Büyükşehir Belediyesi ve Baro Kadın Hakları Merkezi’nden kadın avukatlara yönelik atölye

Büyükşehir Belediyesi ve Baro Kadın Hakları Merkezi’nden kadın avukatlara yönelik atölye

GÜNDEM 9.02.2025 04:03:29 0
Büyükşehir Belediyesi ve Baro Kadın Hakları Merkezi’nden kadın avukatlara yönelik atölye

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Komisyonu, Kadın Politikaları Daire Başkanlığı ve Van Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından imzalanan Adli Yardım Protokolü kapsamında, kadın avukatlara yönelik “Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hakları Alanında Çalışan Kadın Avukatlar İçin Pratik Bilgiler İçeren Eğitici Eğitimi” konulu bir atölye düzenlendi.

Van Barosu binasında 8-9 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan atölyenin ilk günü bugün tamamlandı. Kadına yönelik her türlü şiddete karşı verilecek hukuki desteğin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğe, feminist aktivistler Balacan Ayar ve Ezel Sönmezocak eğitmen olarak katıldı. Ayrıca, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal, Büyükşehir Belediyesi Meclis Eşsözcüsü Leyla Çelik, Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanı Refika Sönmez, Baro Kadın Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyelerinden Avukat Fatma Ülgen ve Avukat Zeynep Demir’in yanı sıra çok sayıda kadın avukat da atölyeye katılım sağladı.

Kadın Komisyonu ve Kadın Politikaları Daire Başkanlığına teşekkür

Açılış konuşmasını yapan Baro Kadın Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Zeynep Demir, kadına yönelik şiddete karşı yürütülen mücadelede aktif rol almaları için kadın avukatlara yönelik düzenlenen bu atölyenin önemine vurgu yaptı. Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Dairesi ve Kadın Komisyonu’nun emeğine teşekkür eden Demir, protokol kapsamında kentin birçok mahallesinde kadın avukatlar tarafından gerçekleştirilecek hukuki bilgilendirme çalışmalarının bu atölyeyle bir ön hazırlık niteliğinde olduğunu belirtti.

Daha sonra Demir, açılış konuşmasını yapmak üzere Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal’ı kürsüye davet etti.

‘Kadına yönelik şiddete karşı mücadele umut verici’

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal, emeği geçen tüm kadınlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, kadına yönelik şiddetin artmasına rağmen bu şiddete karşı yürütülen mücadelenin de giderek güçlendiğini belirtti. Şedal, “Adalete erişimin bu kadar kısıtlandığı, hak, hukuk ve adalet mücadelesinin zorlaştığı bir dönemde, kız kardeşlerimizin direnişi ve mücadelesi hepimiz için çok kıymetli” dedi.

“Kadınlar adaletsizliğe ve hukuksuzluğa karşı en büyük mücadeleyi veriyor”

Kadınların adaletsizliğe ve hukuksuzluğa en fazla maruz kalan kesimlerden biri olduğuna dikkat çeken Şedal, “Bu coğrafyada en çok biz kadınlar adaletsizlikle karşı karşıyayız ve en büyük mücadeleyi de yine biz veriyoruz. Bunun temel sebeplerinden biri, kadınların yönetimsel alanlardan dışlanmasıdır. Politika üretemediğimiz için adalete erişimde de ciddi sorunlar yaşıyoruz. Ancak biz kadınlar, yaşadığımız kentlerde ve yerellerde cinsiyetçilikle, kadına yönelik şiddetle ve hukuksuzlukla mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kadın çalışmaları yerel yönetimlerde güçleniyor

Kadın çalışmalarının daha özgün ve etkili hale gelmesi için kurumsallaşmaya ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Şedal, bu kapsamda yerel yönetimlerde politikaların Kadın Politikaları Daire Başkanlığı bünyesinde yürütüldüğünü belirtti. Ancak kadın çalışmalarının sadece bir birimle sınırlı kalmadığını dile getiren Şedal, “Kadına yönelik çalışmalarımızı tüm daire başkanlıklarımızın bünyesinde de sürdürüyoruz. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Birimi, zihniyet dönüşümünü sağlamaya yönelik Kadın Eğitim ve Araştırma Müdürlükleri ile kadın akademileri ve eserleri kütüphaneleri gibi projeler yürütüyoruz. Ayrıca kadın ekonomisini güçlendirmek için de çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Yönetime geldikleri günden bu yana birçok ilçede ve kent merkezinde kadın yaşam alanları oluşturduklarını belirten Şedal, kadınlara yönelik projeleri daha da büyüterek sürdüreceklerini ifade etti.

Atölye çalışmaları devam ediyor

Konuşmaların ardından feminist aktivist eğitmenler, kadın hakları alanında yürütülen çalışmalardan dolayı Neslihan Şedal’ı tebrik etti ve bu tür projelerin tüm belediyelerde hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Atölyenin birinci günü, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddetle mücadele konularının ele alınmasının ardından, kadın avukatların soruları doğrultusunda devam etti. Yarın da Van Barosu binasında atölyenin ikinci günü gerçekleştirilecek.


