Büyükşehir Meclisi'nde 2024 Yılı Faaliyet Raporu Onaylandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 72 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanırken, 2024 yılına ait Faaliyet Raporu, meclis üyelerince onaylandı.

Tarih: 15.04.2025 10:32 Güncelleme: 15.04.2025 10:32
Büyükşehir Meclisi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2025 Yılı Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Mecliste 34 asıl, 38 ek olmak üzere 72 gündem maddesi meclis üyelerince müzakere edilerek, karara bağlandı.

Mecliste, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılına ait Faaliyet Raporu görüşüldü.

Başkan Büyükkılıç, meclis üyelerine teşekkür ederek, insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle, tüm gereksinimleri önemsediklerini, kırsalın her kesimine hizmetler ulaştırdıklarını ifade etti. Büyükkılıç, yapılan, yapımı devam eden ve yapılacak olan yatırımlardan ve projelerden bahsederek, belediyede canlılığın ve sürekliliğin esas olduğunu söyledi.

Büyükkılıç, Kayseri’nin turizm alanında bir cazibe merkezi olacağını da belirterek, 7 farklı bölgede kazı çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Başkan Büyükkılıç, 1 büyükşehir ve 16 ilçe belediyesi ile birlikte uzlaşma kültürü ile çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Büyükkılıç, toplu ulaşımda Türkiye’de bir ilk olacak Rüzgâr Enerji Santrali projesine de özel parantez açarak, raylı sistemde kullanılan enerjinin tamamının bu projeden karşılandığını belirtirken, KASKİ’nin de Güneş Enerji Santrali Projeleri ile dikkat çektiğini ifade etti.

El birliği ile fedakârca çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Yaptığımız işleri en doğru, en güzel şekilde, hem yasalara uygun anlayış içerisinde yapıyoruz. Mesai arkadaşlarımın hepsinin alnından öpüyorum, tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Bu işleri yaparken el birliğiyle çalışma yapıyoruz. Gecemiz yok, gündüzümüz yok, fedakârca çalışıyoruz. Yapıcı, katkı sağlayan her birinize de ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum” ifadelerinde bulundu.

“Önümüze Bakıyoruz, İşimize Bakıyoruz”

Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e de belediyelerin çalışmalarına sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederek, “Önümüze ve işimize bakıyoruz. Her alanda hizmetlerimizle Kayseri’mizin bizi seven, seçen ve güvenen kardeşlerimize kendimizi ifade ederek hem de teşekkür ederek yol almaya gayret gösteriyoruz. Taşramız da dâhil 16 ilçe belediyemizin hiçbirinde ayrımcılık yapmadık, yapmayız. Bizim amacımız hiç kimseyi ötekileştirmemektir. O açıdan el ele, gönül gönle vereceğiz inşallah, hep beraber yol alacağız” şeklinde konuştu.

Büyükkılıç, “Cenab-ı Allah’a şükürler olsun hizmet etme makamındayız. İnsanların gönlünde yer etmeye çalışıyoruz. Tecrübemizle, samimiyetimizle, sizlere olan dostluğumuzla şehrimize layık olmaya özen gösteriyoruz. Bana vermiş olduğunuz destekten, vereceğiniz destekten, yapmış olduğunuz iyi niyetli eleştirilerden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç, ayrıca zirai don hadisesi sonrası üreticilerin mağdur olmaması için üzerine düşen ne varsa yapacaklarının altını çizerek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Meclis üyelerinin rapor hakkında görüşlerinin ardından, Faaliyet Raporu meclis üyelerince kabul edildi.

2024 Mali Yılına ait, Hesap, İş ve İşlemlerinin Denetimi hususunda hazırlanan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Denetim Komisyon Raporu hakkında meclis bilgilendirilirken, Kayseri Büyükşehir Belediye encümenine 5 üye seçimi de gerçekleştirildi.

Ayrıca, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Ulaşım Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ve Hukuk Komisyonu üye sayısı belirlenip, üye seçimi yapıldı.

Meclis üyeleri, Develi İlçe Halk Kütüphanesi’nin yapımı ile ilgili Valilik, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Develi Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile protokol imzalanması için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç veya Genel Sekreter Av. Hüseyin Beyhan’a yetki verilmesi talebini görüştü. Talep, meclis üyelerince oy birliğince kabul edildi.

Gündem maddeleri arasında, Kayseri’de tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi maksadıyla çiftçilere yapılacak her türlü desteklerin yetki alanlarına göre kamu kurum ve kuruluşları, ilçe belediye başkanlıkları, birlikler ve diğer meslek örgütleri ile iş birliği projesi kapsamında yapılması, bu kapsamda yapılacak ortak iş birliği protokolünü imzalamak üzere Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç veya görevlendireceği kişiye yetki verilmesi talebi de yer aldı. Talebi görüşen meclis üyeleri, oy birliği ile bu maddeyi de onayladı.

