Başkan Çalık İstanbul’da hizmetle dolu 6 yılı paylaştı

Başkan Çalık İstanbul’da hizmetle dolu 6 yılı paylaştı

GÜNDEM 3.02.2025 19:22:27 0
Başkan Çalık İstanbul’da hizmetle dolu 6 yılı paylaştı

İstanbul Beylikdüzü Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nın 1.birleşimi gerçekleşti. Görev süresinde neredeyse 6.yılı tamamladıklarını ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ilk günden bugüne kadar yaptıkları çalışma ve projeleri kamuoyuyla paylaştı.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Beylikdüzü Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı’nın 1.birleşimi, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Konuşmasına, ocak ayında şehit düşen polis ve askerleri anarak başlayanBeylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, önemli gün ve haftalara da değindi. Bolu Kartalkaya’da meydana gelen yangın faciasında hayatını kaybedenlere de rahmet dileyen Çalık, “Kartalkaya’da çıkan yangında ne yazık ki 78 insanımız, yarıyıl tatilinde çocuklarıyla birlikte güzel zaman geçirmek isterken çok acı bir şekilde hayata veda etti.

O gün hayatını kaybedenlerin 36’sı çocuktu. Hepimizin yüreği yandı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Sorumlular hukuk önünde hesap vermeli” ifadelerini kullandı.

“Ortaya koyduğumuz belediyecilik felsefesini ve hizmetlerimizi bir adım öteye taşıdık”

Görev süresinde neredeyse 6.yılı tamamladıklarını ifade eden Başkan Çalık, göreve geldikleri ilk günden bu yana kadar yaptıkları hizmet ve projeleri meclis kürsüsünden kamuoyu ile paylaştı. Çalık, “Biz çalıştıkça Beylikdüzü güzelleşecek, Beylikdüzü güzelleştikçe biz daha çok çalışacağız demiştik.

Her yeni gün çalışma isteğimiz ve arzumuz Beylikdüzü’nü güzelleştirmek, daha yaşanılabilir bir kent haline dönüştürmekti. Öyle de oldu. Her geçen yıl, ortaya koyduğumuz belediyecilik felsefesini ve hizmetlerimizi bir adım öteye taşıdık. Geride bıraktığımız yaklaşık 6 yılda insan, doğa ve çevreyi merkeze alarak, kadınları, çocukları, gençleri ve kent yoksulluğunu önceleyen çalışmalara ağırlık verdik” dedi.

“Tüm hizmetlerimizi kesintisiz sürdürmeye devam edeceğiz”

Başkan Çalık konuşmasının devamında, “Beylikdüzü’ne tam 11 yeni kreş ve 2 anne - çocuk merkezi kazandırdık. Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Kültür ve Sanat Merkezi, Fedai Altun Kapalı Spor Tesisi ve Koral Berkin Kutlu Spor Tesislerini hayata geçirdik.

Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi’ni tamamladık.Beslenme Saati uygulamasıyla 600 bini aşkın beslenme paketini çocuklarımıza ulaştırdık.160 km yağmur suyu, atık su ve içme suyu hattını tamamladık. 60 km yeni yol açtık. 420 bin ton asfalt çalışması gerçekleştirdik. Yeşil alan miktarımızı 4 milyon 354 bin metrekareye çıkardık. Tam 83 yeni park yaptık, 235 parkı yeniledik. Yaşam Bahçemizden 300 tona yakın mahsul elde ettik.

76 bin vatandaşımıza 228 bin sağlık hizmeti ulaştırdık. 192 bin kişilik taziye yemek desteği verdik. 628 bin kişilik düzenli sıcak yemeği desteği verdik. 8 bin sokak canlısını tedavi ettik. Spordan kültür-sanata, sağlıktan sosyal yardımlara kadar tüm hizmetlerimizi kesintisiz sürdürmeye devam edeceğiz. Her yaştan ve her kesimden vatandaşlarımız için geliştirdiğimiz projeleri yeni dönemde de sürdüreceğiz. Afetlere hazır, çocukların ve gençlerin mutlu olduğu bir Beylikdüzü hedefimizden sapmadan ilerlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Beylikdüzü metrosunu bekliyor”

Konuşmasını 6.kez Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na alınmayan Beylikdüzü metrosu projesine değinerek noktalayan Çalık, “Her yıl Şubat ayında Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı çıkar ve biz de bu programa girmeyen Beylikdüzü Metrosu’nu konuşuruz. Hala imzalanmadı. 2022 yılının Şubat ayında, “İş bir imzaya kaldı ve bu imza bir türlü atılmıyor, metromuza engel olmayın” demiştim. “Beylikdüzü’nde metro 21 yıllık bir hayaldi”demiştim, bugün 23 yıl oldu. Beylikdüzü metrosunu bekliyor. Bu mesele siyaset üstü bir meseledir” dedi. Şubat ayı meclis toplantısının 2. birleşiminin ise 6 Şubat Perşembe günü saat 10.00’da yapılması kararlaştırıldı.


Yeşilyurt Belediyesi Sömestir Futbol Turnuvası Sona Erdi

Eş Başkanlar Iğdır Yenimahalle'de halkın sorunlarını dinledi.

