Ankara'da “Kapalı Sulama Sistemi” tamamlandı

Ankara'da “Kapalı Sulama Sistemi” tamamlandı

GÜNDEM 15.05.2025 18:24:50 0
Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ Genel Müdürlüğü ortaklığında Kahramankazan Örencik Mahallesi’nde 310 dekar alana hizmet veren açık sulama kanalları “Kapalı Sulama Sistemi”ne dönüştürüldü.

ANKARA (İGFA) - Sulama kanallarında yapılan inceleme ve tespitler üzerine tesisi faal duruma getirebilmek, suyun tarım alanlarında etkin kullanılmasını sağlamak ve vahşi sulamanın önüne geçerek su tasarrufu sağlamak amacıyla dönüştürülen sistem sayesinde 1130 dekar alan sulamaya açılmış oldu. Toplam 4 bin 945 metre boru döşenerek hizmete açılan tesisin işletmesi ise Kahramankazan Belediyesi tarafından yürütülecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı destekleyecek ve tarımsal üretimi artıracak projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile ASKİ Genel Müdürlüğü ortaklığında Kahramankazan Örencik Mahallesi’nde 310 dekar alana hizmet veren açık sulama kanalları “Kapalı Sulama Sistemi”ne dönüştürüldü.

Sulama göletinin açılışına; ABB Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Mekin Tüzün, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Meclis Üyeleri, Ziraat Odası Başkanları ile çok sayıda çiftçi ve davetli katıldı.

TESİSİN İŞLETMESİNİ KAHRAMANKAZAN BELEDİYESİ YÜRÜTECEK

Sulama kanallarında yapılan inceleme ve tespitler sonucunda tesisi faal duruma getirebilmek, suyun tarım alanlarında etkin kullanılmasını sağlamak ve vahşi sulamanın önüne geçerek su tasarrufu sağlamak amacıyla dönüştürülen sistem sayesinde 1130 dekar alan sulamaya açılmış oldu. Toplam 4 bin 945 metre boru döşenerek hizmete açılan tesisin işletmesi ise Kahramankazan Belediyesi tarafından yürütülecek.

“GELECEK NESİLLERE HEM TOPRAĞI HEM DE SUYU BIRAKABİLMEK İÇİN ÖZEN GÖSTERMEMİZ LAZIM”

Açılış konuşmasında “Tarımsal üretimden vazgeçmeyin, tarımsal üretime devam edin” mesajlarını veren ABB Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Mekin Tüzün, “Kahramankazan Belediye’mizle birlikte istişare ederek ASKİ üzerinden inşaatı bir yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirdik. Şu andan itibaren de artık sulama şebekesi Kahramankazan Belediye’mize ait. Onlar işletecekler. Üreticilerimize en büyük katkıyı suyla sağlayacağız. Kuru tarımdan sulu tarıma geçildiğinde çiftçi geliri minimum üç kat artar. Bizim de hedefimiz buydu. Lütfen şunu unutmayınız. Bir iklim krizi yaşıyoruz ve su çok değerli. Suyu damla damla kullanmak durumundayız. Gelecek nesillere hem toprağı hem de suyu bırakabilmek için gereken özeni göstermemiz lazım. Üreticilerimizin tohumundan gübresine fidesinden sulamasına kadar her türlü yardımı ve yatırımı gerçekleştiriyoruz. Son dönemde biliyorsunuz atık plastikleri topluyoruz bir damla sulama fabrikası kurduk. Damla sulama fabrikasında borularımızı üretiyoruz. Yakında bunların da talebini açacağız. İsteyen vatandaşlarımıza damla sunama borusunu da vereceğiz. Lütfen tarımsal üretimden vazgeçmeyin. Tarımsal üretime devam edin. Biz de hem Büyükşehir Belediyesi olarak hem de Kahramankazan Belediyesi olarak sizlere elimizden gelen desteği sağlayalım. Hep beraber üretelim. Bütün üreticilerin Dünya Çiftçiler Günü’nü de kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“ANKARA’YA KAHRAMANKAZAN’IN ADINI DUYURACAĞIZ”

Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, “Kahramankazan hem sanayi başkenti olma yolunda hızla ilerlerken, özümüz olan tarımı ve hayvancılığı hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Mansur Yavaş’ın Ankara’nın çiftsini ayağa kaldırmak için, ziraatı ayağa kaldırmak için, hayvancılığı ayağa kaldırmak için verdiği büyük bir mücadele var. Kahramankazan’ın çiftçisinin Büyükşehir Belediyesi’yle Kahramankazan Belediyesi’yle güzel bir şekilde yapacağı etkinliklerle Ankara’ya Kahramankazan’ın adını duyuracağız” dedi.