Meclis toplantısının ardından, Başkan Büyükkılıç, mecliste alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.



Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com

CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ: KIRŞEHİRLİ ÇETİN AY

Başkan Muhittin Böcek Ferdi Zeyrek’i unutmadı

BAŞKAN DEMİR, JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ PROGRAMINA KATILDI

Abdal Musa Anma Etkinlikleri başlıyor

Başkan Büyükkılıç’tan Gurbetçilere Yürekten Karşılama: “Kayseri Sizinle Güzel”

Oğlaklı ile Dağkapı arasında yeni güzergâh

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek Hayrına Ücretsiz Yemek İkram Edildi

Büyükşehir uyardı: O güzergâhlar 2 gün boyunca trafiğe kapatılacak

Kayseri Büyükşehir Sanat Akademisi’nde Yaz Kursları İçin Kayıtlara Yoğun İlgi

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR'UN ÜCRETSİZ YAZ SPOR OKULLARI BAŞLIYOR

BAŞKANLAR SEYİTGAZİ’DE BULUŞTU

Festival Coşkusu Simge ve Reynmen Konserleri İle Zirveye Çıktı

BAŞKAN DEMİR, EKİPLERİN YOL YIKAMA ÇALIŞMASINA EŞLİK ETTİ

Sanatın kalbi “Opera ve Bale” ile Denizli’de attı

Başkan Büyükkılıç’tan “Masal Diyarı”na Davet

ESMEK YANSIMALAR SERGİSİ İLÇELERDE GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Akdeniz’de 4,4 büyüklüğünde deprem!

Ömer Çelik’ten Özgür Özel’e: Filistin hassasiyetini sorgulamak siyasi şuursuzluk!

Başkan Bozbey’den Bursa taahhüdü: Eşitlik, sağlık ve adaleti birlikte inşa edelim

CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ: KIRŞEHİRLİ ÇETİN AY

Başkan Muhittin Böcek Ferdi Zeyrek’i unutmadı

Başkan Muhittin Böcek Ferdi Zeyrek’i unutmadı

BAŞKAN DEMİR, JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ PROGRAMINA KATILDI

Abdal Musa Anma Etkinlikleri başlıyor

Başkan Büyükkılıç’tan Gurbetçilere Yürekten Karşılama: “Kayseri Sizinle Güzel”

Oğlaklı ile Dağkapı arasında yeni güzergâh

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek Hayrına Ücretsiz Yemek İkram Edildi

Büyükşehir uyardı: O güzergâhlar 2 gün boyunca trafiğe kapatılacak

Kayseri Büyükşehir Sanat Akademisi’nde Yaz Kursları İçin Kayıtlara Yoğun İlgi

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR'UN ÜCRETSİZ YAZ SPOR OKULLARI BAŞLIYOR

BAŞKANLAR SEYİTGAZİ’DE BULUŞTU

Festival Coşkusu Simge ve Reynmen Konserleri İle Zirveye Çıktı

BAŞKAN DEMİR, EKİPLERİN YOL YIKAMA ÇALIŞMASINA EŞLİK ETTİ

Sanatın kalbi “Opera ve Bale” ile Denizli’de attı

Başkan Büyükkılıç’tan “Masal Diyarı”na Davet

ESMEK YANSIMALAR SERGİSİ İLÇELERDE GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Akdeniz’de 4,4 büyüklüğünde deprem!

Ömer Çelik’ten Özgür Özel’e: Filistin hassasiyetini sorgulamak siyasi şuursuzluk!

Başkan Bozbey’den Bursa taahhüdü: Eşitlik, sağlık ve adaleti birlikte inşa edelim

CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ: KIRŞEHİRLİ ÇETİN AY

İletişim ve Diplomasi Dergisi’nden makale çağrısı

Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan mücadeleye devam mesajı: Nerede kalmıştık?

Bahçeli’den İsrail’e: Kiralık katil, barış düşmanı!

Huawei ve SchneiTec'ten ilk TÜV SÜD onaylı şebeke şekillendirici proje

7 bin 160 tarımsal projeye 10,2 milyar TL'lik hibe

Bursa Yenişehir'de 'Gençlik Kampı'na yoğun ilgi

Bursa Devlet Tiyatrosu’nun “Harikalar Mutfağı” Karacabey'de

Antalya Havalimanı’nda asma tavan çöktü: 1 hafif yaralı!

Darphane'den 'Osmanlı Padişahları Bimetal Hatıra Para'ları satışa çıkıyor

Bursa Yıldırım'da istihdama engel yok

Yükleniyor

  • Çarşamba 28.5 ° / 19.7 ° Güneşli
  • Perşembe 27.9 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Cuma 30.2 ° / 19.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2