Başkan Seçer, ‘İtfaiye Eri Yemin Töreni’ne Katıldı

Başkan Seçer, ‘İtfaiye Eri Yemin Töreni’ne Katıldı

GÜNDEM 1.05.2025 11:22:50 0
Başkan Seçer, ‘İtfaiye Eri Yemin Töreni’ne Katıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ATA Eğitim Merkezi’nde eğitimini tamamlayan İtfaiye Erlerinin, ‘Yemin Töreni’ne katıldı. Tören alanına girişte çiçeklerle karşılanan Başkan Seçer, alanda hazır bulunan itfaiye erlerini selamladı.

Ocak ayında eğitimlere başlayan 50 itfaiye eri, gerçekleştirilen törenle yemin ederek asaleten göreve başladı. Tören programı kapsamında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, İtfaiye Eri Erdal Kaya ve Kadın İtfaiye Eri Eda Avşar konuşmalarını gerçekleştirdi. Program kapsamında İtfaiye Eri Muhammet Oğuzhan Şimşek tarafından yemin metni okundu.

Başkan Seçer: “Vizyon ortaya koyan işler yapacağız”

Törende konuşan Başkan Seçer, en kritik anlarda vatandaşların can ve mal güvenliğinden sorumlu itfaiye teşkilatında her konuyu en bilimsel şekilde ele aldıklarını söyledi. Seçer, 2 yıl önce hizmete alınan ATA Eğitim Merkezi’nin son derece önemli çalışmaların ve eğitimlerin yapıldığı bir yer olduğunu sözlerine ekleyerek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözünden yola çıkarak, ilimin ışığında ve çağın ruhuna uygun işler yapmaya gayret ediyoruz. Bugüne kadar alışılagelmiş hizmetlerin dışına çıkacak ve vizyon ortaya koyan işler yapacağız. Geleceğin en değerli ve en önemli marka kenti olma yolunda süratle ilerleyen Mersinimizi ancak böyle geliştirebiliriz” dedi.

İtfaiye teşkilatında görev alan personelin itfaiye eri ve itfaiye memuru statüsünde olması gerektiğine vurgu yapan Seçer, 100 yeni itfaiye eri için yaptıkları talebin ilgili bakanlıkta beklediğini söyledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde müktesebatı yüksek, eğitimi yeterli ve liyakatli personelle çalışmak istediklerine vurgu yapan Seçer, “Kentimize; daha kaliteli, efektif ve süratli hizmeti böyle sağlayabilir, memnuniyetimizi daha da iyi bir hale bu şekilde getirebiliriz” ifadelerini kullandı.

“90 itfaiye eri alımı için başvurular 20 Mayıs’ta başlayacak”

Yakın zamanda 90 itfaiye eri alımı yapacaklarını da duyuran Seçer, “90 itfaiye eri alımı için başvurular 20 Mayıs’ta başlayacak. Alımları KPSS puanı ve burada yapılan dayanıklılık testi ile gerçekleştiriyoruz. Alımlarda mülakatımız yok. Tamamen objektif kriterler üzerinden tercihler yapıyoruz. Bu nedenle de yurdun dört bir yanından çocuklarımız gönül rahatlığıyla müracaat ediyor ve sınava giriyorlar. Başarılı olanlar ve hakkıyla kazananlar da görevlerine başlıyor” dedi.

“1.2 milyar TL değerinde 26 araç daha itfaiye teşkilatımıza katılacak”

Seçer, itfaiye teşkilatının 35 noktada 574 personel ve 118 araçla hizmet verdiğini söyledi. Mersin’e daha iyi hizmet edebilmek adına 26 araç daha alacaklarının bilgisini veren Seçer, “Toplamda 1.2 milyar TL değerinde 26 araç daha alacağız. Her türlü fonksiyonu yüklenmiş, son sistem, son model, 18 metreden 60 metreye kadar merdiveni olan farklı ebatlarda, farklı özelliklere sahip araçlar bu yılsonuna kadar teşkilatımıza katılacak ve vatandaşlarımıza hizmet verecek” ifadelerine yer verdi.

“Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği son derece önemli”

Seçer, özellikle 6 Şubat depremlerinden önemli dersler çıkardıklarını, bu anlamda birçok konuda çalışma yaptıklarını belirterek, bölgede oluşabilecek diğer olası afetlerde de Mersin İtfaiye Teşkilatı’nın en iyi durumda hazır olması gerektiğini vurguladı. Seçer, “İtfaiye teşkilatımızın, hem personeli en iyisi olmalı hem de alet-ekipmanları en modern araçlarla donatılmış olmalı. Amirleri liyakatli, ahlaklı insanlardan oluşmalı. Burası bir askeriye birim disiplininde olmalı. İnsanların can ve mal güvenliği sizlere bağlı. ‘Elimizden gelen budur’ anlayışını itfaiye teşkilatının ya da benim Başkan olarak kabul etmem mümkün değil. Gerekli olan neyse onu yerine getirmeliyiz. O nedenle de her yıl bütçe yaparken bizim imkânlarımız doğrultusunda değil, itfaiye teşkilatının talepleri doğrultusunda bütçe yapıyoruz çünkü vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği son derece önemli” dedi.

Mersin Büyükşehir İtfaiyesi’nin sadece vatandaşın can ve mal güvenliğinden değil her canlıdan sorumlu olduğunu belirten Seçer, “Sokaktaki köpeğin, kedinin, kuşun Allah’ın yarattığı her canlıdan sorumluyuz. Tüm canlıların hayatını kurtarmak için uğraşıyoruz. Bu nedenle itfaiye teşkilatımızın görevinin de çok kutsal olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“Kamu idaresinde israf ve istismarın olduğu bir toplumda çürüme hızlı olur”

Deprem ülkesi Türkiye’de yaşanılacak afetin Mersin’i de etkileyeceğini söyleyen Seçer, “Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşanan sarsıntı yine herkesi endişeye sevk etti. Yine herkes konuştu, ancak icraat hepimizin bildiği gibi kısıtlı. Ülke böyle yönetilmiyor. Gelişmiş toplumlar, dünyayla böyle rekabet etmiyor. Bugünün işini yarına bırakırsak, kaynakları doğru kullanmazsak acılar bitmez ve bu ülke istediğimiz noktalara gelemez. Çocuklarımıza, torunlarımıza arzu ettiğimiz bir Türkiye’yi miras bırakmamız mümkün olmayabilir. Her zaman söylüyorum; kamu idaresinde israf ve istismarın olduğu bir toplumda çürüme hızlı olur, toplum yok olur” dedi.

“Sizlerin vergileriyle size hizmet ediyoruz, sorumluluğumuz ağır”

Belediye Başkanı olarak yapılmayan hizmetlere eleştiri yapmak zorunda kaldığının altını çizen Seçer, “Yurttaşlarımızın refahı, huzuru, geleceği için sürekli birlik, beraberlik vurgusu yapıyoruz. Bir arada olalım, güçlü olalım. Kavga etmeyelim, daha ve güzelini yapalım. Ama şunu da unutmayalım; bunlar belagatte kalmasın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını da kimseye yedirmeyelim” dedi. Halkın vergilerinden elde edilen kamu kaynaklarının kutsal ve ağırlığının büyük olduğunu söyleyen Seçer, “Kendi imkanlarımızı size harcamıyoruz, sizin kazançlarınızın vergilerinin bize aktarılmasıyla itfaiye araçları alınıyor. Burada çalışan, sizlerin can ve mal güvenliğini koruyan itfaiye erlerimizin maaşları sizlerin vergileri ile ödeniyor. Onun için sorumluluğumuz ağır” sözlerine yer verdi.