Edirne Uzunköprü’ye bir hibe de TBB'den

GELENEKSEL AŞURE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

BAŞKANIMIZ, ÇALIŞMA SAHASI İNCELEDİ, HASTA ZİYARETİNDE BULUNDU, ESNAF VE VATANDAŞLA HASBİHAL ETTİ

İzmit’te riskli bölgeye güvenlik kalkanı

Muhtarlar elektrikli otobüsün test sürüşüne katıldı

Denizli Büyükşehir'den ilçelere yerinde iletişim atağı

Nevşehir 'Çalış'ın adı 'Türkeli' oldu

Pamukkale'nin beyaz cennetinde satranç molası

İzmir’de yangınlara karşı olağanüstü yol haritası belirlendi

Kocaeli Encümeni'nden kural ihlaline ceza

İzmir Güzelbahçe’de anlamlı anma

Muğla'da Kadın Yaşam Merkezleri’nde pastacılıkla ekonomik güce adım

Gölcük'teki kültür varlığının restorasyonu sürüyor

'Kasap Hızır 41' lezzetleri artık evinizde

İzmit’te 50 yaş üzeri vatandaşlara “Asırlık” destek

Pamukkale'nin beyaz cennetinde satranç molası

Mersin'de toplu taşıma araçlarına klima denetimi

Vali Faik Oktay Sözer, koruyucu ailelerle bir araya geldi

SurgiBox, Türkiye'de Ondatec Medical ile kurduğu stratejik ortaklıkla Avrupa pazarındaki varlığını güçlendirdi

Pamucak'ta Özgür yaz kampı başlıyor

CHP’li Sarıbal’dan tarım krizi ve iktidar eleştirisi

Erdoğan'dan terör ve iklim vurgusu

Kayseri, üniversite tercihlerinde 29. sıraya geriledi!

TBMM'de SP'li Arıkan'dan dikkat çeken sunum! Kürsüye cansız mankenlerle çıktı

Özel'den hodri meydan: 2 Kasım'da seçimi getir!

Keşan Belediyesi’nin Erikli sahili kiralama uygulamasına SOL Parti’den tepki

Bahçeli'den 'Terörsüz Türkiye' kararlılığı... Bahçeli’den anlamlı mesajlar

Murat Özçelik 'CHP kurucu değerlerine zarar veriyor' diyerek istifa etti

Edirne'de AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri'nden CHP'lilere 'yol' açıklaması

Edirne'de CHP'den AK Parti'ye tepki: Bu paylaşım tükenmişliğin göstergesi!

İzmir Güzelbahçe’de anlamlı anma

Muğla'da Kadın Yaşam Merkezleri’nde pastacılıkla ekonomik güce adım

İMSİAD ve İMSİFED’den inşaat sektörü için teşvik çağrısı

Edirne Uzunköprü’ye bir hibe de TBB'den

Gölcük'teki kültür varlığının restorasyonu sürüyor

GELENEKSEL AŞURE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

BAŞKANIMIZ, ÇALIŞMA SAHASI İNCELEDİ, HASTA ZİYARETİNDE BULUNDU, ESNAF VE VATANDAŞLA HASBİHAL ETTİ

CHP’li Sarıbal’dan tarım krizi ve iktidar eleştirisi

Bursa Karacabey'de 'Yaz Spor' heyecanı

İzmit’te riskli bölgeye güvenlik kalkanı

Gölcüklü çocuklar ve gençlerle sanat dolu 3 gün

Muhtarlar elektrikli otobüsün test sürüşüne katıldı

Denizli Büyükşehir'den ilçelere yerinde iletişim atağı

Volkan Konak'ın kaybı farkındalık oluşturdu... Kalp krizi için İzmit'e elektroşok cihazları kuruldu

'Kasap Hızır 41' lezzetleri artık evinizde

Yeşil Çevre yeni yatırımlarla vizyonunu belirledi

Nevşehir 'Çalış'ın adı 'Türkeli' oldu

Pamukkale'nin beyaz cennetinde satranç molası

İzmir’de yangınlara karşı olağanüstü yol haritası belirlendi

Kocaeli Encümeni'nden kural ihlaline ceza

Denizli Büyükşehir’den 167 milyon TL’lik güneş enerjisi yatırımı

BAŞKANIMIZ, ZEKİ KADİRBEYOĞLU KONAĞI’NDA DÜZENLENEN SÜNNET ŞÖLENİ KATILDI

“Yaz Spor Kursları” 12 ilçede başladı

İzmit’te 50 yaş üzeri vatandaşlara “Asırlık” destek

Mersin’de trafik güvenliği tatbikatı: “Bir Kural, Bir Ömür”

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE ZAFER BAYRAMI TENİS TURNUVASI BAŞLADI

Kocaeli Kandıra sahillerinde çadır denetimi

Bursa İnegöl Belediyesi’nden güneş enerjisiyle örnek tasarruf

Kocaeli’de yeni otobüs terminali hizmete hazırlanıyor

Mardin-Nusaybin Hızlı Tren Projesi hız kazanıyor

Yükleniyor