AKSARAY BELEDİYESİ ÇORBA EVLERİNDE GÜNLÜK 10 BİN KİŞİYE SICAK ÇORBA İKRAMI YAPILIYOR
BAŞKAN DİNÇER, “ÇORBA EVİ HİZMETİ, SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ”
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, soğuk kış günlerinde vatandaşlara sunulan sıcak çorba hizmetinin, sosyal belediyeciliğin en güzel örneği olduğunu vurguladı. Aksaray Belediyesinin şehrin 5 farklı noktasına kurduğu çorba evleriyle her gün 10 bin kişiye sıcak çorba ikramı yapılıyor.
Aksaray Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği çorba evinde, soğuk kış günlerinde vatandaşlara sıcak çorba ikram ederek onların içini ısıtacak bir hizmet sunuyor. Aksaray’ın farklı noktalarında yer alan çorba evlerinden günlük 10 bin kişiye sıcak çorba ikramı yapıldığını aktaran Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Çorba evi hizmeti, sosyal belediyeciliğin en güzel örneği. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak çorba hizmetimiz ile vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin içini ısıtıyoruz. Bu hizmetimiz, halkımızın ihtiyaçlarına duyarlı bir şekilde cevap verme amacını taşıyor. Belediye olarak sunduğumuz diğer sosyal hizmetlerimiz ile her zaman halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Belediye Başkanı Dinçer, mobil çorba aracıyla da hizmet verdiklerini, çorba evlerinin şehir merkezi dahil üniversite ile hastane bölgesine kadar birçok noktada faaliyet gösterdiği belirtti. Ayrıca bu hizmetin vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağladığını ifade etti.
Aksaray Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla günlük yüzlerce kişiye sıcak çorba ikram ediyor. Çorba evleri Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin A ve B bloklarının önünde, İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde, Aksaray Üniversitesi kampüsünde ve Azmi Milli Müzesi yakınında hizmet veriyor.