Seçer’den riskli binalarını dönüştürmek isteyen yurttaşlara müjde

Mersin’de yapı stokunun sorunlu olduğu bölgelerden bahseden Seçer, “Mersin’de zemin itibari ile risk taşıyan ve o riskli zeminlerde katların yükseldiği, basit bir sarsıntıda dahi tehlike oluşturan binalarımız var. Yeni bir çalışmayı geçtiğimiz hafta Meclis’te görüştük ve kabul edildi. Bazı vatandaşlarımız evlerini dönüştürmek istiyor. Aynı ebatlarda bir bina yapmak ekonomik olarak bize zorluk yaratabilir ama Çevre Bakanlığı’ndan risk raporunu alan yurttaşlarımızın binalarına ilave yüzde 25 yoğunluk verdik. Yani 100 metrekare bir ev yapabileceği yeri 125 metrekareye çıkardık. Yeter ki evini dönüştür, depreme dayanıklı yeni nesil tekniklerle binanı yap, biz de 0,25 ilave bir yoğunluk verelim. 5 yıl içerisinde bu çalışmaları yapanlara bu imkânı tanıyacağız” diyerek, bilgi edinmek isteyen yurttaşların belediye ile iletişime geçmesi gerektiğini vurguladı.

“Mersin hepimizin”

Vatandaşların kentle ilgili görüş, talep, şikâyet ve önerilerini Alo 185 Teksin arıcılığı ile iletmesi çağrısı yapan Seçer, “Her vatandaşım telefonuna Teksin uygulamasını indirsin, Alo 185’i hafızalarına yazsın ve bu iletişim ağı üzerinden belediyemizle iletişim kursun. Kenti tek başımıza yönetemeyiz. Yaşanılan aksaklıkları ve güzel olan şeyleri de bize bildirsin. Burada yaşayan tüm yurttaşlarım Mersin’e sahip çıksın, Mersin hepimizin. Bir başına Vahap Seçer’in her yere ulaşması, denetlemesi mümkün değil ama burada yaşayan herkes aynı sorumluluğu taşırsa göreceksiniz Mersin çok daha güzel, daha temiz ve daha yaşanabilir bir kent haline gelecek” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda göreve başlayan itfaiye erlerini yeniden tebrik eden Seçer, “Aramıza katılan itfaiye erlerimizin hem kendilerine hem çok kıymetli ailelerine ‘Hayırlı olsun’ dileklerimi iletmek istiyorum. Hep beraber çok daha güzel hizmetler yapacağız, sizlere başarılar diliyorum” dedi.

Yıldız: “İtfaiyemiz, artık Türkiye’deki en iyi itfaiye teşkilatlarından bir tanesi”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, 2019’dan bu yana Mersin’in gözle görülür şekilde değişmeye başladığını ve Seçer’in kentin her yerine dokunmak için durmaksızın çalıştığını belirterek, Mersin İtfaiyesi’nin de günden güne güçlendiğini söyledi. Yıldız, “İtfaiyemiz artık Türkiye’deki en iyi itfaiye teşkilatlarından bir tanesi. Yeni kadroların ve ekipmanların eklenmesiyle çok daha güçlü bir hale gelecek. Burası, insanların canını kurtarmak için saniyelerin önemli olduğu bir birim” dedi.

Akşahin: “Mersin İtfaiyesi’ni en üst seviyeye ulaştırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Kemal Akşahin ise, “50 itfaiye erimizle ne kadar gurur duysak azdır. Bu kahraman itfaiyeciler mülakatsız ve liyakat esaslı bir sınavdan başarıyla geçtikten sonra aramıza katılmış olup görevlerini başarıyla icra edecekler” dedi. İtfaiye Teşkilatı’nda yapılan birçok yenilik ile günden güne kadroları güçlendirdiklerini belirten Akşahin, “En büyük hedefimiz İtfaiye Teşkilatımızı dünyanın sayılı itfaiyeleri arasına getirmektir” ifadelerine yer verdi.

Program, Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen tören yürüyüşünün ardından, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi
belediye365.com

Bakan Güler'den Hava Kuvvetleri'ne övgü... TSK'nın kararlılığı vurgulandı

Manisa’da 18 yıllık Cider Yolu sorunu çözüldü

Kahramanmaraş’ta 110 köy evi tamamlandı... Göl manzaralı köy evleri tamamlandı

Ankara ve İstanbul'dan Şam uçuşları başlıyor... İlk sefer 16 Haziran'da

Başkan Şükrü Erdem’den Kapalı Cezaevi İddialarına Net Yanıt: “İlçemizin Geleceğini Riske Atamayız”

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM HİZMETİ

Muğla Dalaman'da yol çalışmaları hız kazandı

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NDAN AYDIN’A ‘YEŞİL’ DOKUNUŞ

