen sektörler arasında, gastronomi de bizim olmazsa olmazımızdır. 6 bin yıllık geçmişi olan bir şehirden söz ediyoruz, değişik medeniyetlerin getirdiği tat, lezzet ve zenginlikten bahsediyoruz.”

Kayseri’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karadağ-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nađa Laković, “Kendi adıma ve heyetim adına misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum. Bugün burada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz ve dediğiniz gibi size bereket getirdik inşallah. Sayın Validen Kayseri konusunda bilgiler edinme fırsatımız oldu. Diğer taraftan Kayseri’de 1,5 milyon insanın yaşadığını öğrendik. Aslında bizim ülkemizin nüfusunun iki katıymış bu” ifadelerini kullandı.

Laković, Karadağ’ın kış turizmine elverişli kuzey bölgesini bu konuda geliştirmek amacıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kış turizminde Erciyes ile edindiği tecrübeden istifade etmeyi amaçladıklarını belirterek, “Biz çok gelişmiş bir ülke olmayabiliriz ama turizmde iyi bir konumdayız. Karadağ’ın kuzeyinde daha çok kış turizmi geliştirecek potansiyele sahip bir bölge. O yüzden bugün aslında buradayız. Hem sizden yeni bir şeyler öğrenmek hem de sizin deneyimlerinizden faydalanmak ve sizden kuzey bölgemizi nasıl geliştireceğimiz konusunda bilgi ve tecrübe edinmek önemli olacak. Karadağ’a daha önce gelme fırsatınız olmadıysa sizi Karadağ’a davet edip, misafir olmanızı isteyeceğiz ve tekrar misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ziyaretin anısına hatıra fotoğrafı çektirilirken, Karadağ heyetine, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Zenginlikler Şehri Kayseri’ videosu da izletildi.


Vali Aygöl net konuştu! ‘Sizler isteyin bizler destek olmaya hazırız’

Özgür Aras evlendi!

Tarihi savat sanatı kadınların dokunuşuyla hayat bulacak

Mardinli hakem ve gözlemcilerden birlik mesaji

Türkiye Şampiyonası’nda Büyükşehir’den 3 madalya

Güney Marmara'da UEDAŞ'ın kar mesaisi sürüyor

Eş Başkanlarımız, Konaklı Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Başkan Büyükkılıç, Karadağ Heyetini Ağırladı

6 Şubat’ta Şehir Genelinde Olumsuz Hava Koşulları Hâkim Olacak!

Düzce'de kapalı köy yollarında yol açma çalışmaları devam ediyor

7 yılda 10 bin Gürsulu genç tarihle buluştu

Bilecik Kaymakamı liseli öğrencilerle masa tenisi maçı yaptı

Hakkaniyeli çocuklar İzmit Belediyesi'nin etkinliğinde buluştu

İzmir Güzelbahçe'de '3. Yaş Üniversitesi' eğitimleri

Kayseri Talas'ta kar teyakkuzu

Kayseri Talas'ta çevre kirliliği cezasız kalmadı

Kocaeli İzmit'te gençlere deprem farkındalığı aşılanıyor

Karadağ heyetinden Kayseri çıkarması

EMITT Fuarı’na Bursa imzası

Bursa Osmangazi ekipleri kar yağışına karşı teyakkuzda

'Bahçeli hastaneye kaldırıldı' iddialarına Özel Kalem açıklaması

Başkan Ergin, Özgür Özel'e Ayvalık çalışmalarını anlattı

CHP İpsala'dan Akın’a ziyaret

Başkan Mesut Ergin'den Ankara çıkarması

Edirne Keşan'dan AK Parti'den CHP'ye 'yol' yanıtı

Demokrat Parti'den CHP'ye geçtiler!

Milletvekili Ün: Ayçiçeği ithalatında dışa bağımlılık artıyor

Mardin’de 'sıra dışı' Başkan

Başkan İsmail Akyıl: “Gazetecilik suç değildir, özgür basın susturulamaz”

AK Parti Grup Başkanvekili: Yargıya müdahale etmekten vazgeçin

Vali Aygöl net konuştu! ‘Sizler isteyin bizler destek olmaya hazırız’

Özgür Aras evlendi!

Tarihi savat sanatı kadınların dokunuşuyla hayat bulacak

Mardinli hakem ve gözlemcilerden birlik mesaji

Türkiye Şampiyonası’nda Büyükşehir’den 3 madalya

Güney Marmara'da UEDAŞ'ın kar mesaisi sürüyor

Eş Başkanlarımız, Konaklı Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Başkan Büyükkılıç, Karadağ Heyetini Ağırladı

6 Şubat’ta Şehir Genelinde Olumsuz Hava Koşulları Hâkim Olacak!

Düzce'de kapalı köy yollarında yol açma çalışmaları devam ediyor

Bursa İnegöl'de şubat meclisi toplandı

Büyükşehir vatan kahramanı merhum gazinin ailesini unutmadı

7 yılda 10 bin Gürsulu genç tarihle buluştu

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA NAZİLLİLİ MUHTARLARDAN ZİYARET

Adana’da "6 Şubat Sonrası Neredeyiz? Durum Değerlendirme ve Planlama Çalıştayı" Yapıldı

ASELSAN'ın bir ayağı Umman'da

Görgel: “Asrın Dayanışmasıyla Şehrimizi Ayağa Kaldırıyoruz”

TÜİK açıkladı: Türkiye nüfusu 85,5 milyonu aştı! Nüfus artış hızı binde 3,4 oldu!

İzmir Bornova’da 'deprem' masaya yatırıldı

Bilecik Kaymakamı liseli öğrencilerle masa tenisi maçı yaptı

Hakkaniyeli çocuklar İzmit Belediyesi'nin etkinliğinde buluştu

MOBİL AKOM İLE AFETLERE DİJİTAL ÇÖZÜM

ŞEHRİN TÜM DEĞERLERİ EMİTT FUARINDA TANITILIYOR

İmamoğlu'ndan iddiaları çarpıcı yanıt: Nerede kaldı Kasımpaşalılık?

Türkiye’nin gıda ambarı Manisa... Yeşil ihracatla ihracatını 10 milyar dolara taşıyacak

Samsun-Sinop Karayolu’nda dev altyapı hamlesi

Bursa'da kırsal kalkınma için kamu iş birliği

Bursa İtfaiyesi'nin filesinde kardeşik kazandı

Edirne'de Keşan kırsalı rant uğruna kurban mı edilecek?

KAMUOYU DUYURUSU

Yükleniyor