‘7. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’ Heyecanı Start Verdi

‘7. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’ Heyecanı Start Verdi

GÜNDEM 11.04.2025 02:00:09 0
‘7. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’ Heyecanı Start Verdi

Sporseverleri ve bisiklet tutkunlarını bir araya getiren ve Mersin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılan ‘7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’ Anamur’da start verdi. Akdeniz’in eşsiz manzarasında ve tarihin göbeğinde pedallayan bisikletçiler, rakipleriyle kıyasıya yarıştı. Sporcuların 4 gün boyunca kıyasıya yarışacağı bisiklet turunun 1. Etabı, Anamur İskele’den başladı. Bozyazı ve Aydıncık’tan geçerek 94.7 km bisiklet süren sporcular ilk etabı tamamladı.

Türkiye’nin en iyi yarışlarından olarak kabul edilen yarışın ilk günü sona erdi. Bu kapsamda kıyasıya yarışan sporcular, 1. Etap madalyalarını aldı. Lider sporcu kategorisinde; birinci Bálint Feldhoffer, ikinci Benjami Prades Reverte, üçüncü ise Stefan De Bod oldu. En iyi tırmanışçı kategorisinde; birinci Bálint Feldhoffer, ikinci Yoel Habteab, üçüncü Stefan De Bod oldu. En iyi sprinter kategorisinde; birinci Bálint Feldhoffer, ikinci Benjami Prades Reverte, üçüncü ise Mateusz Gajdulewicz oldu. En iyi 23 yaş altı sporcu kategorisinde ise; yine Bálint Feldhoffer birinci olurken, Yoel Habteab ikinci, Garin Kelley ise üçüncü oldu.

Türkiye’de bir ilk: Bütün kategorilerin birincisi Bálint Feldhoffer

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Macaristanlı genç sporcu Bálint Feldhoffer, bütün kategorilerde birinci oldu. Tarihi bir başarı elde eden Feldhoffer; lider sporcu, en iyi tırmanışçı, en iyi sprinter ve en iyi 23 yaş altı sporcu kategorisinde bütün rakiplerine fark atarak birinciliği kimseye bırakmadı.

Gökayaz: “Yarışmanın tüm sporcularımız açısından başarılı olmasını diliyorum”

Tour Of Mersin heyecanın başlamasından dolayı duyduğu mutluluğu paylaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, “Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliğinde, Valiliğimizin himayesinde 7.’sini bu sene yaptığımız bisiklet turumuz bugün Anamur'dan başladı. 3 gün diğer etaplarla devam edecek. Anamur'da çok güzel bir hava var, iklim son derece müsait. Bu yarışmanın tüm sporcularımız açısından başarılı olmasını diliyorum” diyerek, katkı sunan herkese teşekkür etti.

Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir ise büyük bir organizasyon olduğuna vurgu yaparak, emek veren herkese teşekkür etti.

Deniz: “Emek veren herkese teşekkür ederiz”

Türkiye’nin en güneyinde yapılan bir yarış olduğuna dikkat çeken Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, “Tüm sporcularımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere, Bisiklet Federasyonu’muzun yetkililerine de teşekkür ediyoruz” dedi.

Kılıçarpa: “Bu tür etkinliklerin daha çok olmasını diliyorum”

Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa ise ‘7. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nun Aydıncık İlçesi’ne de büyük bir heyecan kattığından söz ederek, vatandaşların da bu organizasyona yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Kılıçarpa, “Bu tür organizasyonların ilçemizde olması ayrıyeten bize onur ve gurur verici bir durum. Bu tür organizasyonlar bizim görünürlüğümüzü artırması açısından çok verimli. Bu organizasyonun Aydıncık’ta düzenlenmesine vesile olan ve düzenleyen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu tür etkinliklerin daha çok olmasını ve Aydıncık’ın görülmemiş daha nice manzaralarının keşfedilmesini diliyorum” dedi.

Birinci olan Feldhoffer: “Önümüzdeki günleri de iple çekiyorum”

Tüm kategorilerde 1. olan Macaristanlı yarışmacı Bálint Feldhoffer,  “Çok hızlı bir etaptı ve çok ciddi bir rüzgar vardı. Takımım beni önde tutmak için her yerde çalıştı, ciddi bir ekip çalışması gerçekleştirdik. Onun için de çok mutluyum. Denizin kenarında yarıştık. Etrafımızda dağlar, yeşillikler vardı. Bugün gördüklerimiz çok güzeldi. Önümüzdeki günleri de iple çekiyorum” dedi. Feldhoffer, tarihte ilk defa 4 mayoyu kazandığı için de çok mutlu olduğunu ve ilerleyen günlerde ve etaplarda bu başarıyı elinde tutmak istediğini söyledi.

Pedal heyecanı tüm hızıyla devam edecek

Anamur’da startı verilen yarışlar 2. Etapla devam edecek. 11 Nisan’da ise Gülnar’dan başlayacak olan sporcular; Mut, Silifke ve Erdemli’yi pedallayarak 125 kilometreyi tamamlayacak. 12 Nisan’da Tarsus’tan başlayacak ve Çamlıyayla’nın eşsiz güzellikteki yeşilliği içinde 104,6 kilometre yol kat ederek 3. Etabı tamamlayacak olan sporcular; 4. ve son etabı 13 Nisan tarihinde Akdeniz, Yenişehir ve Mezitli ilçesini kapsayan 124,2 kilometrelik parkuru geçerek Toroslar ilçesi Ayvagediği Mahallesi’nde tamamlayacak.