PAMUKKALE AİLESİ BAYRAMLAŞTI

Mamak’ta Bayram Hazırlıkları Tamamlandı

Gebzeliler bayramlaştı

KO-MEK Moda Akademisi’nden 'vitrin' sergi

İzmir Doğal Yaşam Parkı bayramda ziyaretçileri bekliyor

Manisa'dan huzurevlerine kurban bayramı ziyareti

Mudanya Kaymakamı Terzi’den hastanede 'şifa' ziyareti

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı'nda kazananlar belli oldu

Ankara Keçiören Belediyesi'nde stajyerlere anlamlı veda

Hatay'daki çocuklara unutulmaz bayramlık hediye

Bingöl’de gazeteciler güçlerini birleştirdi 'Basın Konseyi' kurdu

Manisa'da küçük Ali'ye Başkan'dan bayram sürprizi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teşkilatına mesaj: 'Türkiye Yüzyılı' hedefi demokrasi ve kardeşlik

CHP’li Yazgan’dan iktidara sert hububat çıkışı!

CHP Bursa’dan iktidara sert mesaj: Korkmuyoruz, kazanacağız!

Bahçeli'den birlik ve huzur dileği

Keşan'da Güzel Parti 'Gümüş'e emanet

Edirne'de Zafer'den 'Talat Paşa' çağrısı... Edirne’ye büstü yakışır!

Fahrettin Altun'dan Özgür Özel'e yanıt

İzmir'de MHP'li Altınkeser’den CHP ve DİSK’e sert eleştiriler

CHP'li Milletvekili Ün'den TMO’nun fiyatlarına sert tepki

Özel: İkramiyeyle koçun ancak budu alınıyor!

Bakan Güler'den Hava Kuvvetleri'ne övgü... TSK'nın kararlılığı vurgulandı

Dünya Okçuluk Kupası Antalya'da başlıyor

Gebzeliler bayramlaştı

Manisa’da 18 yıllık Cider Yolu sorunu çözüldü

KO-MEK Moda Akademisi’nden 'vitrin' sergi

İzmir Doğal Yaşam Parkı bayramda ziyaretçileri bekliyor

Manisa'dan huzurevlerine kurban bayramı ziyareti

Kahramanmaraş’ta 110 köy evi tamamlandı... Göl manzaralı köy evleri tamamlandı

Mudanya Kaymakamı Terzi’den hastanede 'şifa' ziyareti

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı'nda kazananlar belli oldu

Ankara ve İstanbul'dan Şam uçuşları başlıyor... İlk sefer 16 Haziran'da

Başkan Şükrü Erdem’den Kapalı Cezaevi İddialarına Net Yanıt: “İlçemizin Geleceğini Riske Atamayız”

Ankara Keçiören Belediyesi'nde stajyerlere anlamlı veda

Hatay'daki çocuklara unutulmaz bayramlık hediye

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM HİZMETİ

Muğla Dalaman'da yol çalışmaları hız kazandı

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NDAN AYDIN’A ‘YEŞİL’ DOKUNUŞ

PAMUKKALE AİLESİ BAYRAMLAŞTI

Kocaeli'de genç zihinler yapay zekâyı konuştu

Mamak’ta Bayram Hazırlıkları Tamamlandı

TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU’NDAN UNUTULMAZ KONSER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teşkilatına mesaj: 'Türkiye Yüzyılı' hedefi demokrasi ve kardeşlik

Bingöl’de gazeteciler güçlerini birleştirdi 'Basın Konseyi' kurdu

Kurbanlar Kocaeli'nin modern mezbahasında kesiliyor

Başkan Seçer Sözünü Vermişti; Gülnar, Ilısu Suyuna Kavuştu

-BAŞKAN BAKKALCIOĞLU’NUN 2025 YILI KURBAN BAYRAMI MESAJI

VALİMİZ VE BELEDİYE BAŞKAN V. SAYIN DR. KEMAL KIZILKAYA'NIN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Bolu Belediyesi’nden bayram öncesi yoğun mesai

Manisa'da küçük Ali'ye Başkan'dan bayram sürprizi

Ormanlarda yangın riskine dikkat!

Yükleniyor