Vanlı Judoka Işıl Sinem 2025 Milli Takım kadrosunda

Stadyumun Temizliğine Osmangazi Desteği

YALOVA BELEDİYESİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜNE HÖYÜKTEPE-SUGÖREN İLE DEVAM ETTİ

AK⭕️M’DAN KAR YAĞIŞI UYARISI: HAVA SICAKLIKLARI 6 İLE 12 DERECE AZALACAK

MOTOLUX 68 AKSARAYSPOR TARİHİNİN ZİRVESİNDE

Şampiyon MSK U16 Takımı’ndan Başkan Seçer’e Ziyaret

Ücretsiz spor kursları başladı

Eş Başkan Hatun, Amedspor maçını izledi

İETT'den Barış Manço'ya vefa otobüsü

Kamu Birliği Konfederasyonu MYK Yönetimine Kahramanmaraşlı Ekrem Aydın seçildi

Kocaeli İzmit Belediyesinden Ramazan dayanışması

Otizm Spor ve Yaşam Evi ile Onur’un hayatı değişti

Beslenme Saati'nde yeni dönem başlıyor

Konya Büyükşehir Bayırbucak Türkmeni yetim çocukları Konya'da ağırladı

Mardin'de 2024'te 345 proje uygulandı

İzmit Belediye Tiyatrosu Geyve'de güldürdü

Malatya'da Cami Projesi’nde çalışmalar sürüyor

Dünya Sulak Alanlar Günü, 'Flamingo Şenliği' ile kutlandı

Milletvekili Ün: Ayçiçeği ithalatında dışa bağımlılık artıyor

Mardin’de 'sıra dışı' Başkan

Başkan İsmail Akyıl: “Gazetecilik suç değildir, özgür basın susturulamaz”

AK Parti Grup Başkanvekili: Yargıya müdahale etmekten vazgeçin

TEP Bursa'dan yoksulluğa ve adaletsizliğe tepki

Dervişoğlu'ndan 'kaçış planı' iddiası!

A Parti'den İzmir'in patronuna sert çıkış: Tugay’ın yönetimi zulmün mimarıdır

DSP Genel Başkanı: Ümidimiz gerçeklerin gün yüzüne çıkarılması

CHP'li İl Genel Meclis Üyeleri açılmayan yolu sordu!

CHP'li Karasu'dan Bakan Uraloğlu'na 'UTTS' soruları

Yeşilyurt Belediyesi Sömestir Futbol Turnuvası Sona Erdi

Eş Başkanlar Iğdır Yenimahalle'de halkın sorunlarını dinledi.

Vanlı Judoka Işıl Sinem 2025 Milli Takım kadrosunda

Stadyumun Temizliğine Osmangazi Desteği

YALOVA BELEDİYESİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜNE HÖYÜKTEPE-SUGÖREN İLE DEVAM ETTİ

AK⭕️M’DAN KAR YAĞIŞI UYARISI: HAVA SICAKLIKLARI 6 İLE 12 DERECE AZALACAK

MOTOLUX 68 AKSARAYSPOR TARİHİNİN ZİRVESİNDE

Şampiyon MSK U16 Takımı’ndan Başkan Seçer’e Ziyaret

Ücretsiz spor kursları başladı

Eş Başkan Hatun, Amedspor maçını izledi

03.02.2025 Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonunda Eş Başkanımız Sn. Mehmet Nuri Güneş başkanlığında gerçekleşti.

DEPREM BİLİNCİ AKSARAY’DA BİREYSEL KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRDI

KONYA BÜYÜKŞEHİR’İN ORTAĞI OLDUĞU “SAFELY” PROJESİ EIT URBAN MOBİLİTY TARAFINDAN DESTEKLENECEK

MANSUR YAVAŞ, “OLASI BİR DEPREME HAZIR MIYIZ?” ÇALIŞTAYINA KATILDI

Zabıta ekipleri otobüsle gönderilen 300 kg sakatata el koydu

İGFA'da 22. Saat... 03 Şubat 2025 Pazartesi

MOBİL SAĞLIK TARAMA ARACI ERKEN TEŞHİSTE ÖNEMLİ FAKTÖR

Çocuklar, sanat ve spor şenliğinde bir araya geldi

SU GELECEK NESİLLERDEN EMANET

Adapazarı Ozanlar Mahallesi Nazım İmar Planı Değişikliği

Büyükşehir’le doyasıya tatil yaptılar

BOSNA HERSEK TEMSİLCİLER MECLİSİ BAŞKANI ZVIZDIC, BAŞKAN ALTAY’I ZİYARET ETTİ

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCIMIZ NAZIM KÖKSAL, ENGELLİLİK ÇALIŞTAYI'NA KATILDI

Çocuklar Yarıyıl Tatilini Eğlenceli Bir Gösteriyle Noktaladı

Büyükşehir Pamukova’ya yeni bir sosyal tesis kazandırıyor

BAŞKAN ÜNLÜCE ÇAMLICA PAZARINDA

Söğütlü, Söğütlü Mahallesi Nazım İmar Planı Değişikliği

Camili’nin 6 bin metrelik yeni kanalizasyon hattının yüzde 50’si tamam

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kapıçam’a Ücretsiz Seferler Düzenlenecek

Başkan Bora Balcıoğlu’nun Yakın Koruması Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda Bronz Madalya Kazandı

Yükleniyor