‘Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nda Mersin’in 13 ilçesinden geçen rota; katılımcılara sadece sportif bir mücadele sunmakla kalmayacak aynı zamanda Toros Dağları’nın eteklerinden Akdeniz’in eşsiz kıyılarına kadar uzanan muhteşem manzaralar eşliğinde, unutulmaz bir deneyim de yaşatacak.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi
belediye365.com

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUK KÖYÜ PROJESİ

BAŞKANIMIZ RESSAM ABİT GÜNER'İN ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN SERGİYE KATILDI

Kahta Belediyesi’nden Kadınlara Özel Yaşam Merkezi Müjdesi

19 MAYIS COŞKUSU SOKAK ŞENLİĞİYLE TAÇLANDI

Sakarya’da kaçak süt ürünlerine geçit verilmedi! 5 ton kaçak ürüne el konuldu

İZSU’nun 2024 faaliyetlerine oyçokluğuyla onay

Antalya Kumluca Kapalı Pazar'da yeni tarife belli oldu

Başkan Şadi Özdemir Gençlik Bayramı’nda gençlerle buluştu

İşgücü girdileri yılın ilk çeyreğinde arttı!

Manisa’da 19 Mayıs Coşkusu

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde yerel tohumlarla üretim sürüyor

Tohumdan üretimle Karabağlar'da yeşil alanlar hayat buluyor

Bursa Nilüfer Kurban Bayramı’na hazır

Bursa İnegöl'den Dünya Çevre Günü'ne bisikletli mesaj

Keşan Tüm Hamallar Derneği'nde 'Temel' güveni

Bursa Nilüfer'de genç yazarlar deneyimlerini paylaştı

İzmir Güzelbahçe'de yaz temizliği

Kayseri Talas'ta Grup Şantiye fırtınası dinmiyor

Kayseri Melikgazi'de her gün tertemiz mesai

Kayseri'de lezzet dolu buluşma

İYİ Partili Akalın, TRT'nin bütçesini Meclis'e taşıdı

Ali Babacan 24 Mayıs'ta Bursa'ya geliyor

CHP’li Sarıbal: Yaş çay fiyatı 35 TL olmalı, ÇAYKUR kamulaştırılmalı

Kutlu Parti Kilis İl Başkanlığı’na Nezir Çağlar atandı

İYİ Parti Bursa’dan BURULAŞ grevi yorumu

CHP'li Ağbaba’dan Güzelbahçe'ye övgü

Büyükçekmece Başkanı Akgün’den dezenformasyon açıklaması

KAÇEP’te Gül Ceren Bayatlı göreve atandı

Bahçeli'den TBMM'de komisyon önerisi... Terörsüz Türkiye, milli birlik ve dayanışma ile inşa edilecek

MHP lideri Devlet Bahçeli, Başkan Satıcı'yı kabul etti

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUK KÖYÜ PROJESİ

BAŞKANIMIZ RESSAM ABİT GÜNER'İN ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN SERGİYE KATILDI

Kahta Belediyesi’nden Kadınlara Özel Yaşam Merkezi Müjdesi

19 MAYIS COŞKUSU SOKAK ŞENLİĞİYLE TAÇLANDI

Mayıs'ta her yönden 'Güven' yükseldi!

Sakarya’da kaçak süt ürünlerine geçit verilmedi! 5 ton kaçak ürüne el konuldu

İZSU’nun 2024 faaliyetlerine oyçokluğuyla onay

Antalya Kumluca Kapalı Pazar'da yeni tarife belli oldu

Başkan Şadi Özdemir Gençlik Bayramı’nda gençlerle buluştu

İşgücü girdileri yılın ilk çeyreğinde arttı!

İYİ Partili Akalın, TRT'nin bütçesini Meclis'e taşıdı

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde yerel tohumlarla üretim sürüyor

Manisa’da 19 Mayıs Coşkusu

MAYIS YEDİSİ COŞKUYLA KUTLANDI

Tohumdan üretimle Karabağlar'da yeşil alanlar hayat buluyor

İstanbul'da özel halk otobüsleri kontak kapattı! Toplu ulaşım aksıyor!

Kocaeli'de gençler sanatla buluştu

MGK Beştepe'de toplanıyor... Gündem terör ve bölgesel güvenlik

Bursa Nilüfer Kurban Bayramı’na hazır

BAŞKAN KAVUŞ: “MERAM’IN YEŞİLİNE SAHİP ÇIKIYOR, GELECEĞE NEFES OLUYORUZ”

Düzce’de kıraathanede silahlı kavga: 1 yaralı, 1 gözaltı!

Başkan Hürriyet, MBB’nin yeniden 'Denetim'inde

İzmir'de Kordon’a açılan sokaklar hayat bulacak

Sinema Yazarı Burçak Evren: “En değerli sinema bilgilerini bu şehirde edindim”

İETT DEN BASIN AÇIKLAMASI

Mehmet Çevik’le Bahçe Müstesna’da eğlence tavan yaptı

Bursa İnegöl'den Dünya Çevre Günü'ne bisikletli mesaj

Keşan Tüm Hamallar Derneği'nde 'Temel' güveni

Bursa Nilüfer'de genç yazarlar deneyimlerini paylaştı

KONYASPOR’UN YILDIZLARINDAN DOSD MERAM'A ‘ÖZEL’ ZİYARET

Yükleniyor