Van,Van Belediyesi
belediye365.com

“Çatkapı” ile Maraş’ın Kahramanları ve Kurtuluş Destanı Yeniden Hayat Buluyor

KANAL İSTANBUL GÜZERGAHINDAKİ BAŞVURULARA RET

Mobil Halk Et yeni araçlarıyla hizmet ağını genişletiyor

TOROSLAR’IN İKİNCİ OKUMA SALONU AÇILDI

BAŞKAN BALABAN FATİH MAHALLESİ SAKİNLERİYLE BULUŞTU

Belediye Başkanı Volkan Nallar Konservatuvar Öğrencilerini Ziyaret Etti

Başkan Bozbey: Bursa’nın UNESCO üyeliğini ön plana çıkaracağız

Başkan Bozbey: Konut hakkı temel bir insan hakkıdır

Bursa gençlerin fikirleriyle güçleniyor

15 ülkeden turizm sektörü temsilcileri Bursa’da buluştu

Bilecik Pazaryeri'nde 'kızak' coşkusu!

İzmirli bisikletliler hafta sonu pedalladı!

'Hacivat ve Karagöz Müzede' bu yılın turnesine başladı

Sevgililer günü pazarına geri sayım!

Süte su katılıyor mu nasıl anlaşılır?

Rekortmen gezginlerden Bursa'da 'miras' paylaşımı

Turizm temsilcileri Bursa'da buluştu

Sakaryalı kadınlar hayatın stresine mola verdi

Edirne Yenimuhacır'da TOKİ konutlarına doğal gaz hattı

Sakarya'da sahipsiz hayvanlar doğal alanına kavuşacak

Milletvekili Alkayış: Cumhurbaşkanımız, Adıyaman için güven ve umut kaynağıdır!

Afet bölgesinin en başarılı başkanları belli oldu

Edirne Keşan'da AK Parti-CHP laf savaşı sürüyor!

Erdoğan: Senin hayallerin bize ulaşamaz Ekrem!

CHP'li Gaytancıoğlu: Bir ayda yüzde 40 zam olur mu?

Bahçeli'den 6 Şubat mesajı

'Bahçeli hastaneye kaldırıldı' iddialarına Özel Kalem açıklaması

Başkan Ergin, Özgür Özel'e Ayvalık çalışmalarını anlattı

CHP İpsala'dan Akın’a ziyaret

Başkan Mesut Ergin'den Ankara çıkarması

“Çatkapı” ile Maraş’ın Kahramanları ve Kurtuluş Destanı Yeniden Hayat Buluyor

KANAL İSTANBUL GÜZERGAHINDAKİ BAŞVURULARA RET

Mobil Halk Et yeni araçlarıyla hizmet ağını genişletiyor

TOROSLAR’IN İKİNCİ OKUMA SALONU AÇILDI

BAŞKAN BALABAN FATİH MAHALLESİ SAKİNLERİYLE BULUŞTU

Belediye Başkanı Volkan Nallar Konservatuvar Öğrencilerini Ziyaret Etti

Başkan Bozbey: Bursa’nın UNESCO üyeliğini ön plana çıkaracağız

Başkan Bozbey: Konut hakkı temel bir insan hakkıdır

Bursa gençlerin fikirleriyle güçleniyor

15 ülkeden turizm sektörü temsilcileri Bursa’da buluştu

Sakarya Büyükşehir’in dev adamları seyircisi önünde kazandı

Milletvekili Alkayış: Cumhurbaşkanımız, Adıyaman için güven ve umut kaynağıdır!

Türkiye İkincilik Kupasını Takdim Ettiler

Nevşehir Belediyesi Sanayi Bölgesinde Kar Temizliği Yaptı

Nevşehir Belediyesi Ekipleri, Gazi Stadyumunu Temizledi

Kadınlar Sutopu 1. Lig Müsabakaları Balıkesir’de Başladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan çocuklara tiyatro şöleni

Şehit Mehmet Savunmaz Adını Taşıyan Okulda Anıldı

Büyükşehir’den yüzlerce kadına kültürel gezi

Nurcan Zeyrek’ten anlamlı ziyaret

Bilecik Pazaryeri'nde 'kızak' coşkusu!

TBMM'nin gündeminde bu hafta neler olacak?

108 NUMARALI HAT HİZMETE BAŞLIYOR

Dünya Türk Birliği'nden MHP’nin Kuruluş Yıldönümü Mesajı

YÖK'ten stratejik hedef: Bilim Vatanı'nın sınırları oluşuyor

İzmirli bisikletliler hafta sonu pedalladı!

Bursa Nilüfer Belediyespor'dan sevindiren galibiyet

Edirne Keşan'daki o projeye 400 imzalı tepki!

Afet bölgesinin en başarılı başkanları belli oldu

Nilüfer Belediyespor'dan Beşiktaş galibiyeti

Yükleniyor